1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

2560x1440 IPS 27" LED Monitor on the Cheap!

Discussion in 'Audio, Video & Home Theater' started by erocker, Mar 13, 2012.

  1. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.13/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    The panel is the same LG IPS found in the dell and apple displays it is not cheap, that said the build quality and other components won't be as good quality though the panel itself is fine.
     
  2. PopcornMachine

    PopcornMachine

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    1,563 (0.84/day)
    Thanks Received:
    459
    Location:
    Los Angeles/Orange County CA
  3. EarthDog

    EarthDog

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,266 (1.89/day)
    Thanks Received:
    658
    zOMG.. its at my door...
     
  4. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.13/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Looks like customs have got hold of mine as it showed it was delivered to Heathrow on weekend and today it hasn't changed :(
     
  5. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,301 (2.56/day)
    Thanks Received:
    1,186
    Guess I will have to sell my 27" to work and buy one of these.......
     
    10 Million points folded for TPU
  6. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,666 (13.28/day)
    Thanks Received:
    14,060
    How are you liking it?

    Btw, the single, dual-dvi models (serial # 2c) are not able to overclock the hz much. Mine can do 65hz fine. There is someone on OCN who is trying to get an order of different logic boards for these. If cheap enough, they'll be a good buy.
     
  7. EarthDog

    EarthDog

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,266 (1.89/day)
    Thanks Received:
    658
    Heh... Needed to sign for it.... Will get it today.
     
  8. BumbleBee

    BumbleBee

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    4,866 (2.40/day)
    Thanks Received:
    1,302
    Location:
    Cybertron aka Canada
    I thought the FireGL and Quadro cards are the only ones that can output a 10-bit video signal?
     
  9. yogurt_21

    yogurt_21

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    4,393 (1.40/day)
    Thanks Received:
    560
    Location:
    AZ
    that's a driver issue, not a hardware issue. Firegl /quatro drivers will fix it but likely nerf gaming.
     
  10. BumbleBee

    BumbleBee

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Messages:
    4,866 (2.40/day)
    Thanks Received:
    1,302
    Location:
    Cybertron aka Canada
  11. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.13/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Had a card through my door today from ParcelForce, I think it's the monitor, damn won't get my hands on it until tomorrow. :D
     
  12. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,682 (5.04/day)
    Thanks Received:
    2,275
    parcelforce??? Wasnt it supposed to be shipped by Fedex? :shadedshu:shadedshu I hate when you pay for couriers to deliver shit and they pass it off to another company because they cant be arsed to do it.
     
  13. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.13/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Do we even have Fedex in the UK??? :confused:
     
  14. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    8,272 (3.38/day)
    Thanks Received:
    2,074
    you say do 65Hz fine? My Gateway is running 75Hz outta the box, am I missing something here? Im just trying to understand whats what? :eek:

    Also So besides this obviously being a cheap Korean monitor, how is the gaming and Blu ray play back? Id like to grab on of these but a little leary due to not seeing one up and running in person to see the response time, contrast, color and such
     
  15. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,682 (5.04/day)
    Thanks Received:
    2,275
    yeah we do - they are global just like DHL, though sometimes DHL deliver through YODEL but yodel are a subsidiary of DHL but you do the official DHL delivery guy knocking on your door once in a while.

    If i pay for something to get delivered by a certain courier company then thats what I will fucking get. why pawn it off to another company to deliver it when you could have gone to them in the first place instead of hiring them to do it??

    Obviously it doesnt matter so long as you get what you ordered on time but its the priciple of the matter. Parcel Force are Royal Mail if you didnt know.
     
  16. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.13/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    I did know, I could care less if it gets delivered by purple pixies riding on a flying donkey as long as it does, that's borderline OCD man lol :toast:
     
    BumbleBee says thanks.
  17. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,682 (5.04/day)
    Thanks Received:
    2,275
    well in your case its not delivered....not yet anyway. they most likely never had it in the van with them so just left a 'Sorry-you-was-out' calling card to tell you to go to them to pick your shit up the next day. (and i do have OCD.)
     
  18. Anath New Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    479 (0.25/day)
    Thanks Received:
    63
    ^I hate those. I wish you could just tell them to leave it instead of them not delivering it.
     
  19. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,682 (5.04/day)
    Thanks Received:
    2,275
    Back in the old days - people used to leave your items with your neighbour if you werent in. You didnt NEED to ask them to do it, and they would do it because it saves everyone the hassle.

    now you either have to tell them to do it or give them express permission that your parcel can be left with Mr. Morris nextdoor. I blame society really. nobody talks to their neighbours anymore let alone know who they are or what they do for a living.

    Obviously the delivery company doesnt want to be held accountable if something valuble goes missing or gets damaged after they handed the parcel over to your neighbour which kinda makes sense.
     
  20. Anath New Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    479 (0.25/day)
    Thanks Received:
    63
    Yea i hear ya. I understand they are just saving their ass. I know ups has it where you can sign up for an account where you can tell them to deliver all your packages and not leave a slip. I wish i could do this with fedex. Maybe they have something similar i just dont know about.

    BTW for those of you who ordered a monitor how long did it take for the tracking information to show up? I ordered mine over the weekend received the tracking number but when i click it, nothing shows up.
     
  21. EarthDog

    EarthDog

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,266 (1.89/day)
    Thanks Received:
    658
    Landed. No dead pixels, works like a champ. WOW is the quality better than my old Acer. :toast:
     
    TeXBill says thanks.
  22. TeXBill

    TeXBill

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    1,358 (0.76/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    TX
    Can't wait for mine to get here. :)
     
  23. EarthDog

    EarthDog

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,266 (1.89/day)
    Thanks Received:
    658
    How the hell do I adjust the brightness on this thing... jeeeezus. :p
     
  24. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,666 (13.28/day)
    Thanks Received:
    14,060
    Two buttons next to the power button. Or, you'll have to set things up through your AMD/Nvidia control panel.
     
    EarthDog says thanks.
  25. theJesus

    theJesus

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    3,968 (1.76/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Ohio
    I recommend QuickGamma as a good, free tool to help calibrate your monitor.

    edit: Can somebody who has worked with calibrated IPS panels before compare to using this monitor and QuickGamma?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page