1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD Hosts AMD Overdrive Software on Their Website

Discussion in 'News' started by zekrahminator, Feb 13, 2008.

  1. zekrahminator

    zekrahminator McLovin

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Messages:
    9,113 (2.86/day)
    Thanks Received:
    321
    Location:
    My house.
    So a company made a suite of software for their products, and released it. Big deal, right? The thing is, AMD launching AMD Overdrive is surprisingly important. Instead of various hardware enthusiast boards hosting buggy beta code, AMD hosting their software is a sign of maturity. Overdrive's upload signified that AMD is happy enough with their software to label it official, and is confident enough with the code to host it on their website.

    Alright, enough chit-chat. You may download the AMD Overdrive software, which overclocks AMD processors of most sorts, and checks the overclock stability of all processors, here.

    Source: HardOCP
     
  2. Snipe343

    Snipe343

    Joined:
    Jul 31, 2007
    Messages:
    1,002 (0.38/day)
    Thanks Received:
    34
    im checking it out as i type looks pretty good
     
  3. [I.R.A]_FBi

    [I.R.A]_FBi New Member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    7,664 (2.82/day)
    Thanks Received:
    540
    Location:
    c:\programs\kitteh.exe
    hosting? isnt it hosted on asus and tpu?
     
  4. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,263 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,600
    Location:
    Florida
    [​IMG]

    tpu is kinda popular
     
  5. daboggeyman

    daboggeyman New Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    114 (0.04/day)
    Thanks Received:
    12
    Location:
    N.E. Alabama
    Now thats sweet.
     
  6. pt

    pt not a suicide-bomber

    Joined:
    Mar 11, 2006
    Messages:
    8,981 (2.85/day)
    Thanks Received:
    208
    Location:
    Portugal
    DOWNLOAD AMD OverDriveā„¢ 2.0.14 Beta from "techpowerUp"

    hurray for tpu :)
     
  7. p0lly New Member

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    60 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    7 Series

    the OD tells me I need a 7 series chipset??? won't work with my opteron?
     
  8. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,794 (13.19/day)
    Thanks Received:
    14,174
    Yes they made it for the new 790fx spider platform. It will give you some options to work with on your motherboard though. Give it a try.
     
  9. daboggeyman

    daboggeyman New Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    114 (0.04/day)
    Thanks Received:
    12
    Location:
    N.E. Alabama
    Well tells me the same I need a series 7 chipset and gives no options. Oh well its still a good deal for any one with a series 7 chipset
     
  10. tvdang7 New Member

    Joined:
    Jan 6, 2006
    Messages:
    318 (0.10/day)
    Thanks Received:
    1
    so they give us the tool but if we overclock we void the warranty :)
     
  11. TheGuruStud

    TheGuruStud

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    1,620 (0.62/day)
    Thanks Received:
    168
    Location:
    Police/Nanny State of America
    But how would they know :) Like when I tried to fix XFX's shitty video card by voltmodding it :cool:
    I couldn't get it stable so I removed the conductive ink and sent it back. Of course, I wasn't really abusing the part. I was just trying to get it working so I wouldn't have to deal with them.

    I got two bad cards from them (same problem). I told them they will never get my business again. Hard lesson XFX, now EVGA gets my business (I knew I should've stuck with EVGA after my 6800 was awesome).
     
  12. mdm-adph

    mdm-adph New Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Messages:
    2,478 (0.90/day)
    Thanks Received:
    340
    Location:
    Your house.
    Wonder if it'll do anything at all on my 790X... can't be any worse than the MSI MB tool, which wouldn't even start. :shadedshu
     
  13. iron_gr New Member

    Joined:
    Sep 26, 2006
    Messages:
    20 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Greece
    Not for my Opti 180 on a DFI nf4-ultra mobo :(
     
  14. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,797 (3.57/day)
    Thanks Received:
    546
    Location:
    Gurley, AL
    Apparently this AMD overdrive is supposed to be good stuff, right up there with Abits uGuru.
     
  15. mandis New Member

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    95 (0.04/day)
    Thanks Received:
    7
    I wonder if this will work on my asus crosshair? I usually do all my tweaking through the asus extreme tweaker so i was curious about how effective this new software tool would be.
     
  16. mdm-adph

    mdm-adph New Member

    Joined:
    Mar 28, 2007
    Messages:
    2,478 (0.90/day)
    Thanks Received:
    340
    Location:
    Your house.
    Hey, give it a try -- turn out it works great on a plain 790 like I've got.
     
  17. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.86/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    woot!!! tpu is on there!!!!!!!!
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page