1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD 6950 going out?

Discussion in 'AMD / ATI' started by BR3W3R, Nov 23, 2012.

  1. BR3W3R New Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    So over the last month or two i have noticed a slight lag in videos, and now videos sometimes load and sometimes do not load, and also now when i start up computer or wake it my screen is pink, but generally only in the top corners.

    Is my graphics card dieing?
     
  2. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,848 (5.04/day)
    Thanks Received:
    2,338
    tried reinstalling the drivers?
     
  3. THE_EGG

    THE_EGG

    Joined:
    Dec 15, 2011
    Messages:
    1,498 (1.43/day)
    Thanks Received:
    495
    Location:
    Brisbane QLD, Australia
    :/ Sounds like almost the same symptoms when one of my GTX 460s died. Still useable (except if trying to play a game or watch a video) when everything turned pink and then lines appeared. Whenever I tried a game or video it would freeze or BSOD.

    IMO I would try different drivers if I were you. If that doesn't help then it sounds to me like a dying card unfortunately :(
     
    Last edited: Nov 23, 2012
  4. BR3W3R New Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    The lag started with the previous drivers and then i updated, and it still lagged and now the pink is getting worse every startup.. Whites appear to be slightly pink too.

    Also i ran 3dmark 11 and one of the tests caused the screen to turn pink and green.

    I dont know if that is any help.
     
  5. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,848 (5.04/day)
    Thanks Received:
    2,338
    sounds to me like it could possibly memory corruption on the graphics card.

    Unfortunately theres no easy way to solve this that doesnt require an RMA or an upgrade.

    If you cant RMA it, go and buy a 7950
     
  6. BR3W3R New Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Youtube videos sometimes load though perfectly fine, and at other times it does not, do you think this is also a problem of my graphics card? MY download speed is 20, upload is 2, and ping is 15
     
  7. BR3W3R New Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Anyone have any info on the issue i stated above?
     
  8. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    14,052 (4.50/day)
    Thanks Received:
    7,211
    Location:
    Edmonton, Alberta
    try updating flash. Flash was problematic with AMD cards with certain drivers.
     
  9. BR3W3R New Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Already running newest flash. Any other suggestions?
     
  10. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,848 (5.04/day)
    Thanks Received:
    2,338
    buy a new gpu??
     
  11. BR3W3R New Member

    Joined:
    Nov 23, 2012
    Messages:
    6 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
  12. Jack1n

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    1,026 (1.37/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Central Israel
  13. Pehla

    Pehla

    Joined:
    Mar 29, 2012
    Messages:
    340 (0.36/day)
    Thanks Received:
    71
    Location:
    brčko dc/bosnia and herzegovina
    i sometimes have problem with loading youttube videos...,but only youtube not movie i have on hdd..i just think its flash problems...but your real problem are those wierd colors u get sometimes and those lines!!if u cant rma it or its not under waranty u can allways cook it :)
     
  14. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,601 (2.16/day)
    Thanks Received:
    502
    pink corners on wake, are you sure they're not red? and just look pink
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page