1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

3850 AGP OC'ing, Vmods, experiences, suggestions, where to buy

Discussion in 'AMD / ATI' started by intel igent, Jan 18, 2008.

  1. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    The Cat-butts.

    Well, if you want a single core Athlon64 3200+ and a ASUS A8V I have them spare. However, you'd need the retention module for the motherboard as I wasn't sent one when I bought the one I'm using so I had to use the one from my spare board (that I found at work).
  2. LoWRiDeR82

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    148 (0.07/day)
    Thanks Received:
    5
    Neh don't worry,I won't upgrade just because 1 game does that.When I start to experience that kind of stuff more often I will.I'm not a hardcore gamer, stopped being one after realising how much I burned myself playing WoW hardcore like an idiot.I mainly use this comp for daily stuff and it's still pretty fast.The only game I really want to be able to play is starcraft2 and I believe it will be ok.Blizzard has always optimized their games for a very vast userbase.Thank you anyway.
  3. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    Nah it's cool.

    I also have 2 AthlonXP-M's ^^

    I'm contemplating getting a AsRock Core2DualSATA or whatever the hell it was called. Which has an AGP slot, just waiting for the Q6600 to drop under £100. Then again, if I do that, they're won't be any point going down the Nehalem/Bloomfield route. Which is what I'm saving for really.
  4. LoWRiDeR82

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    148 (0.07/day)
    Thanks Received:
    5
    Also another reason I don't want to upgrade yet is because I'd like to stay with AMD,but AMD atm is not offering any interesting CPUs.I hope they do the same thing they are doing with the 4000 gpu family, in the cpu segment.Top notch performance with a very low price.
  5. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    I hope so too!

    It's a massive shame that the K10 (Phenom) sucked major donkey balls. The fact they're working a on completely new architecture says something. I really do hope they can bring it back, I miss the competition and freedom of choice.
  6. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.39/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    try and stay on topic guy's......

    K10 was not a failure it is the world's first/only TRUE quad core ;)

    i beleive some of the issues you are experiencing lowrider can be attributed to your CPU

    if you haven't already OC your CPU and look at getting a sound card ;)

    :toast:
  7. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    We are on topic. You only said that cos of the banter before hand. :p

    I never said the K10 was a failure, just said it sucked balls. The white papers made it sound amazing.
  8. LoWRiDeR82

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    148 (0.07/day)
    Thanks Received:
    5

    My CPU is pretty much OCED,and I got myself an X-fi xtreme gamer fatality today should be receiving it early next week,but I doubt it's my cpu.It is the GPU that gives me those problems,so it's either a power issue,or a faulty gpu issue
  9. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.39/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    the CPU could be bottlenecking the GPU and giving some of the problem's/stuttering that you are experiencing

    your'e running a barton which is skt754?

    that's 3 generation's old compared to the GPU so it is possible, that's why i suggested to OC and get a soundcard to offload some of the work from the CPU

    in any event keep us posted

    :toast:
  10. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    Even older, Socket A (462).
  11. LoWRiDeR82

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    148 (0.07/day)
    Thanks Received:
    5
    I never said I experience stuttering.Games run perfectly,I was blown away with the performance boost the GPU gave. Unfortunately, what I said is that after 5 min of CoD4 the system crashes which is worrying me quite a bit.It's also strange that I can play crysis for 2 hours and not experience a gpu crash.The only game that stutters is AoC, initially I did think it could be because of the CPU bottlenecking heavily the card. But in these two threads:

    http://forums-eu.ageofconan.com/showthread.php?t=25454&highlight=3850

    http://forums.ageofconan.com/showthread.php?t=23864

    one can see that even people with computers a lot more powerful,and 3800 cards are experiencing the same problem.Practically, it's a game coding/drivers issue, that won't make the gpu work higher than 20-30% no matter the rest of the system.I'll let you know how the comp runs when the soundcard gets here.

