1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

2500$ to spend! Help me choose what to buy.

Discussion in 'System Builder's Advice' started by Chummmleee, May 3, 2013.

  1. Chummmleee

    Chummmleee

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    110 (0.18/day)
    Thanks Received:
    13
    Location:
    New York
    Hey Aquinus, I want to keep the 840 series just to put windows and a few important programs and games on would you recommend like a 500gb hardrive for just recreational use like music and such? Also need a case !!
     
  2. Aquinus

    Aquinus Resident Wat-man

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    6,462 (6.46/day)
    Thanks Received:
    2,188
    Location:
    Concord, NH
    The size of the hard drive you want to use for storage is completely up to you. I would get what ever fits the data you have. If all of your music and stuff that won't be on the SSD will fit on 500GB and leaves you with plenty to spare, then you're golden. I'm just saying that Windows alone with a couple applications will almost fill 120Gb, it's a worth while investment imho. As for the case, I don't have a whole lot of experience with different vendors, Antec has always done fairly good for me but there are a lot of other good options, I just can't vouch for them.
     
    Chummmleee says thanks.
  3. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,990 (2.73/day)
    Thanks Received:
    803
    Location:
    Italy
    Cases are for pussies!!! :laugh:

    :toast:
     
  4. Chummmleee

    Chummmleee

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    110 (0.18/day)
    Thanks Received:
    13
    Location:
    New York
    Hahahaha #lanpartswag
     
  5. LAN_deRf_HA

    LAN_deRf_HA

    Joined:
    Apr 4, 2008
    Messages:
    4,555 (1.90/day)
    Thanks Received:
    952
    If you really want two standard memory 680s then why not get a 690 and slap this on it http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/598/accelero-twin-turbo-690.html?c=2182

    Your ears will thank you. One of the worst things for me and SLI has been the heat on the top card. I had it tamed when I put a Twin Turbo on it, then I unlocked the volts and had to put a ACX3 on it. Everything is silent now but having all this power in one package with one cooler would be nice. If you do that though don't use their cement paste, use some nice thermal tape.
     
  6. radrok

    radrok

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Messages:
    2,990 (2.73/day)
    Thanks Received:
    803
    Location:
    Italy
    I still have one Titan on air, I can barely hear it even on 70% fan.

    I believe that GTX 690 cooler is as good as Titans and the only reason to replace it would be water.

    My honest opinion tho...
     
  7. Chummmleee

    Chummmleee

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    110 (0.18/day)
    Thanks Received:
    13
    Location:
    New York
    Should i change anything ?
     

    Attached Files:

  8. LAN_deRf_HA

    LAN_deRf_HA

    Joined:
    Apr 4, 2008
    Messages:
    4,555 (1.90/day)
    Thanks Received:
    952
    I guess it depends on distance/angle/in a desk and what not, but I don't find those coolers even close to silent. An arctic cooler will blow your mind with it's silence, and you get good cooling to boot. Really I'd recommend these to everybody comfortable with swapping coolers. The 690 version seems to be based on two mono's slapped together, and having heard the 2 monos on my friend's SLI setup it's hard to even tell the difference between idle and load. Oh and forget what I said about tape I just noticed the 690 cooler comes with a whole plate attached to it. Excellent.
     
  9. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,795 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,178
    Looks solid to me.
     
  10. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,260 (2.61/day)
    Thanks Received:
    2,741
    Location:
    Statesville, NC
    Rig looks good, the only thing I would change is getting 8gb sticks of ram over 4gb sticks. :toast:
     
    Chummmleee says thanks.
    Crunching for Team TPU
  11. Chummmleee

    Chummmleee

    Joined:
    Feb 21, 2013
    Messages:
    110 (0.18/day)
    Thanks Received:
    13
    Location:
    New York
    There's 2x so I have 16gb
     
  12. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,260 (2.61/day)
    Thanks Received:
    2,741
    Location:
    Statesville, NC
    The price should be close to the same, and with 2x 8gb sticks you can always upgrade with more ram later.
     
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page