1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

5650 & srd?

Discussion in 'GPU-Z' started by Alfren, Jul 21, 2010.

  1. Alfren New Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
  2. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,647 (3.92/day)
    Thanks Received:
    11,389
    whats wrong ?

    edit: ah, saw your other thread.. SDR is certainly a GPU-Z bug
  3. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.10/day)
    Thanks Received:
    842
    The ram type is incorrectly reported as SDR, it should be GDDR3, also this chip has 8 ROPS (incorectly reported as 16) according to all the sources I can find.

    I also have a HP laptop with a 5650 and will post a screenshot shortly.

    EDIT:

    Laptop:

    HP Pavilion DV6-3030TX

    [​IMG]
    Last edited: Jul 21, 2010
  4. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,647 (3.92/day)
    Thanks Received:
    11,389
    ah the problem is that it can't access the bios, so it tries to read the memory type via a register which seems not used on that gpu anymore

    can you check in catalyst control center what it reports for memory type ?
    wolf says thanks.
  5. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.10/day)
    Thanks Received:
    842
    shows DDR3, also those clocks are my own overclock, trying to push past Afterburners limits of 715mhz on the core now.

    [​IMG]
  6. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,647 (3.92/day)
    Thanks Received:
    11,389
    can you check if the attached build returns the correct memory type ?

    Attached Files:

    wolf says thanks.
  7. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.10/day)
    Thanks Received:
    842
    Still unchanged W1z, ROPS too.

    [​IMG]
  8. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,647 (3.92/day)
    Thanks Received:
    11,389
    which driver are you running? can you install catalyst 10.6 ?
    wolf says thanks.
  9. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.10/day)
    Thanks Received:
    842
    unfortunately the 5650 in my particular model is locked to only accept HP signed drivers :( no go on 10.6 unless you have some sorcery up your sleeves.

    EDIT: how about I actually answer your question too :p

    driver build = 8.692.1-100122a-095235C-HP
    Last edited: Jul 22, 2010
  10. Alfren New Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Actually you can install new driver..
    You can download it from here.. https://a248.e.akamai.net/f/674/920...mobile/10-6_mobility_vista_win7_64_dd_ccc.exe

    [​IMG]

    But anyway.. nothing will change.. Gpu z shows memory type still as SRD on my 3031ET :)
    wolf says thanks.
  11. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.10/day)
    Thanks Received:
    842
    Fantastic! cheers man worked a treat, 10.6 running perfect, however still shows 16 ROPS and SDR.
  12. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.10/day)
    Thanks Received:
    842
    just thought I'd resurface this thread to say with new GPU-z the card still reads as 16 rops instead of 8 and SDR instead of DDR3, which also accounts for incorrect pixel fillrate and memory bandwidth.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page