1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD Phenom II X3 720 2.8 GHz Or AMD Phenom II X4 810 2.6 GHz?

Discussion in 'General Hardware' started by TricksterMatt, Apr 14, 2009.

  1. TricksterMatt

    TricksterMatt

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    262 (0.13/day)
    Thanks Received:
    3
    I'm looking for a new processor and it has come down to these 2 processors. Which one is better out of the AMD Phenom II X3 720 2.8 GHz Or AMD Phenom II X4 810 2.6 GHz? I dont really aim to overclock at all for the processors because I am not an extreme PC entheuast.
     
  2. AKlass New Member

    Joined:
    Oct 10, 2007
    Messages:
    298 (0.11/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    MD
    get the X3 if you can unlock the 4th core
     
  3. largon

    largon

    Joined:
    May 6, 2005
    Messages:
    2,782 (0.80/day)
    Thanks Received:
    433
    Location:
    Tre, Suomi Finland
    Better?
    Better for what?
    Obvious difference between the mentioned chips is the amount of cores and a 200MHz clock advantage for the 720BE. Frankly, if you have to ask buy the cheaper - and as such there's no reason to exclude X3 710 from consideration.
     
  4. KieranD

    KieranD

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    8,057 (3.03/day)
    Thanks Received:
    825
    Location:
    Glasgow, Scotland
    get the X3 as it has an unlocked multi and 3 cores possible 4th core unlock

    the x4 is slower and might not clock as much, 4th core is an advantage tho
     
  5. Darknova

    Darknova

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    5,037 (1.72/day)
    Thanks Received:
    535
    Location:
    Manchester, United Kingdom
    The X4 810 only has 4MB of cache, the X3 720 has 6MB of cache.

    Simple choice IMO.
     
  6. iandh Xtreme Refugee

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    195 (0.09/day)
    Thanks Received:
    30
    Depends on board.

    On 720 possible to unlock core, 810 possible to unlock cache. If you get unlucky with mobo though, nothing is nicer to save your OC than an unlocked multi. I say 720BE
     
  7. Supreme0verlord

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    696 (0.32/day)
    Thanks Received:
    232
    Location:
    Elkhart, IN
    I say get the 720BE also.
     
  8. Darknova

    Darknova

    Joined:
    Nov 8, 2006
    Messages:
    5,037 (1.72/day)
    Thanks Received:
    535
    Location:
    Manchester, United Kingdom
    Link to unlocking the cache please?
     
  9. The_Real_DeaL31 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    692 (0.25/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    canada
    why not hold out, the new am3 line up is coming out soon
     
  10. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.79/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    i posted it in the news section a while ago
     
  11. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,251 (1.78/day)
    Thanks Received:
    837
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    any BE cpus like the 720 coming out in that price range?

    My choice 720
     
  12. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,804 (3.53/day)
    Thanks Received:
    547
    Location:
    Gurley, AL
    WEll how about a link here CD good chum?
     
  13. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.70/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
  14. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,804 (3.53/day)
    Thanks Received:
    547
    Location:
    Gurley, AL
    LAzy yes, but sheez man
     
  15. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,330 (4.75/day)
    Thanks Received:
    2,374
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Go for the 720, it saves a bit of cash and if your a gamer most games only use 2 cores, so the faster 720 will perform better.
     
  16. iandh Xtreme Refugee

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    195 (0.09/day)
    Thanks Received:
    30
    Another plus for the 720, I have it OC'ed to 3.6Ghz running fully passive on my Scythe Mugen no problem. It is a VERY cool running chip. My 940BE was a better clocker but also required active cooling at that speed.
     
  17. LittleLizard

    LittleLizard New Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,775 (1.72/day)
    Thanks Received:
    575
    Location:
    Latin America, Uruguay
    as all say, the 720 will have more performance by its higher clock and its higher cache
     
  18. HolyCow02

    HolyCow02 New Member

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    1,638 (0.69/day)
    Thanks Received:
    111
    Location:
    New York
    720... faster, more cache, cheaper. Sure the 810 has 4 cores, but nothing really uses all 4 cores these days.
     
  19. The_Real_DeaL31 New Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    692 (0.25/day)
    Thanks Received:
    17
    Location:
    canada
    gta iv does unless u oc
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page