1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD A10-5800K Cracks 7.446 GHz

Discussion in 'News' started by btarunr, Oct 12, 2012.

  1. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,070 (1.79/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    Rule No.1 - When you see posts like this, just disregard it, or you are going have a headache like this :banghead:
  2. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.84/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Another person that did NOT READ my last post!
    #1 Rule - When posting PLEASE READ! :banghead:
  3. OneMoar

    OneMoar

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    2,886 (1.84/day)
    Thanks Received:
    616
    Location:
    Rochester area
    so they got a screen of of it booted into windows at 7Ghz big woop they had to run 2.0v and disable two cores to get it ...
    seriously btarunner quit posting these nobody here cares and amd needs to be made to understand they we don't care else they won't ever fix the problems
    I am betting I it would be quiet easy to get a 2500k to post at 7.5Ghz the reason you don't see it is because unlike AMD intel did there jobs correctly and there chips don't need to clock 10Ghz to get acceptable performance and they don't draw 500 Watts while doing it
    Last edited: Oct 12, 2012
  4. m1dg3t

    m1dg3t

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    2,246 (1.47/day)
    Thanks Received:
    513
    Location:
    Canada
    The point is; To show the architecture/technology is capable of achieving those speeds. At the pricepoint this chip is in I think it's quite the feat :cool:

    I thought this was a tech forum? :confused:
    BlackOmega says thanks.
  5. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.84/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    +1! :toast:
  6. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.84/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Okay. But what GOOD is it if you can not use it? I Just see no point.
  7. OneMoar

    OneMoar

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    2,886 (1.84/day)
    Thanks Received:
    616
    Location:
    Rochester area
    AMD is probably using hand picked samples and I would bet my next paycheck that they are having to make quiet a few attempts to get it to boot into windows long enough to start cpu-z submit the validation
    trickson says thanks.
  8. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.84/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    I agree. It is NOT capable of running at them speeds.
    Last edited by a moderator: Oct 12, 2012
  9. OneMoar

    OneMoar

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    2,886 (1.84/day)
    Thanks Received:
    616
    Location:
    Rochester area
    let me put it another way
    if I put a gaming machine up on TPU: for sale and said
    this machine comes pre overclocked to to 4.6Ghz on the cpu and 1200Mhz on the gpu
    you get it and it crashes in every single benchmark and game and only boots 50% of the time
    what would you do ? I be pissed for having been sold something that wasn't what I was tould it was ... this is what AMD is doing ... there taking advantage of people that don't know any better

    AND to add insult to injury the chips from intel are just as fast as this one that is with its two core gimped ness and 7Ghz(assuming you could even get it to survive a 3Dmark run )
    1. not stable
    2.won't last
    3.draws Probably close to X3 the power that a 3750k would
    4.has two of its cores disabled
    just makes no sense for AMD to post this garbage they seem to think we are idiots ...
    the tech community needs to band together and say enough is enough
    AMD needs to get back to hand building chips and letting there engineers do there jobs
  10. BlackOmega

    BlackOmega

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    624 (0.31/day)
    Thanks Received:
    159
    Location:
    Michigan, USA
    Speak for yourself fanboy.
    I personally DO want to see ridiculous overclocks like these because it's cool to see. I'm glad that you fap to your 2500k. What you fail to realize is that a lot of the wonderful things you use and take for granted today WAS CREATED BY AMD (64bit and the integrated memory controller most notably) and makes Intel what it is today.


    Funny I thought this was a tech forum where people overclock and try and set new records. Your arguing that a 7.4GHz machine isn't 24/7 is about the dumbest shit I've read on a tech based forum IN YEARS! When I read your posts I seriously wanted to facepalm.
    The point of the overclock is to show the possibilities of the chip and that it can clock seriously high. Only an idiot would argue about stability at that clock speed. Stupidest argument in years......seriously.


    You should have your techie status removed and replace it with Intel fanboy.
  11. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.84/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    WOW, I remember a time (Here on TPU) that people would say if your OC is NOT stable 24/7 than it is NO good. Now AMD comes out with this and you say it is all good? Makes me think just what we have become! My Chip can reach speeds of 4.5GHz but was not stable and was at one time discounted as a "True" Over clock. But NOW since this is an AMD chip it some makes it a true over clock.
    Name calling and degrading others is not allowed on TPU, so lets all play nice.
    The only thing that would make me change my mind about this AMD over clock is if it was stable on ALL CORE AND 24/7 as well. This means NOTHING at all and does not show any one just how well it really will OC on ALL CORES!
  12. BlackOmega

    BlackOmega

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    624 (0.31/day)
    Thanks Received:
    159
    Location:
    Michigan, USA
    My patience runs thin with fanboy's. Doesn't matter which side they're on.

    Regardless, it's fairly obvious that what the guy did was a suicide run. Nothing more and nothing less. Literally seeing what could be pulled out of said chip. I would never deem that a "true" or stable overclock. So don't assume that that's what I meant.

