1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

3DMark (2013)

Discussion in 'General Software' started by natr0n, Feb 4, 2013.

  1. drdeathx

    drdeathx

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    2,132 (1.04/day)
    Thanks Received:
    479
    Location:
    Chicago burbs
    Ya liked that? I was on artic LN2/DryIce and liquid huliosis! A world record non the less...




    Back to reality, it was 5GHz
     
  2. alexbd New Member

    Joined:
    Feb 8, 2013
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    3dmark under-clocking my hardware

    It is clocking my 670FTW at 705mhz and my 3770k at 1.6ghz... and my score is low compared to other people with the same hardware. :banghead:
     
  3. natr0n

    natr0n

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    2,079 (1.95/day)
    Thanks Received:
    1,098
    [​IMG]

    use high performance if not already enabled.
     
    Last edited: Feb 8, 2013
  4. alexbd New Member

    Joined:
    Feb 8, 2013
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
  5. drdeathx

    drdeathx

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    2,132 (1.04/day)
    Thanks Received:
    479
    Location:
    Chicago burbs
    1.6GHz is power saving mode from the processor NOT windows. The CPU idles down when the system is idle. When 3DMark runs, the CPU runs at the default or overclock setting same with the GPU. Windows has NOTHING to do with this.
     
  6. alexbd New Member

    Joined:
    Feb 8, 2013
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    what is going on with my clock speeds?
     
  7. drdeathx

    drdeathx

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    2,132 (1.04/day)
    Thanks Received:
    479
    Location:
    Chicago burbs
    Intel and AMD procesors idle down when the system is idle. Read my above response.
     
  8. alexbd New Member

    Joined:
    Feb 8, 2013
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Fixed Cpu speeds but gpu still low

    my cpu is now reading as 4.2ghz but the gpu is still down at 705mhz.
     

    Attached Files:

  9. alexbd New Member

    Joined:
    Feb 8, 2013
    Messages:
    5 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    what can I do.. I don't want my 670 running like a 6yr old card.
     
  10. BigMack70

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    506 (0.50/day)
    Thanks Received:
    114
    Your GPU is fine... as shown by the 2 billion MHz reading above, 3dmark sometimes doesn't read clock speeds correctly...
     
  11. GLD

    GLD

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    1,390 (0.44/day)
    Thanks Received:
    154
    Location:
    California, U.S.A.
    Here is mine/link.
    http://www.3dmark.com/3dm/148621?

    7850 2g @ stock vanilla speeds.
    965 cpu @ 3.5g
    8g ddr2 1066
    CCC 13.1

    How do I add to the table?

    GLD|103127|11706|3890|Radeon 7850 2g|AMD Phenom II 965|860/1200|3,500 MHz
     
    Last edited: Feb 9, 2013
  12. J_AN_O New Member

    Joined:
    Feb 7, 2013
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    hd 6990 Why do I have of Memory 3072 mb when I have 4096 megabytes of Memory

    Please could someone explain to me why I have to write in 3072 of Memory r├ęsultat instead of 4096 megabytes, It influences the kind of running pc? ties or 1 giga takes eight windows?
    I looked at the windows 7 has to beat r├ęsultat 4096 so it's about the team but please help my score and store the ice I do not understand: D

    image: http://www.3dmark.com/fs/105087
    and score : http://www.3dmark.com/3dm/148305
    thank :)
    help me :)
     
  13. natr0n

    natr0n

    Joined:
    Jan 29, 2012
    Messages:
    2,079 (1.95/day)
    Thanks Received:
    1,098
    I add, you fill out in this format.
    TPU Name|Ice Storm|Cloud Gate|Fire Strike|GPU|CPU OC|GPU C/M|OC CPU MHz
     
    GLD says thanks.
  14. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,152 (4.44/day)
    Thanks Received:
    7,358
    Location:
    Edmonton, Alberta

    Attached Files:

    • 1300.jpg
      1300.jpg
      File size:
      193.6 KB
      Views:
      352
    HammerON says thanks.
  15. xkche

    xkche

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    149 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Funny. My PH II 965 @ 4Ghz and wore score on Ice Storm...

    http://www.3dmark.com/3dm/149578

    xkche|100026|12346|4173|GTX 660|AMD Phenom II 965|1058/6008|4,000 MHz
     
  16. HammerON

    HammerON The Watchful Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    6,571 (3.09/day)
    Thanks Received:
    3,682
    Crunching for Team TPU
  17. DOM

    DOM

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    7,552 (2.41/day)
    Thanks Received:
    828
    Location:
    TX, USA
    Last edited: Feb 9, 2013
  18. Mosley New Member

    Joined:
    Feb 9, 2013
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    New 3DMark scores for crossfire 6870's

    Hi Fellows,

    Just wanted to post a link to my recent scores in 3dmark and see if anyone wants to compare, I have no idea what this new 3dmark is about and what scores I should be looking for for which tests. OCd to 935 core 1100 mem no voltage increase :slap:

    http://www.3dmark.com/3dm/153378
     
  19. MetalRacer

    MetalRacer

    Joined:
    Aug 18, 2007
    Messages:
    872 (0.32/day)
    Thanks Received:
    717
    Location:
    The Lone Star State
    MetalRacer| 0 | 0 |3802|GTX 680 TOP|Intel Core i7-3770K|1271/1750|4800 MHz

    Fire Strike Extreme Maxed Out/Uber (Paid Version)
    http://www.3dmark.com/fs/111689

    [​IMG]
     
  20. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,152 (4.44/day)
    Thanks Received:
    7,358
    Location:
    Edmonton, Alberta

    Attached Files:

  21. Techtu

    Techtu

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    2,143 (1.22/day)
    Thanks Received:
    499
    Location:
    In the night garden
    Techtu|119750|17427|5637|Sapphire HD7950 Dual-X Flex|AMD 1090T|1000/1400|4.34Ghz
    [​IMG]
     
  22. Absolution

    Absolution

    Joined:
    Apr 18, 2012
    Messages:
    278 (0.28/day)
    Thanks Received:
    45
    http://www.3dmark.com/3dm/140039

    Column 1 Column 2 Column 3 Column 4 Column 5 Column 6 Column 7 Column 8
    0 Absolution 46486 4082 688 GT540M Intel Core i5-2410M 672/900 2,900 Mhz
     
  23. BigMack70

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    506 (0.50/day)
    Thanks Received:
    114
    The 7950/7970 distinction is a mystery to me sometimes, as your 7950 @ 1290/1750 outperforms a single one of my 7970s running at 1250/1850 by 40 points in the graphics score. Now that's probably a close enough score that it's within margin of error, but I would have expected given the similar clock speeds that the 7970 would be ~5% faster and not the same.

    I don't really understand how that works.
     
  24. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,152 (4.44/day)
    Thanks Received:
    7,358
    Location:
    Edmonton, Alberta
    I have better CPU, and 40 more MHz on GPU.

    THAT is how it works.:p

    my 7970...ugh...crap clocker, will do about 1050 only since there is no voltage control, and it run 1.1 V on stock. Your card STOMPS on my own 7970.


    But this afternoon I will pick up trimpots from local store, and then clock this crap card up and see what it really does.
     
  25. BigMack70

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    506 (0.50/day)
    Thanks Received:
    114
    Yeah I know the CPU is the big difference in overall score - the thing that surprised me was the graphics subscore, which is more or less identical on your 7950 and my 7970.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page