1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD CrossfireX vs nVidia SLI Scaling (2-Way) Benchmarked

Discussion in 'Graphics Cards' started by r3quiem, Mar 24, 2012.

  1. r3quiem New Member

    Joined:
    Mar 24, 2012
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    7
    AMD 7970 CrossfireX vs nVidia GTX 680 SLI Scaling (2-Way) Benchmarked

    Just put together an AMD CrossfireX vs nVidia SLI Scaling (2-Way) graph for though who are interested in seeing how the two cards scale across different resolutions.

    Test Bed:
    ASUS Rampage IV Formula Motherboard
    Intel Core i7 3960X (Sandy Bridge-E) processor
    16 GB Corsair DDR3-1600 RAM
    Enermax Platimax 1500W PSU
    Windows 7 x64

    High '%' = Better Scaling with the addition of the second card:
    [​IMG]
     
    Last edited: Mar 24, 2012
  2. Melvis

    Melvis

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    3,621 (1.33/day)
    Thanks Received:
    538
    Location:
    Australia
    Im impressed how well crossfire scales these days, sorta shocked to be honest.
     
  3. r3quiem New Member

    Joined:
    Mar 24, 2012
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    7
    Couldn't Agree more, although SLI is no slouch either. They are almost neck and neck though things might change given a few more driver updates.
     
    Last edited: Mar 24, 2012
  4. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    5,025 (2.11/day)
    Thanks Received:
    1,265
    So what are the specs of the other things? Please don't tell me it's an AMD platform (AM3+ and Bulldozer).
     
  5. r3quiem New Member

    Joined:
    Mar 24, 2012
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    7
    Test Bed:
    ASUS Rampage IV Formula Motherboard
    Intel Core i7 3960X (Sandy Bridge-E) processor
    16 GB Corsair DDR3-1600 RAM
    Enermax Platimax 1500W PSU
    Windows 7 x64
     
  6. Over_Lord

    Over_Lord News Editor

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    764 (0.43/day)
    Thanks Received:
    91
    Location:
    Hyderabad
    Intel platform... woo
     
  7. HossHuge

    HossHuge

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Messages:
    2,179 (0.83/day)
    Thanks Received:
    629
    Location:
    EDM, AB, CAN
    Hey r3quiem,

    How easy was it to enable the Nvidia Surround? And have you had any issues at all?
     
  8. r3quiem New Member

    Joined:
    Mar 24, 2012
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    7
    Personally i've had no issues setting up nVidia Surround using the "identify displays" method and arranging it in the same order as I see it on my desktop.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page