1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

4890 Who Pulled the Trigger?

Discussion in 'AMD / ATI' started by DV8tion, Apr 3, 2009.

  1. DV8tion

    DV8tion New Member

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    205 (0.10/day)
    Thanks Received:
    15
    This thread is exactly what it sounds like. The 4890 is official out there for us to snatch up like kids after candy on Halloween. So who whooped out the card and ordered one or better yet who has one the bought onsite at a brick and mortar?
    And which of the vendors did ya go with ? C'mon people gimme the details ? :toast:
  2. nafets New Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    611 (0.28/day)
    Thanks Received:
    133
    I'm waiting until it's a bit closer to $200, or at least that much plus shipping...
  3. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,330 (2.02/day)
    Thanks Received:
    1,558
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
  4. DV8tion

    DV8tion New Member

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    205 (0.10/day)
    Thanks Received:
    15
    I saw that this is a thread to find out who bought one and the vendor they chose.

    They are 229.99 after MIR for almost all of them at newegg. :toast:
  5. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.95/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    I think I'm gonna keep my 4870 and go crossfire with it later. I do want a 4890, but I already have a 4870!
  6. DV8tion

    DV8tion New Member

    Joined:
    Mar 23, 2009
    Messages:
    205 (0.10/day)
    Thanks Received:
    15
    Last edited: Apr 3, 2009
  7. Marineborn

    Marineborn New Member

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    2,144 (1.05/day)
    Thanks Received:
    312
    im waitiung for the x2 version of the 4890
  8. 3870x2

    3870x2

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Messages:
    4,875 (2.06/day)
    Thanks Received:
    689
    Location:
    Joplin, Mo
    hmm. If anyone buys a 4890, and is unhappy with it for any reason, Ill gladly offer my 9800GX2 as even trade towards it. This goes for the 4850x2.

    Why am i going to take such a performance hit while having the 3rd best GPU still?
    because, I have to disable SLI to use 2 screens WTF nvidia?
  9. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,651 (3.06/day)
    Thanks Received:
    1,765
    Location:
    Chicago
    Yeah I'm waiting too. For prices to drop and also for the best overclockers to be discovered and/or marketed.

    Bought a 4870 1GB two weeks ago for $189 (no rebate and free shipping) knowing these were coming out and don't regret it at all. :)

    Just looked and the card is still $189 too. Sweet.
  10. qubit

    qubit Overclocked quantum bit

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    9,821 (4.01/day)
    Thanks Received:
    3,480
    No, you don't any more. You're using old drivers. I had one of these for a while and since late last year, nvidia's drivers allow two monitors with SLI enabled.
  11. qubit

    qubit Overclocked quantum bit

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    9,821 (4.01/day)
    Thanks Received:
    3,480
    I just got me a GTX 285 and loving it. :D

    See here.
  12. 3870x2

    3870x2

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Messages:
    4,875 (2.06/day)
    Thanks Received:
    689
    Location:
    Joplin, Mo
    No, if it does, it is still all fucked up.. Im using 182, and I still need to. It wont let me "Attach" the monitor unless it is in non "dual GPU mode" so I have to turn it off when I attach. When I do attach, it doesnt recognize the monitor correctly until I restart the computer, and only then can I set the monitor to 1920x1080

    No, qubit, it isnt fixed.

    It doesnt help that the damned interface you have to use for the Nvidia control panel is 6 years old, and doesnt supply you with any sort of advanced configuration, and some parts of it seem to just disappear, like custom resolutions or signal type, or if you try and set a custom resolution to do 1920x1080 without restarting, it sets it on your primary monitor, when I had the other monitor selected.
    Nvidia software is all sorts of fucked up.
  13. BooStFeD

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    79 (0.03/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    USA, MD
  14. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,581 (13.39/day)
    Thanks Received:
    13,976
    I'm waiting for super-overclocked with neat cooler edition.
    WarEagleAU says thanks.
  15. HolyCow02

    HolyCow02 New Member

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    1,638 (0.72/day)
    Thanks Received:
    111
    Location:
    New York
    i'm not planning on getting one... I'm gonna buy 2 4870 1GB's for my new build because they are cheap and still awsome
  16. SNiiPE_DoGG New Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    582 (0.30/day)
    Thanks Received:
    135
    I will be buying the end of april if I dont receive them in sponsorship for my new build....
  17. Exeodus

    Exeodus

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    623 (0.19/day)
    Thanks Received:
    156
    Location:
    A suburb of Chicago, IL
    Ditto for me, now what to do with the 4870???
  18. johnnyfiive

    johnnyfiive

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,892 (1.68/day)
    Thanks Received:
    876
    Location:
    Tucson, AZ
    Eh, my XFX GTX 260 BE is doing great. I do want two 4770's though. :)
  19. Polarman

    Polarman New Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    1,627 (0.72/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    Rimouski
    I pulled the trigger here. I could'nt resist the urge. MUST GET!!!

    So i got the MSI R4890-T2D1G. Good match for my MSI DKA790GX Platinum.

    A guy at work is supposed to buy my Visiontek 4870 + TwinTurbo (unsure) . If he does not, i''l put it up for sale here.
  20. purecain

    purecain

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    611 (0.20/day)
    Thanks Received:
    158
    bought the xfx hd4890xt.... wanted the asus version with voltage tweak but made an epic mistake... should be here first thing in the morning...
    i have noticed a few reviewers struggling to get decent overclocks(1ghz) on saphire boards...

    if my card wont reach 1ghz stable...its going back for the asus version.....

    i also have a 4870 going spare....already sold one.... i let it go for £100 aswell.... one lucky owner....

    good luck to everyone else...hope you get good silicon....
  21. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.02/day)
    Thanks Received:
    1,505
    Hmm, looks like HIS has a overclock version. But that's way to much IMO.
  22. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.95/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    The extra 50 would be worth it to me because it's guaranteed to do 900mhz :D
  23. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.02/day)
    Thanks Received:
    1,505
    Perhaps, but I honestly wouldn't think that a decent 4890 couldn't be overclocked 50MHz higher.
  24. nafets New Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    611 (0.28/day)
    Thanks Received:
    133
    Voltage tweaking should be possible on all HD4890s, since they're all the same PCB designs, right now. Asus is just the first company actually providing the software to do so.

    Once support catches up with Rivatuner and RBE, it should be just as easy to do...
  25. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.02/day)
    Thanks Received:
    1,505
    This is what I want to know as well. I don't really care about the overclocking program because you should be able to create a CCC profile and just edit that. That CCC profile will have all the information you need even though some of it is not accessible from within CCC like gpu and ram voltage information. I was able to edit this with video cards prior to HD4870 so I hope this feature actually returns.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page