1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

A story about a BF2142 disc and a disgruntled user

Discussion in 'General Software' started by hat, Jun 19, 2008.

  1. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,891 (6.02/day)
    Thanks Received:
    2,060
    Location:
    Ohio
    When I first got my BF2142 disc it was scratched up, to the point where I have to try to install it multiple times before I get lucky enough to actually install it. I never bothered returning it cause once I got it installed, the game worked fine. So yeah, it only has trouble installing.

    A little under a year later, there is natrual wear&tear, add that to the damage that came with it... I can still get it to install and work, but I am starting to get worried about the future. I tried copy/pasting the contents of the origional DVD and burning it to a blank DVD and using that, it installed but when I tried to play, it bitched at me for not having the disc in. Go figure...

    I legally own the game, or if you want to get technical, the rights to use the game, whatever... anyways I want to get this thing copied to a disc PROPERLY, so when I try to play with the copied disc it doesn't bitch at me.

    Suggestions, genglemen?

    If possible I want to just make a perfect copy of the game, I don't really want to have to use any funky software that hacks away the copy protection.
    Crunching for Team TPU
  2. mcloughj

    Joined:
    Oct 27, 2005
    Messages:
    304 (0.10/day)
    Thanks Received:
    65
    Location:
    Dublin, Ireland
    You've paid for the game so I say sod it and use the funky program to strip the copy protection.
  3. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,891 (6.02/day)
    Thanks Received:
    2,060
    Location:
    Ohio
    Yeah but I don't want to be doing that... just overcomplicates things
    Crunching for Team TPU
  4. oli_ramsay

    oli_ramsay

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    3,476 (1.39/day)
    Thanks Received:
    569
    Location:
    UK
    Just download a pirated copy of it, though I'm not sure if you can play online unless you enter your original KEY when asked.
  5. tkpenalty New Member

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    6,958 (2.43/day)
    Thanks Received:
    345
    Location:
    Australia, Sydney
    -Tkpenalty looks left, and right-

    Try to get Alcohol 120% and make an image file of it with the anti-piracy protection thingy (secrom or whatever). You're legally allowed to since its a backup copy.
  6. candle_86 New Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    3,916 (1.41/day)
    Thanks Received:
    233
    that or look online for a disk thats very small image of BF2142 that tricks the game to think its the real disk, works with alot of games and im pretty sure BF2142 also
  7. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,183 (3.34/day)
    Thanks Received:
    1,399
    Use alcohol 120%,use the wizzard to start the image making process.When it gets to 10% cancel it and when it asks if you want to delete the image it started making,select no.you can still mount the part image and use it to run the game.

    You are legally entitled to make a single backup copy of software you have bought,so this is no cracking or modifying it in anyway.You can still patch the game this way,which you cant do if you crack it.
  8. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,891 (6.02/day)
    Thanks Received:
    2,060
    Location:
    Ohio
    lolz
    k ill try alcohol 120
    Crunching for Team TPU
  9. spud107

    spud107

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    1,194 (0.44/day)
    Thanks Received:
    131
    Location:
    scotland
    since the disk is scratched id download a new iso, install from that,(dont burn just mount image in daemon tools or other virtual drive),
    as long as you use your own key its fine,
    & those "patched exe's" makes things less complicated as you dont need to insert disk/mount image every time you play,
  10. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,891 (6.02/day)
    Thanks Received:
    2,060
    Location:
    Ohio
    alcohol doesn't work
    f*** weak
    I hate copy protection, heh
    Crunching for Team TPU
  11. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,891 (6.02/day)
    Thanks Received:
    2,060
    Location:
    Ohio
    no "patched exe's" for v1.5 either
    :banghead:
    Crunching for Team TPU
  12. spud107

    spud107

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    1,194 (0.44/day)
    Thanks Received:
    131
    Location:
    scotland
    best you can do is get another iso, but use your disk when you want to play an hope it can read it,
  13. Sawl69 New Member

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I'm hoping someone will be able to help me out, I just bought the game the other night and it comes up and starts to install, gets like one section of the install bar done and then it says ERROR: please insert disc 0. Retry?

    I was like wow, disc zero, and I have to quit it because the same message dosent go away.

    PLEASE HELP ME!
  14. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,117 (5.52/day)
    Thanks Received:
    1,454
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Run Clone XXL

    This tells you what copy protection the game is useing.

    Then open up alcohol 120% and click the right settings to burn it off on.

    You will see a lot of read right error as it goes down.


    Then to put it back on disc, burn it back with the same copy protection.
  15. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,117 (5.52/day)
    Thanks Received:
    1,454
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Run this test and look for errors.

    If you have two gigs of ram open the program 2 times.
  16. spud107

    spud107

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Messages:
    1,194 (0.44/day)
    Thanks Received:
    131
    Location:
    scotland
    i used to use nero6 disk copy/image option, with raw mode on skip errors on, but i dont see the options in nero7:(
  17. Sawl69 New Member

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    But do you think I should burn it to another disc or would that not be the answer to my problems?
  18. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,117 (5.52/day)
    Thanks Received:
    1,454
    Location:
    Oklahoma T-Town
    120% does it different than Nero.

    Nero will let you make a install copy of a game.
  19. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,117 (5.52/day)
    Thanks Received:
    1,454
    Location:
    Oklahoma T-Town
  20. Sawl69 New Member

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    ok, really sorry, I'm not a wiz with computers guys so bear with me here. Would someone be able to explain what I need to do in some terms that I dumb fellow might be able to follow? haha thanks
  21. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,117 (5.52/day)
    Thanks Received:
    1,454
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Go to that link I just posted and open the program up two times. Let it run for 30mins or so, if you see errors then you know what the problem is.
  22. razaron

    razaron

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    1,107 (0.48/day)
    Thanks Received:
    177
    Location:
    london
    "cough""cough" BF2142 mini image "cough""cough"
  23. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,072 (1.78/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    I think this is not a ideal solution. Somebody here was selling that game for $10 shipped. Why not buy it from him?

    my 2 cents
  24. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,117 (5.52/day)
    Thanks Received:
    1,454
    Location:
    Oklahoma T-Town
    very ture, at one of those sites game copy wor........
  25. Sawl69 New Member

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Now when I try to install the game, it says that I must have administrator privliges to run setup.....

    What do I do?
    Last edited: Jun 22, 2008

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page