1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

3850 AGP OC'ing, Vmods, experiences, suggestions, where to buy

Discussion in 'AMD / ATI' started by intel igent, Jan 18, 2008.

  1. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    ccc 8.1
    intel igent says thanks.
  2. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.39/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    any reason for that?

    :toast:
  3. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    cus it 8.3 says it doest work for my hardware :S
    arg i hate the dynamic fan controll in ati tray trools it wont save my settigns :banghead:
    i hope end this month i have my watercooling stuff done so i can hook up the gpu fan to my akasa fancontroll :)
  4. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.39/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    Morgoth have you tried ATiTool beta0.27? and which version of riva tuner did you try?
  5. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,600 (2.24/day)
    Thanks Received:
    501
    try these morgoth

    Sapphire HD 3850 AGP
    ATI Catalyst 8.45
    http://www.sapphiretech.com/en/driverfiles/421.ZIP

    They released 8.4 for AGP first from the looks of it
    Last edited: Mar 24, 2008
    intel igent says thanks.
  6. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    yes i tryd 0.27 doest support fan controll
    rivatuner i think the last one
    downloading that file
    after that i clock my agp bus higher and run 3dmark06
    Last edited: Mar 24, 2008
  7. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    8.4 works fine but no performance increas
    dunno why this is but i get lower scores now 4600-5040 3dmark06
    runned it 3 times

    and i have my gpu core at 770mhz ram 900mhz
  8. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.39/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    did you use driver cleaner to remove ALL of the old driver?

    any problems with the 8.4's?

    :toast:
  9. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    ehh no i didt use driver cleaner
    i dont see anny problems with it i only get a lower score in 3dmark06
  10. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    gona reinstall it
    just tested mem at 1ghz in ati tray tools rendering its realy gets hot with stock cooling :S 66c but no artifacting :D
  11. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.39/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    use driver cleaner first ;) then install the new 8.4's and give'er a go!

    :toast:
  12. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    just great now ccc wont start
  13. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.39/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    what happened?
  14. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    XD

    You really need to stop fiddlin' with the AGP bus Morgoth. Do as Intel said and use Driver Cleaner to remove all the old 'debris' from the last set of drivers.

    Don't worry about OC'ing the card straight away, you'll obviously hit some issues if you do. I suggest you try it completely at stock (leaving the bus alone) and see how that goes for a while.
  15. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    works now
  16. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    some benchmarks

    [​IMG]
    Last edited: Mar 25, 2008
  17. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.39/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    still using the 8.4's Morgoth?

    did youre 3DM06 score go back up?

    updated first post

    :toast:
  18. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
  19. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.85/day)
    Thanks Received:
    636
    Location:
    Wangas, New Zealand
    Damn,
    CPU is really holding back the 3Dmark.

    TBH I overclocked my CPU 2.6Ghz and increased my 3Dmark from 8965 to 9625 with my 8800GT but it made no difference in gaming.

    So at the end of the day no issue.
  20. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    8800GT?

    Where's y'3850 y'big bum'end?

    Morgoth, what was your 3DMark with your X1950 Pro?
  21. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    4044
  22. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.85/day)
    Thanks Received:
    636
    Location:
    Wangas, New Zealand
    I tend to jump from nVidia and ATi.

    All I can say is nVidia are cheating in some games.
    There little textures missing which were there with my X1950pro.
    Just unimportant textures which you wouldn't notice if they were there.
    Plus the chokes on the 8800GT make a high pitched chiming sound.

    A few months time and i think I'll be going back to ATi.
    Maybe a 3870.
    I won't be buying an X2 until the micro stutter issue is fixed.

    Depending on what somes first.
    But I think and Xfi-Xtreme Gamer might be the go atm.
  23. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    ...errr OK.

    ^^

    Why can't the 3850 drop in price?

    :(

    £150 is just too much for me right now.

    Morgoth, did you run all your tests with the same settings. As in, you X1950 set up was exactly the same when you installed the 3850? You didn't have a higher OC with the 3850 or anything that would alter the scores at all.

    Just I really want an apples to apples comparison. I know I won't be able to resist and I highly doubt they'll drop in price anytime soon. :(
  24. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    my cpu is at same clock and i had my x1950pro overclocked
  25. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.39/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    Morgoth : if you had your RAM running faster you would prolly notice a rather sizeable increase in your 3DM06 score, your low RAM clocks are hindering your throughput

    have you tried to OC with just 2 stix? you never gave me the info off of your RAM yet either but i will assume that they are hynix D43 which should clock OK with some volts (2.8) but dont expect anything fantasic with the timings, 3/4/4/8 for shure if youre lucky 2.5/3/3/7.

    mine used to do 220mhz 2.5/3/3/7 and 230mhz 3/4/4/8 (OCZvalue RAM with the copper HSF's) both using 2.85v

    remember the old p4's loved memory bandwith, not so much timings

    :toast:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page