1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD Catalyst 7.12 Released

Discussion in 'News' started by Jimmy 2004, Dec 20, 2007.

  1. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.58/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    AMD has updated its Catalyst driver to version 7.12, which supports all ATI Radeon 9500 series and newer graphics cards. The changes in this release include a number of game fixes, a few performance tweaks and enhanced OverDrive support for Radeon HD 2900 cards. Download locations are as follows:
    • Windows XP 32-bit – here
    • Windows XP 64-bit – here
    • Windows Vista 32-bit – here
    • Windows Vista 64-bit – here
    Source: AMD GAME!
    Last edited: Dec 20, 2007
  2. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,474 (7.10/day)
    Thanks Received:
    5,987
    Why is it when you download it it shows the file as being 7-11_X32?????

    [​IMG]

    But Vista shows the correct as 7-12
  3. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.58/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Because AMD has screwed up the XP 32-bit update I expect :banghead:

    You can try downloading it, but I'm guessing if you wait a few minutes the link will be corrected.
  4. Agent_D New Member

    Joined:
    Jun 8, 2005
    Messages:
    85 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    i was about to ask the same question, does anyone know if they mis labeled the driver or if they didnt link it correctly?
  5. Silverel

    Silverel New Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,769 (0.72/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI
    I'm surprised they're still supporting all the way back to the 9500. I wonder how long until I'm gaming on a Legacy device :)
  6. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,400 (2.30/day)
    Thanks Received:
    1,132
    the release notes claim compatibility with hd3k series cards. i guess the whole "hd3k cards won't be supported until 8.1" was a hoax.
  7. Silverel

    Silverel New Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,769 (0.72/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI
    To note - The display drivers for 7.12 XP 32-bit appear to be correct.
  8. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.58/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    I can tell you that the XP one is still linking to the old 7.11 driver - I downloaded it to see.

    Unfortunately I can't get a link to the 7.12s, so you will have to wait and hope AMD updates it.

    Edit: a little off-topic, but look who has the most popular profile on the AMD GAME! Community section:

    http://game.amd.com/us-en/community_spotlight.aspx
  9. AthlonX2

    AthlonX2 HyperVtX™

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    7,135 (2.50/day)
    Thanks Received:
    1,642
  10. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.58/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Strange - it's definitely still making me download the old driver, even if I force a refresh.

    Edit: that's because you're only getting the driver. If you get it bundled with CCC, it forces you to get the 7.11s.
  11. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,474 (7.10/day)
    Thanks Received:
    5,987
    Athlon isnt getting CCC he just downloaded the driver. hence the _dd_ part
  12. Frogger

    Frogger

    Joined:
    Feb 12, 2006
    Messages:
    2,174 (0.70/day)
    Thanks Received:
    310
  13. Batou1986

    Batou1986

    Joined:
    Oct 2, 2005
    Messages:
    2,405 (0.75/day)
    Thanks Received:
    330
    Location:
    Baltimore MD
    pff theres no fixes worth restarting my computer per F@*!#@% usual another bs update

    Hers the list of fixes for xp games

    # Call of Juarez: Enabling Super AA and CrossFire™ no longer results in corruption being noticed when playing the game. Further details can be found in topic number 737-30592
    # DIRT: Launching DIRT with CrossFire™ enabled no longer results in the application failing to launch and an error message being displayed. Further details can be found in topic number 737-29554
    # Enemy Territory Quake Wars: Flickering is no longer noticed when SuperAA is enabled. Further details can be found in topic number 737-31136
    # Enemy Territory Quake Wars: Setting the in-game options to 2560x1600 and soft particles, along with AA to 8x in the Catalyst™ Control Center no longer results in corruption being noticed. Further details can be found in topic number 737-31135
    # Globe 2.1: Corruption is no longer noticed during the introduction video when CrossFire™ is enabled. Further details can be found in topic number 737-31140
    # Loki demo: Launching the demo no longer results in the introduction movie failing to display. Further details can be found in topic number 737-31117
    # STALKER: Flickering is no longer noticed when playing the game with AA set to 4x and full dynamic lighting is enabled. Further details can be found in topic number 737-30593
    # STALKER: The operating system no longer fails when attempting to play the game with CrossFire™ enabled and all in-game options set to maximum. Further details can be found in topic number 737-31131
  14. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,640 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,377
    amd screwed up the xp32 link. correct file is in tpu downloads
    peach1971, WarEagleAU, DRDNA and 4 others say thanks.
  15. GLD

    GLD

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    1,352 (0.45/day)
    Thanks Received:
    136
    I hope my CoD4 stops locking up with the 7.12's. Ever since I got my 3850, CoD4 online will hard lock every now and then. Damn it sucks! IDK if it's my card, my oc' the game, drivers or what, but it sucks. PC has always ran great, but this CoD4 lock up is killing me, :cry:
  16. oli_ramsay

    oli_ramsay

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    3,476 (1.39/day)
    Thanks Received:
    569
    Location:
    UK
    Is there any point me downloading this as I have an old X850XT? Would I see and performance increase or should I just stick with what I've got?
  17. GLD

    GLD

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    1,352 (0.45/day)
    Thanks Received:
    136
    DL I say. Give it a try.
  18. Silverel

    Silverel New Member

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    1,769 (0.72/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Detroit, MI
    Lol, way to keep on point W1z. Maybe they should hire you for, well shit, I'd imagine you could fill a lot of positions there and do a better job.

    You'd think they'd catch things like this...
  19. panchoman

    panchoman Sold my stars!

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Messages:
    9,595 (3.74/day)
    Thanks Received:
    1,200
  20. Jimmy 2004

    Jimmy 2004 New Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    5,491 (1.58/day)
    Thanks Received:
    267
    Location:
    England
    Ok, I've updated the news story to link to the TPU download server as AMD hasn't updated its download locations correctly.
  21. DRDNA

    DRDNA

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    4,768 (1.55/day)
    Thanks Received:
    561
    Location:
    New York
    See W1zzard ...if they had you they'd be better off:toast:
  22. Random Murderer

    Random Murderer The Anti-Midas

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    6,400 (2.30/day)
    Thanks Received:
    1,132
    poor ati. the 7.12's still give errors in crysis with a 3870 :shadedshu
    it's not as bad as before, but there are still some anomalies such as disappearing rocket launchers and no red dot in the reflex sight. i rolled back to the crysis hotfix driver and it's all better now.
  23. imperialreign

    imperialreign New Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    7,043 (2.75/day)
    Thanks Received:
    909
    Location:
    Sector ZZ₉ Plural Z Alpha
    I had thought ATI were recommending Crysis players to stick with the hotfix until further notice? I had even noticed a major performance hit in Crysis when I had installed CCC 7.11 with my X1950.

    I'd like to see some xFire support, for sure
  24. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,474 (7.10/day)
    Thanks Received:
    5,987
    Do me a favor as I just went thro a bout of the crashes myself. Try turning off or lowering the OC , as setting my CPU back to stock has eliminated the issues for me! ( guess I need to reclock in a different manner now)
  25. OnBoard

    OnBoard New Member

    Joined:
    Sep 16, 2006
    Messages:
    3,044 (1.06/day)
    Thanks Received:
    379
    Location:
    Finland
    This might be my last ATI driver installation for a looong time :cry: (should get 8800gt finally start of the next year).

    Oh and haven't uninstalled any catalyst 7 version driver the whole year, before a new one and still going strong. (and I've only used the display driver without CCC). Will put this on on top of previous ones as well and it will work too :) (people are too obsessed about uninstalling previous drivers, or I'm just lazy to do it :p)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page