    P.S. Barton is Socket A (socket 462) clocked at 12x222 (should be equal to an athlon 4000+ or so)
  12. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    Yeah, keep us posted.

    UPDATE: I e-mailed Sapphire's tech department yesterday if they had any information on a AGP 4850 and got a reply this morning...

    So, could this be that there is an AGP version in the works and they don't have any information on the it's release, or... I'm so hungover. URGH!
    Last edited: Jun 25, 2008
  13. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,071 (4.67/day)
    Thanks Received:
    1,375
    id say they have no info from AMD yet.
  14. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    Well, I'm not ruling out the possibility of a release, they have the AGP market by the balls, think they might milk it as much as possible before people just stop buying them.
  15. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,071 (4.67/day)
    Thanks Received:
    1,375
    ya if i continue on upgrading this machine eventually there will be a bottleneck, so im thinking of starting from scratch, 4870 graphics core, and a highly overclockable motherboard.
  16. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
  17. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,071 (4.67/day)
    Thanks Received:
    1,375
    always speculation on cards, but ive made decision to go with the 4870 as it will be within my price range. This Launch Reminds me of the First Gen R300 parts.
  18. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    w00t!

    I forgot to mention, my friend gave me his Opteron 170 last night and his Muskin Redline DDR500 so I'm going to see how far I can get these buggers and see if I can get anywhere near 10K with my 3850.

    Currently I'm at 9597, so I need just 403 more marks and I'll have hit 10K with an AGP card and a dual core CPU that isn't a Core 2 Duo.

    ^^
  19. LoWRiDeR82

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    148 (0.07/day)
    Thanks Received:
    5
    Very nice article indeed.I am glad that AMD/ATI decided to take the right approach for their business.And they SHOULD do the same in the cpu market.Since they have a much smaller % of the market compared to Intel and Nvidia,they should aim to conquer the mainstream segment with products like the 4000 series.I'm pretty satisfied so far with AMD...now if I only could make this goddamn 3850 work.As soon as I receive the sound card, i'll format the whole comp and see if I can work something out.

    P.S. good luck with your new cpu,tweak your memory timings,give em some more volts so you raise the speed of that cpu,optimize cooling,and you'll get your 403 marks easy.
  20. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    ^^

    I've currently got my system at 2.82GHz with the tightest timings my motherboard will allow. Even under heavy load the cores don't even go over 45°C - I've never seen it higher than 43°C. So, cooling as as good as it gets. The thing I'm hoping for is that extra 512kb L2 cache on the Opteron will give me the added marks in the CPU tests so that I can push past 10K. I'll lower the HTT even more tonight before trying out the Opty,

    The VF1000 heatsink that I've got on my 3850 is bloody fantastic. The highest temp I've ever seen on the GPU has been 61°C and that was after multiple runs of 3DMark after playing Crysis and then CoD 4, which was with the GPU over 800MHz and the RAM at 910MHz.

    :rockout:



    **
  21. LoWRiDeR82

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    148 (0.07/day)
    Thanks Received:
    5
    Not bad :D
    The HIS cooler is awesome as well, i'm getting 60 max under full load as well,and it's frigging hot nowadays where I live
  22. Morgoth

    Morgoth

    Joined:
    Aug 4, 2007
    Messages:
    3,795 (1.49/day)
    Thanks Received:
    250
    Location:
    Netherlands
    i'm starting to hate my system now :p
  23. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,479 (1.88/day)
    Thanks Received:
    847
    Yeah, I don't understand why your system sucks major balls. It shouldn't be that bad really.
  24. LoWRiDeR82

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    148 (0.07/day)
    Thanks Received:
    5
    Any new records Innocent??

    p.s. do you guys think its good installing service pack 3 in win xp pro,or not?
  25. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.85/day)
    Thanks Received:
    636
    Location:
    Wangas, New Zealand
    Thing went a bit weird for me with SP3.
    I found it now takes longer to open up files on startup.
    I click on a folder and the icon take a while to appear compared to before.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page