1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AHCI mode on Asus M2N SLI?

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by remixedcat, Dec 27, 2013.

  1. remixedcat

    remixedcat

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    2,364 (1.65/day)
    Thanks Received:
    455
    Has anyone gotten it to work?

    All I see is NVRAID options and no AHCI mode options.

    I have it connected to SATA2. This is a seagate hybrid drive I'm trying to get working right. It's having some performance issues on W8.1 and I found it's related to this inconfiguration.

    There's supposed to be this Jmicron controller but there's no BIOS option for it :( I even turned off some IDE modes and played around to see if I can get it to show up and it hasn't.

    Can this mobo be saved? Or do I have to trash resurrecting this as an HTPC I hope not.
  2. Jetster

    Jetster

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    4,332 (2.79/day)
    Thanks Received:
    1,632
    Location:
    Oregon
    RAID is AHCI

    From the AHCi wiki
    Intel recommends choosing RAID mode on their motherboards (which also enables AHCI)

    But with it being an older board. It might not be the latest version of AHCI
    Last edited: Dec 27, 2013
    remixedcat says thanks.
  3. remixedcat

    remixedcat

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    2,364 (1.65/day)
    Thanks Received:
    455
    It prolly doesn't have enough cache or whatever and that's what's making the performance bad :( so it's prolly too old :( Oh well it'll have to wait till I can get a new system.

    The transfer speeds are terrible on the drive.
  4. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,681 (11.97/day)
    Thanks Received:
    9,210
    try another sata cable.
  5. remixedcat

    remixedcat

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    2,364 (1.65/day)
    Thanks Received:
    455
    If I can find one... I'll take care of this when I get back from my trip..

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page