    Neither the title nor the first post mentioned anything about stability, just stating the speed.
  13. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.84/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    But it is misleading. It gives people a false sense that if they had this chip they would reach heights never before seen and be able to use it. Witch is just NOT the case at all.
    Now why not enable all the cores and do this and see just what it can do in reality not just some useless CPU-Z BS. And Yes CPU-Z is BS. Validating a TRUE over Clock is what should be allowed not some thing like this.
  14. HumanSmoke

    HumanSmoke

    Joined:
    Sep 7, 2011
    Messages:
    1,205 (1.14/day)
    Thanks Received:
    368
    Before you get totally carried away by the capslock addiction, it's also worth noting that AMD exists now because they started out reverse engineering Intel processors. AMD pretty much took off as an IHV because of Intel licences (8086/8088).


    Anyhow, nice OC. I'm sure it should balance out the news of AMD's impending Q3 loss quite nicely.
  15. Hustler New Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    100 (0.07/day)
    Thanks Received:
    39
    Piledriver cores...which are going in the new refreshed line of FX CPU's, I was just making the point that even these new,supposedly improved cores are still going to suck in the non budget AMD range CPU's.
  16. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,650 (7.06/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    I am trying to figure why Intel chips make any difference to an AMD record who cares if Intel X, Y, Z is better. This is an AMD feat if this bothers that its not stable or not benchmarkable or whatever STOP POSTING YOU MISSED THE ENTIRE POINT.
    Zubasa, Super XP and suraswami say thanks.
  17. BlackOmega

    BlackOmega

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    624 (0.31/day)
    Thanks Received:
    159
    Location:
    Michigan, USA
    Come on now, you've been around long enough to know that any ridiculously high overclock is not stable no matter how much LN2 or LHE you throw at it.
    While it may mislead some newbies, anyone that's been around longer than a month will know that.
    And yes, CPU-z is BS. Most world records have to, at least, run Super-Pi.
    Well technically, I'm not sure if they actually reverse engineered anything. From what I know, IBM, at first, commissioned intel to make their CPUs'. So technically Intel is/was using IBM technology. And because IBM didn't want to get stuck having only one developer, they commissioned AMD to make their chips as well.

    WHY DON'T YOU LIKE CAPS?????? ;)
    Bingo. :toast:
  18. Dj-ElectriC

    Dj-ElectriC

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    2,140 (1.48/day)
    Thanks Received:
    813
    When Usain Bolt broke 100m record i don't think people said "pffff... i bet he can't run like that for 5 miles"

    Cmon unthuseists, this is competitive overclocking.
    m4gicfour and BlackOmega say thanks.
  19. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,523 (13.49/day)
    Thanks Received:
    13,921
    Thread has been cleaned of inappropriate posts. There will be no warnings, if you chose to post in an inappropriate manner, you won't be posting for long.

    Thanks for your cooperation.

    -erocker
    trickson and eidairaman1 say thanks.
  20. badtaylorx

    badtaylorx

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    468 (0.44/day)
    Thanks Received:
    152
    intel most definatly did this.....it just so happened sandy bridge hits a cold wall and does not do well under sub zero conditions....

    pushing things is what we do as humans....you say why.....i say why not
  21. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,345 (2.09/day)
    Thanks Received:
    549
    Location:
    Manchester uk
    Do you really see the need to keep on about these ocs every time, its a pr stunt obvious, and avg joe wont even see this pr so calmner
  22. HumanSmoke

    HumanSmoke

    Joined:
    Sep 7, 2011
    Messages:
    1,205 (1.14/day)
    Thanks Received:
    368
    The only thing Sandy Bridge hits is a maximum multiplier of 59 (57 with the original board BIOS's) and a clock generator that ties every bus (PCI-E, RAM, DMI, cache, SPI, PCI, SATA, USB as well as core ) to a 100MHz default. Overclocking limitation is more a product of the multiplier cap and the inability to independently overclock core frequency- as evidenced by the compressed frequency range at the top of SB's OC rankings.

    I would have thought that these limitations would be fairly well known by now.

    And yes, if there is PR at stake you can guarantee that Intel-as well as any other processor producer and board maker will gladly reap some free marketing/advertising.
  23. darkangel0504

    darkangel0504

    Joined:
    May 20, 2011
    Messages:
    87 (0.07/day)
    Thanks Received:
    28
  24. badtaylorx

    badtaylorx

    Joined:
    Aug 19, 2011
    Messages:
    468 (0.44/day)
    Thanks Received:
    152
    hence the need for the cap.....
  25. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,114 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,125
    This thread is full of douchebaggery. It is almost overwhelming.


    That is all.


    OK if Intel uses liquid nitrogen and doesn't quite hit 7Ghz on a chip cos its Intel? Or because you are obviously a fanboi?

    Careful, the nets don't forgets. ;)



    On a serious note, my impression of the Trinity in the new laptop is good. I haven't started overclocking it yet though. But boost speed of 3.2Ghz in a laptop, and hard use of flash and the laptop ran for 5 hours.
    10 Million points folded for TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page