1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD FX OC'ers Club

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by pantherx12, Oct 12, 2011.

  1. dumo

    dumo

    Joined:
    Mar 18, 2005
    Messages:
    660 (0.19/day)
    Thanks Received:
    538
    Location:
    NYC
    What ram and bios you use Erocker?
    Bios 9911 has special settings for PSC based ram.

    Heres with SS that barely keep up with load and BBSE Gskill rams

    For some reason I can't boot up to windows with 5Ghz from bios...have to use AI suite II in windows for multiplier up

    [​IMG]
    Last edited: Oct 16, 2011
  2. johnnyfiive

    johnnyfiive

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,890 (1.71/day)
    Thanks Received:
    876
    Location:
    Tucson, AZ
    I'm surprised that more TPUer's arent running FX cpus? I was hoping to get some temps and voltages for 5ghz on air and water. I might just jump on the FX (8120 though) wagon and give it a go myself. My SB setup is fast and does everything I want, but its boring to overclock and bulldozer seems fun to play with.
  3. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.82/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    If I still had a job I'd of been posting bench mark results and cool stuff here.

    Hell even though I've got no income I'm still tempted by it.

    I'm a very heavy multi tasker so the extra cores should come in handy for me.
  4. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,899
    With the 0813 bios. This isn't RAM related, I've tried Elpida Hypers (Dominator GT's), Mushkin Ridgeback's, G.Skill Snipers, Corsair Vengence. Three different O/S installs, stock or overclocked, I get random BSOD's and when gaming, things just freeze up and my GPU drivers crash. Video card is fine, all of the other hardware works when the FX CPU isn't used.
  5. xkche

    xkche

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    144 (0.07/day)
    Thanks Received:
    5
  6. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.26/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    @Johnny5

    I know I am looking into an FX8120 myself.
  7. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,899
  8. nt300

    nt300

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    868 (0.53/day)
    Thanks Received:
    159
    Location:
    Toronto, ON. Canada
    This should have it's own thread. Quite interesting indead. In regards to the bios, ASUS and Gigabye will have to issue updates to fix any related issues. Erocker, this may also be an issue with your unstable PC, you never know. I would contact ASUS directly and even get another board if you may. Or just get your AMF FX replaced via Warrenty.
  9. xkche

    xkche

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    144 (0.07/day)
    Thanks Received:
    5
    I just say, maybe "other bug" (another more) cause RAM problems...
  10. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.82/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    Someones agreed to buy my 1055, I'll be joining to guys soon :p
  11. Volkszorn88

    Volkszorn88

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    1,190 (0.81/day)
    Thanks Received:
    312
    I'm not sure if I should just make the jump in purchasing the 8150. I already have a 990FX board. Or should I just keep my 1090t?

    From what I can tell, BD excells when it comes to complete CPU stress over the i7.

    I only game, I don't do any video editing/coding...etc So any honest opinions?
  12. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,899
    Keep the 1090t. I stand by this advice 100%.
  13. johnnyfiive

    johnnyfiive

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,890 (1.71/day)
    Thanks Received:
    876
    Location:
    Tucson, AZ
    So has anyone been able to find evidence of 5GHz stable on air or water with a FX 8xxx? I haven't. Despite FX 8xxx being sold out everywhere, no one has them running at 5GHz stable. I've checked every major overclocking forum, and on one has these running at 4.8+GHz STABLE on water or air. Now if I reflect back to the 2500K and 2600K release, when those were sold out, there were tons of threads with prime95/linx/whatever 4.8-5.3ghz stable on both air and water. Was the launch supply really that sparse, or are these FX chips simply not clocking like people expected?

    I know erocker is having issues and dumo is having BIOS settings issues, but no one else on here has one and has some results to share or any kind? I'm interested in getting a 81xx but if no one is showing me some screenies with temps and oc stability I may just stick with my boring 2500k and wait for Ivy. Come on TPU!
  14. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,899
    My 5ghz run was stable. Look back a couple pages. Here: http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2424770&postcount=52 I found out what is causing instability with my system... wait for it.. AMD drivers! :eek: The built in AMD overdrive in the latest Catalyst drivers are screwing with my CPU. I'm running just the drivers right now and am having no issues. Amazing. :shadedshu
  15. johnnyfiive

    johnnyfiive

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,890 (1.71/day)
    Thanks Received:
    876
    Location:
    Tucson, AZ
    Ah, sweet erocker. So three runs of IBT, did you try prime95 blend at all?
  16. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (11.72/day)
    Thanks Received:
    12,225
    Location:
    Miami, Florida
    I've just been reading through this and I think BD has got some good potential but it just needs to mature more.
  17. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,899
    No, but I did do 30 runs of IBT with high ram setting. I'm using a triple radiator for my cooling and at 5ghz with the voltage it needs it's on the safe side, but just. It reallly sucks the electricity too.
    johnnyfiive says thanks.
  18. bucketface

    bucketface New Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    142 (0.09/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    Perth, Australia
    @erocker
    What is the lowest stable voltage you can get at 4 to 4.5ghz, is 1.3v or lower possible at or near those clocks?
    Last edited: Oct 18, 2011
  19. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,899
    I'm currently running at 4ghz 1.28v
  20. johnnyfiive

    johnnyfiive

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    3,890 (1.71/day)
    Thanks Received:
    876
    Location:
    Tucson, AZ
    Nice, 30 runs of IBT definitely heats CPUs up, much more than P95 or even LinX. So what is the 'safe' voltage and CPU temps for water? Also, how many watts was it pulling at 5GHz? 500+?
  21. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,899
    506 watts under load with IBT normal setting.


    System specs on left
    8150
    Crosshair V
    8 case fans
    mcp 355
    2 SSD's 2 HDD's
    PopcornMachine and johnnyfiive say thanks.
  22. PopcornMachine

    PopcornMachine

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    1,563 (0.87/day)
    Thanks Received:
    459
    Location:
    Los Angeles/Orange County CA
    Sorry, I missed which model graphics card you're using. Regardless, that seems like high wattage.
  23. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,899
    Single HD 6950. At idle it uses .9v ~ 28 watts.
  24. Super XP

    Super XP

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    2,741 (0.81/day)
    Thanks Received:
    538
    Location:
    Ancient Greece, Acropolis
    I think it's 2 x XFX HD 6950 CrossFire (unlocked), but I can be wrong.

    I stand corrected :D
  25. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,899
    1gb card too.. Don't know if that makes a real difference though I doubt it.

    Okay.. so it's been a few hours and no more warnings or errors in the event log, I'm finally downloading some games. Dirt 3, MLB 2k11, NBA 2k11 and Street Fighter 4 so far. I'll get some Fraps running with those. Hopefully AODDriver problems won't occur. I'm just going to be running at 4ghz due to the cooler I'm using and this way people can compare it to their Phenom II's at around that speed. :)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page