1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD Catalyst 11.1a Hot-Fix Drivers Coming Today!

Discussion in 'AMD / ATI' started by alexsubri, Jan 18, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,395 (11.53/day)
    Thanks Received:
    9,696
    i've had zero problems at all with 11.1, except the version number showing up wrong.
     
  2. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.80/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    I am not an expert on this but wouldn't that constitute a problem ? LOL .
     
  3. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,395 (11.53/day)
    Thanks Received:
    9,696
    why is it a problem? it has zero negative effects on anything.
     
  4. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,421 (2.00/day)
    Thanks Received:
    1,617
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    Nah, not really... because a Duck is still a Duck, even if you call it a Goose!


    duck.jpg
     
    Wrigleyvillain, trickson and Mussels say thanks.
  5. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.80/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Maybe not a negative effect on the way they perform but surely one on the physique . I mean you Know in the back of your mind that some thing is showing up wrong because you know what you installed was 11.1 or was it ??? :confused: LOL . I get you Mussels and it is all good . Maybe I will give them another shot at it with there next driver release but for now I am happy once again . I just want what every one els wants better performance for free with drivers is all and hey I had no luck go figure . :cry:

    Nice one 95viper !!! That was very nice ! Great job bro ! Maybe you can help me get these to work ?
     
  6. Flak

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Messages:
    403 (0.17/day)
    Thanks Received:
    70
    Location:
    US
    I have 3 ATI rigs and 1 Nvidia rig, they all play Rift with no problems.
     
  7. Nitro-Max

    Nitro-Max New Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,476 (0.83/day)
    Thanks Received:
    239
    Location:
    Great Yarmouth, United Kingdom.{East Anglian Coast
    HUH? i go to ati/drivers select desktop /hd5XXX/ win7 64bit download screen comes up displaying 11.1. But when it installs it is infact this,

    Driver Packaging Version 8.812-110104a-111988C-ATI
    Catalyst Version 10.11
    Provider ATI Technologies Inc.
    2D Driver Version 8.01.01.1114
    2D Driver File Path /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0001
    Direct3D Version 7.14.10.0806
    OpenGL Version 6.14.10.10428
    Catalyst Control Center Version 2011.0104.2155.39304

    So people with HD5XXX cards downloading from other locations other than AMD website maybe putting in the wrong driver version or ccc panel which is ment for HD6XXX cards, Bound to cause problems.

    NO Goose here!
     
    95Viper says thanks.
  8. HXL492

    HXL492

    Joined:
    Sep 26, 2010
    Messages:
    232 (0.16/day)
    Thanks Received:
    24
    Just finished installing catalyst 11.1 after cursing myself all day whether or not these drivers would stuff up on me

    Finished successfully and no problems so far...

    CCC and GPU-Z still shows I have 10.12, but I've noticed that the Open CL box is ticked in GPU-Z :)
     
  9. sliderider

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    272 (0.18/day)
    Thanks Received:
    39
    Is anyone else not getting any performance improvement with an HD6870 in 3DMark 11? I think I picked up 7 points when changing from 11.1 to 11.1a and picked up nothing between 10.12 and 11.1. What happened to the 35% improvement we were supposed to get?
     
  10. 2DividedbyZero New Member

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    780 (0.34/day)
    Thanks Received:
    202
    Location:
    in retarded hell
    its called profit and it is now lining AMD's pocket :roll:
     
  11. PopcornMachine

    PopcornMachine

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    1,563 (0.82/day)
    Thanks Received:
    459
    Location:
    Los Angeles/Orange County CA
    Unsubscribing. Nothing but pissing and moaning here.
     
  12. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.80/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    LOL . Yep well when they do some thing right they may not have so many pissing and moaning about how there crap is . Maybe ? I am not in no way talking bad about my cards I love them just drivers and what they are doing to them what a mess .
     
  13. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,669 (2.98/day)
    Thanks Received:
    1,775
    Location:
    Chicago
    Turn Tessellation to off? I am only half kidding in that I am not sure exactly under what circumstances this supposed 35% is seen. Cause turning it off gave me about 700 more points over 10.12, App controlled was 2 points less. Though isn't turning it off a cheat of sorts?
     
