1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD Details Bulldozer Processor Architecture

Discussion in 'News' started by btarunr, Aug 24, 2010.

  1. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    13,935 (4.52/day)
    Thanks Received:
    7,059
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Well since, then, JF-AMD is posting here now, so maybe he'll end that confusion. ;)
     
  2. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,975 (7.88/day)
    Thanks Received:
    7,532
    :laugh: I wouldn't hold my breath. TPU don't sign the mans paycheck.
     
  3. CDdude55

    CDdude55 Crazy 4 TPU!!!

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    8,179 (3.12/day)
    Thanks Received:
    1,277
    Location:
    Virginia
    I agree.

    I think it's going to be just like the Pailt rep that used to post here, they'll come and correct some people and do some clean up work, but after a day or so they'll never log back in again.(unless something big with their company happens and they have to regulate)
     
  4. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.59/day)
    Thanks Received:
    1,113
    Thats not how it worked Palit guy posted for along time but during the USA financial melt down Palit closed up shop in the USA and he lost his job. So thats not really a good comparison but we get your point.
     
    CDdude55 says thanks.
  5. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    13,935 (4.52/day)
    Thanks Received:
    7,059
    Location:
    Edmonton, Alberta
    NO, but AMD does, and his job is marketing...and according to him, we are included in that marketing. Likewise, it should be his job to correct any misconceptions based on data he has given. After all, something is better than nothing(well, not to me, but ya know.)
     
  6. CDdude55

    CDdude55 Crazy 4 TPU!!!

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    8,179 (3.12/day)
    Thanks Received:
    1,277
    Location:
    Virginia
    Even if that is the case, he as a ''marketer'' has a lot of other big fish to catch, like i said, he came here for a day or so to regulate on some rumors or all out false facts and then bam, you won't see him here possibly until everyone is speculating about another new architecture or another new line up or cards or CPU's.

    But who knows, he may keep posting here and doing his best to answer some of our questions. I just don't think first on his list is '' Stay logged into TPU and regulate on some speculation and rumors for weeks on end''.


    Ahhh, that's a good point.
     
  7. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    13,935 (4.52/day)
    Thanks Received:
    7,059
    Location:
    Edmonton, Alberta
    OH, I agree...BullDozer seems to be his "baby".


    Time will tell though...I hope for way more than I should, but am always prepared for the worst. ;) I know he's travelling right now, for example...
     
    CDdude55 says thanks.
  8. bear jesus

    bear jesus New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,535 (1.03/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Britland
    I think we need to remember JF posts on other forums, has a blog he writes/replys to, he has a job (that i assume takes him away from home at times) and a life in general, i'm sure he will be around in the future but i'm also pretty sure he is busyer than most of us :laugh:

    I just wish it was not so far away from the server chips launch, i hated waiting through istanbul's release for thuban to come out and show some overclocking numbers.
     
    CDdude55 says thanks.
  9. wahdangun

    wahdangun New Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    1,512 (0.69/day)
    Thanks Received:
    114
    Location:
    indonesia ku tercinta
    yeah i hope it not as long as shanghai to deneb or istanbul to thuban, i hate to wait that long.

    and btw if anyone know if amd will launch fusion chip with bulldozer core ?
     
  10. Neo4

    Neo4 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    152 (0.07/day)
    Thanks Received:
    16
    Location:
    Illinois, USA
    Too bad about Palit USA and the rep who posted here. Glad you can still buy them as I have a Sonic Platinum 1 gig that does some crazy numbers Folding@Home and it's running default speed undervolted to .950v. I may even have it when I buy my Bulldozer mobo next year..
     
  11. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,975 (7.88/day)
    Thanks Received:
    7,532
    Green or Red I hope both sides bring it soon. These prices are getting out of hand.
     
    nt300, wahdangun and CDdude55 say thanks.
  12. JF-AMD AMD Rep (Server)

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    163 (0.09/day)
    Thanks Received:
    229
    If you look at my forum coverage, I am on about 8 or 10 different ones and have thousands of responses.

    While "marketing" is my job, forums are not in my job description and I don't get paid to be here. You'll notice that I specifically try to stay away from speculation on the competitor, I only deal with facts and you also should note that I start very few threads. I generally only respond to questions because I don't want to be a shill for my products.

    I do most of my forum surfing after hours. For those of you that think this is the workday right now, I am in Tokyo right now and it is not even breakfast time. Been in forums for the past 2-3 hours.

    Time will tell, reputations are not earned overnight.

