1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

2560x1440 IPS 27" LED Monitor on the Cheap!

Discussion in 'Audio, Video & Home Theater' started by erocker, Mar 13, 2012.

  1. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,922 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,493
    Mine seems quite sturdy,but thanks for the heads up.
  2. Guitarrassdeamor

    Guitarrassdeamor

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    1,002 (0.46/day)
    Thanks Received:
    266
  3. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,641 (13.30/day)
    Thanks Received:
    14,035
    That's the monitor I bought and seller I used for a monitor for my father. I'll be getting another soon. I got it in three days after ordering. Faster than Newegg.
    Random Murderer says thanks.
  4. Guitarrassdeamor

    Guitarrassdeamor

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    1,002 (0.46/day)
    Thanks Received:
    266
    Nice. I might end up pulling the trigger tonight. If it is nice, might end up ordering two more.
  5. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,667 (3.03/day)
    Thanks Received:
    1,773
    Location:
    Chicago
    Well, based on everything I've seen and heard so far, the only way it isn't going to be at least "nice" is if some really bad, weird shit happens.

    So in other words, you will very likely soon be over a cool grand poorer. :p
  6. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,931 (4.41/day)
    Thanks Received:
    7,316
    My monitor seems to not work with any adapters: neither HDMI nor DVI MiniDP to DVI seems to work for me. Only works DVI straight. Is this normal?
    Crunching for Team TPU
  7. Luke

    Joined:
    Jul 9, 2007
    Messages:
    216 (0.08/day)
    Thanks Received:
    53
    The adapters need to be Dual Link DVI

    I am currently using a HP Display port to Dual-Link DVI Adapter with a Catleap with no problems
    manofthem says thanks.
  8. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,931 (4.41/day)
    Thanks Received:
    7,316
    Danke, I shall keep that in mind should I have the need in the future. I wonder at how many 7970's it would take to drive 3 of these monitors while maxing out intense games....most decidedly out of my budget :cry:
    Crunching for Team TPU
  9. Rei86 New Member

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    172 (0.23/day)
    Thanks Received:
    17
    http://www.overlordcomputer.com/category_s/1817.htm

    Don't know if anyone has posted this link.
    Don't know the deal about 120hz.net issues but looks like its gonna be quality. Ships to their warehouse in Cali, they check it for you for whatever version you purchase 120hz OC etc etc dead pixel, stuck pixel before they ship it too you. They'll also box in a box in a box like method to make sure it won't be damaged on its way to you.

    Another great alt if you don't wanna purchase one on Ebay.
  10. Guitarrassdeamor

    Guitarrassdeamor

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    1,002 (0.46/day)
    Thanks Received:
    266
    Where are you seeing these monitors as 120hz?
  11. Rei86 New Member

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    172 (0.23/day)
    Thanks Received:
    17
    http://www.overlordcomputer.com/overlord_tempest_X270OC_display_p/ot_x270oc.htm
    http://www.overlordcomputer.com/overlord_tempest_X270OC_pixel_perfect_display_p/ot_x270oc_pp.htm

    http://www.overlordcomputer.com/Overclock_Overview_s/1825.htm

    They warranty the OCed monitors for one full year which is more than that can be said for the other outfitters on Ebay. Might pick up the X270ME PP version as it has all the inputs I desire and I really don't care if my monitor is 120 or 60 atm.
    erocker says thanks.
  12. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,439 (2.27/day)
    Thanks Received:
    1,153
    Ok, finally have the money to go through with the purchase.
    Has anybody purchased one of the Overlord monitors? Can't decide if I want a perfect pixel Shimian from dream-seller on eBay(thanks for the heads up, erocker!) or an Overlord perfect pixel. They're pretty close in price to each other(~$10), so it's basically a matter of whether I'll need to replace the stand or not on whichever monitor. Contrary to my previous statement, I don't really care if it has speakers or not.
    Any help would be appreciated.
  13. Phusius

    Phusius New Member

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    1,318 (1.45/day)
    Thanks Received:
    380
    Shimian comes with an amazing stand, no need to replace it. Just my two cents.
    Random Murderer says thanks.
  14. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.95/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    Doesn't the overlord single input come with the better PCB that doesn't skip frames?
    Random Murderer says thanks.
  15. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,439 (2.27/day)
    Thanks Received:
    1,153
    No idea, just followed the link Rei86 posted and it's the same panel and looks like a nice stand.
    If this is true, I'll pay the extra $10 for the Overlord.
  16. manofthem

    manofthem

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Messages:
    5,931 (4.41/day)
    Thanks Received:
    7,316
    My Shimian has been great and I'm pleased with it. As Phusius said the stand is very stable, no issues there. Only issue I've had is one stuck pixel, but if you're paying for a perfect pixel, you shouldn't have that problem.
    Crunching for Team TPU
  17. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,641 (13.30/day)
    Thanks Received:
    14,035
    I'm not really sure what you mean. The Overlord monitors are Yamakasi Catleaps that are rebranded. The single input PCB's are pretty much the same over all of these monitors. They don't have a scalar so there is minimal input lag.
    Millennium says thanks.
  18. Rei86 New Member

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    172 (0.23/day)
    Thanks Received:
    17
    Wish I knew more but apparently overlord had a setback.

    For me I've made up my mind and go with this
    http://www.overlordcomputer.com/overlord_tempest_X270SE_pixel_perfect_display_p/ot_x270se_pp.htm

    So I'll let you know when the item actually gets to me.
  19. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.95/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    http://120hz.net/showthread.php?629-Catleap-2B-Extreme-120hz-Sale-Information

    They use the 2B OC PCB inside of them to allow up to 135Hz without skipping frames.

    It should be this model infact

    http://www.overlordcomputer.com/overlord_tempest_X270OC_display_p/ot_x270oc.htm
  20. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,641 (13.30/day)
    Thanks Received:
    14,035
    AH, ok. The skipping frames part had me confused. Not all of the 2B's will go that high but there is a better chance they can OC. The other PCB models just won't go past around 70hz without (not just skipping frames) but breaking. With the Overlord monitors they test them out ahead of time and sell them as OC models or not. Also, the Catleap 2B PCB's have a connector for a 2nd output that isn't used.
  21. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.95/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    These are the ones I was looking at.
  22. Rei86 New Member

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    172 (0.23/day)
    Thanks Received:
    17
    well the OC model is supposed to be tested and pass before its shipped out. So it should OC and maybe you can leave a note to ask about the skipping frames to be checked also.
  23. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,641 (13.30/day)
    Thanks Received:
    14,035
    I never heard a thing about skipping frames until now.
  24. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.95/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    Apparently the multiple input models could be forced up to 124Hz, but they did not actually display all 124Hz they skipped frames to display said resolution.
    erocker says thanks.
  25. Rei86 New Member

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    172 (0.23/day)
    Thanks Received:
    17
    But aren't some of you a bit scared of shortening the life of your monitors by OCing up to 120hz?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page