  14. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.98/day)
    Thanks Received:
    1,505
    With all the arguing I can't see what the actual problem is :confused:
    Was there ever a problem install the new Cats or something else?
     
  15. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,669 (2.98/day)
    Thanks Received:
    1,775
    Location:
    Chicago
    Trickson was having some major installation and BSOD issues at first, other than that I can't remember what this thread is actually about anymore lol
     
  16. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.80/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Just me having issues with these drivers is all . I bet all in all they are great . But I will never know :D . But looking around here I am not the ONLY one with problems . I think ATI tailor made these for the HD6XXX cards and did not include the HD5XXX cards for a reason . But that is just my opinion .
     
  17. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.98/day)
    Thanks Received:
    1,505
    The new Cats work just fine with 5000 series. Are you still having a problem? If so I've seen similar to some still had old video card devices that are hidden within device manager. Have you tried looking at it to see if that's the case?

    1. Type: CMD in start's search box
    2. Right click on CMD from the list and Run as Administrator
    3. At the dos prompt typed: set devmgr_show_nonpresent_devices=1 (this will show all hidden devices in Device Manager)
    4. Type devmgmt.msc (this will take you to Device Manager). Click on View and select show hidden devices
    5. Look in Display Adapter and for any grayed out or duplicate video cards and remove them. Then check your Monitors


    Also, check CCC's Information > Software > 2D Driver File Path. Where is it located in the registry?
     
    trickson says thanks.
  18. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.80/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Yeah I did all that and every thing was fine . but the drivers just would not install . I am fine with the old ones but it is all good any way . I love the ones I have and my cards are smokin fast !
     
  19. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.98/day)
    Thanks Received:
    1,505
    Oh, so the new driver won't install? Hmm, have you tried to force install them?
    1. X:\ATI\Support\11-01_XXXXX\Config\InstallManager.cfg
    2. Open it using notepad
    3. Change WorkaroundInstall=false to WorkaroundInstall=true
    4. Save the change and exit
    5. Uninstall old drivers Reboot
    6. Go to Device Manager and check Display Adapters. Does it read Generic VGA (or something like that). If so proceed with installing new drivers. If not report back. I would suggest removing all old 5000/4000/etc video card devices from device manager once the drivers are uninstalled (in this situation since you are having issues). Normally you should be able to delete the old device and rescan Display Adapters for new changes. However, that may not work if the registry command for Standard VGA/Generic VGA was removed from the registry.

    In any case try that. But that helps if you can't install the drivers. If there is some other problem I don't think that will help.
     
    trickson says thanks.
  20. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.80/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.

    I will give it a go some time right now I just got it all back up and running , Kind of scared really after what happened to my system .
     
  21. meran New Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    469 (0.31/day)
    Thanks Received:
    27
    Location:
    baghdad/iraq
    i installed the 11.1a hot fix on my 5850 all settings showed up morphy the sexy aa ,teso controlling morning bay and ai say bye bye

    :D :cool: :D
    :D :D
    :D
     
  22. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.98/day)
    Thanks Received:
    1,505
    In the meantime you can do a registry search for Standard VGA Graphics Adapter. Does anything popup for it?
     
  23. RejZoR

    RejZoR

    Joined:
    Oct 2, 2004
    Messages:
    4,747 (1.29/day)
    Thanks Received:
    990
    Location:
    Europe/Slovenia
    Is it just me or MLAA in anything later than 10.10e drivers doesn't seem to be as effective as it used to be? I remember super smooth looking NFS Hot Pursuit, but with 11.1 and also 11.1a i see damn jaggies all over the place. Have they made it less aggressive to solve the blurring of certain elements or what? I can live with blurry Games for Windows menus and slightly blurry Steam, but this kinda defeats the purpose of MLAA. The result just isn't as good anymore.
     
  24. sliderider

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    272 (0.18/day)
    Thanks Received:
    39
    How do they profit from releasing a driver that you download for free? :confused:
     
  25. sliderider

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    272 (0.18/day)
    Thanks Received:
    39
    Well, I just ran it again with 11.1a and now it's crawling in 3DMark 11. It was doing over 22fps in the submarine test at the beginning and is now doing 7-8fps in that test. There is something wrong with this driver. I rolled back to 11.1 and it's back up to 22fps in the submarine test.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page