1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD Radeon HD 6950 Can be Unlocked to HD 6970

Discussion in 'News' started by W1zzard, Dec 26, 2010.

  1. TheGuruStud

    TheGuruStud

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    1,615 (0.63/day)
    Thanks Received:
    168
    Location:
    Police/Nanny State of America
    8 pin doesn't add power.
     
  2. dnihilist New Member

    Joined:
    Dec 19, 2005
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    ok thnx

    My theory is that MAD knew of this already and since the positioning of 6970 is in no-man's land, the free advertizing generated from this "feature" would sell more than enough 6950's to cover caniballized 6970 sales.
     
    trt740 says thanks.
  3. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.57/day)
    Thanks Received:
    1,113
    Well now you have it do you really think they didn't? I mean they know the W1zzards of the world are out there.
     
  4. TheGuruStud

    TheGuruStud

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    1,615 (0.63/day)
    Thanks Received:
    168
    Location:
    Police/Nanny State of America
    That's exactly what I think. Just like unlocking the duals and tricores. It's working. I'm sitting on amazon's checkout page.... :eek:


    And I bought one. I'm so ashamed. It's like I paid a prostitute for the gratification. :D

    Sapphire's on amazon is $292.50, btw. I wish I could hold out till the 3rd party coolers are available, but I guess I don't want to risk AMD actually fusing them.
     
    Last edited: Dec 27, 2010
  5. Vrgn86 New Member

    Joined:
    Oct 12, 2005
    Messages:
    172 (0.05/day)
    Thanks Received:
    15
    Would this card perform on par with a GTX 295, or better.
     
  6. jlewis02 New Member

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    773 (0.25/day)
    Thanks Received:
    95
    It will perform better
     
    Vrgn86 says thanks.
  7. dnihilist New Member

    Joined:
    Dec 19, 2005
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Heading out to get one now, nothing wrong about getting the most bang for your buck.

    The dual-bios is starting to make sense, no point getting your noob 6950 customers bricking their cards performing their "free" upgrade.
     
  8. TheGuruStud

    TheGuruStud

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Messages:
    1,615 (0.63/day)
    Thanks Received:
    168
    Location:
    Police/Nanny State of America
    Yeah :laugh: I was wondering why they implemented the feature. I loved it before this, but it definitely makes sense and makes me even happier.

    Go Green Team! Or is it Team Green?
     
    Last edited: Dec 27, 2010
  9. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,600 (2.18/day)
    Thanks Received:
    501
    well this makes the 6970 worth it to me now, get a 6950 flash to 6970

    thats some incredible performance per dollar
     
  10. LAN_deRf_HA

    LAN_deRf_HA

    Joined:
    Apr 4, 2008
    Messages:
    4,554 (1.92/day)
    Thanks Received:
    952
    Have these flashed cards been stability tested? Because most 6950s reviewed don't seem to hit 880 on stock volts, and isn't the 6950 vid higher to begin with?
     
  11. PaNiC New Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    40 (0.03/day)
    Thanks Received:
    8
    thank you AMD for taking $200 away from me
     
  12. DigitalUK

    DigitalUK New Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    503 (0.28/day)
    Thanks Received:
    68
    Location:
    UK South
    man this sucks, i was going to buy the 6950 but spent the extra ,just put my system together again after installing my nice new 6970 and first thing i see 6950 unlocked. i thought the cores were different on the 6950 and 6970


    also is there a reason mine is showing 1600 shaders.

    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 27, 2010
  13. buggalugs

    buggalugs

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    936 (0.41/day)
    Thanks Received:
    143
    Location:
    Australia
    You gotta use the new GPUZ to read the 69xx cards properly
     
  14. Salsoolo New Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    222 (0.10/day)
    Thanks Received:
    7
    was eyeing a 6870. definitely getting a 6950 in two weeks on extra monies :rockout:
    hope it works with me
     
  15. DigitalUK

    DigitalUK New Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    503 (0.28/day)
    Thanks Received:
    68
    Location:
    UK South
    that is the latest version 0.4.9, its gonna make 6950's sell like hot cakes.
     
  16. buggalugs

    buggalugs

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    936 (0.41/day)
    Thanks Received:
    143
    Location:
    Australia
    DigitalUK says thanks.
  17. DigitalUK

    DigitalUK New Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    503 (0.28/day)
    Thanks Received:
    68
    Location:
    UK South
    thanks buggalugs didnt know that, everything reading properly now and bandwidth showing what it should.
     
  18. Rebelstar

    Rebelstar New Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    71 (0.05/day)
    Thanks Received:
    15
    Location:
    Minsk, Belarus
    I wonder if AMD will close this way to unlock in the next 6950 revisions probably and only first 6950's are possible to unlock.
     
  19. buggalugs

    buggalugs

    Joined:
    Jul 19, 2008
    Messages:
    936 (0.41/day)
    Thanks Received:
    143
    Location:
    Australia
    ...... this is a nice Christmas present if you own a 6950 but i wouldnt be too upset if i already had a 6970. The best binned chips probably went into the 6970.

    Dont think so. I think they do it on purpose, same with their unlocking of cores on their CPUs. AMD are too smart to let this happen by accident.
     
    Last edited: Dec 27, 2010
    robn says thanks.
  20. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,600 (2.18/day)
    Thanks Received:
    501
    it might be why they did the dual bios anyway. . . . . .

    took to fast to figure this out
     
  21. dir_d

    dir_d

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    848 (0.46/day)
    Thanks Received:
    110
    Location:
    Manteca, Ca
    Performance is the same even with two different architectures? Why did AMD switch to 4-Way? Was it a test run like the 40nm 4770?
     
  22. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,151 (4.04/day)
    Thanks Received:
    2,789
    Location:
    04578
    no so much the same i can tell you in games like crysis warhead dual 5800 to dual 6900 was nearly double the performance it really depends on the game

    Metro 2033
    Alien Vs Predator

    both scale and are far faster on the new cards by a landslide just DX9 and DX10 there on par or 20% faster *usually* but there are weird situations

    example Bad Company 2 regular multiplayer xfire scaling is 18% Bad Company 2 Vietnam multiplayer scaling for me is around 82-85% and at those frame rates its about 35-40fps more then my 5850 oc xfire setup was

    to be blunt theres far more games out there then the 5-10 you see in reviews and the games that need the xtra performance the 6900s do there share of improving :toast:
     
  23. Rebelstar

    Rebelstar New Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    71 (0.05/day)
    Thanks Received:
    15
    Location:
    Minsk, Belarus
    Well, then I think we'll see OUT OF STOCK message for 6950 at newegg very soon :)
     
  24. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,543 (2.05/day)
    Thanks Received:
    842
    This makes the 6950 a hec of a lot more tempting, gahhh, if only the GTX560 were out already to make my decision easyer.
     
  25. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,151 (4.04/day)
    Thanks Received:
    2,789
    Location:
    04578
    come on wolf we both know the 560 will just be a new 470

    580 replaced 480 took a step up
    570 = 480
    560 = 470
    550 = 460

    so on and etc
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page