    What was the original question you were asking about, I can't track that back. If someone can repost I will get you an answer.
     
    ROad86, nt300, Kantastic and 4 others say thanks.
  13. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,975 (7.88/day)
    Thanks Received:
    7,532
    Did cadaveca create the TWKR chip?
     
  14. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    13,935 (4.52/day)
    Thanks Received:
    7,059
    Location:
    Edmonton, Alberta

    :roll:





    I didn't say I created it, I said it was my idea. ;)


    Normally I'd call you a troll, but that's seriously funny.

    :D


    Now wouldn't you be upset if he said yes.:laugh:
     
  15. wahdangun

    wahdangun New Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Messages:
    1,512 (0.69/day)
    Thanks Received:
    114
    Location:
    indonesia ku tercinta
    yupz, and it really retarded, without NV the price is just gonna be worst, i hope AMD still have some sense in their brain, and not price it like no tomorrow
     
  16. mastrdrver

    mastrdrver

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    3,138 (1.55/day)
    Thanks Received:
    580
    While I don't visit XS too often I'm usually browsing S/A and it seems like JF posts quite a bit (at least to me) over on there. Though that forum can get highly technical at times.

    Best one I remember recently is when you got called out over on OC.net for being a noob since your post count is so low. :roll:

    Btw can you comment on whether all AM3 chips will be able to work in the Bulldozer socket for non server types like us?

    I've just never seen anyone clarify if all AM3 chips will work or just certain ones (why some would and some wouldn't outside of bios support wouldn't make sense to me but maybe there is something more than what is currently known). Trying to be as general with that question in regards to future stuff as I can but I'm sure you know what I'm trying to get at.

    bwahahahaha :laugh:
     
  17. JF-AMD AMD Rep (Server)

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    163 (0.09/day)
    Thanks Received:
    229
    Actually I don't know the answer to this.
     
    mastrdrver says thanks.
  18. bear jesus

    bear jesus New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,535 (1.03/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Britland
    If the desktop socket for bulldozer is AM3+ would it be logical to assume that it should be simmilar to socket AM2 and AM2+ and having likly the simmilar compatibility issues and kind of trade offs?

    If that is correct then should not all AM3 chips be able to work in an AM3+ board and all AM3+ chips be able to work in an AM3 board with the only incompatibilities brought in by board makers depending on their bios updates?

    I would hope so as over recent years and between 2 computers i have used an AM2 chip on an AM2+ board, an AM2+ chip on an AM2 board and am currently using an AM3 chip on an AM2+ board (of corse also had matching chips to sockets), it has been one of the big reasons it has been so easy for me to stay with AMD.
     
  19. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,141 (4.07/day)
    Thanks Received:
    2,781
    Location:
    04578
    bulldozer wont work period in AM3 end of story there but the pin layout may be such that an AM3 cpu can be dropped in and work we have to wait and see for now tho
     
  20. bear jesus

    bear jesus New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,535 (1.03/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Britland
    I would say there goes my processor/board swapping but to be honest i don't intend to get an AM3 board anymore (mainly due to asus being a pain in the butt and taking forever with the crosshair IV extreme), i just intended to wait for bulldozer and if its good enough to tempt me away from intels offerings then i will be buying a current board to go with a current chip. either way though i'm really looking forward to an all out upgrade to my gaming rig :D
     
  21. mastrdrver

    mastrdrver

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    3,138 (1.55/day)
    Thanks Received:
    580
    From what I've understood is that AM3 cpus will work in the Bulldozer socket. Whether it has AM3+ or if that is for Llano idk. Though Bulldozer is not backward compatible with AM3 boards this has been made clear after the initial releases from Hot Chips.
     
  22. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.16/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    New chipset with dual channel DDR4 support next year? 990FX?
     
  23. JF-AMD AMD Rep (Server)

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    163 (0.09/day)
    Thanks Received:
    229
    DDR4 in 2011? You need to do a little more research on that one.
     
    scaminatrix says thanks.
  24. scaminatrix

    scaminatrix

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    3,578 (2.16/day)
    Thanks Received:
    794
    Location:
    By the Channel Tunnel, Kent, England
    My optimism will be the death of me!
     
  25. bear jesus

    bear jesus New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    1,535 (1.03/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Britland
    :laugh: unfortunatly it should be around 2015 we see DDR4, would be nice to have some DDR4 next year but i would be happy with some DDR3 if i can push it over 2000mhz on an amd board.
     
    scaminatrix says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page