1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Amd raid expert

Discussion in 'Storage' started by theoneandonlymrk, Feb 24, 2013.

  1. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,377 (2.06/day)
    Thanks Received:
    563
    Location:
    Manchester uk
    I bought two Samsung 840ssds not the pro one and tried to raid them (0) but in use one of them keeps dropping out of raid I also have a revo2 in the system , I mention it because its also a raid 0 array .
    Has anyone had issues with raid expert or any advice, if setup using Microsofts os raid they work fine but don't hit max potential , all drivers and firms are upto date .
    They seemed fine each time initially but whilst restoring all my games it drops out, presently trying an os raid restore to check stability and all now at stock speeds
  2. Geofrancis

    Geofrancis

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Messages:
    1,042 (0.52/day)
    Thanks Received:
    153
    Location:
    SCOTLAND!
    I would try different power and sata cables first.
  3. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,377 (2.06/day)
    Thanks Received:
    563
    Location:
    Manchester uk
    I've it as an os conflict in my head as its fine now its halfway through copying 350 gig onto them on a win7 os raid yet it would fail after ten mins and stalled my os raid to require a startup repair plus brand new cables in there already ty for reply tho :)
  4. Batou1986

    Batou1986

    Joined:
    Oct 2, 2005
    Messages:
    2,446 (0.75/day)
    Thanks Received:
    342
    Location:
    Baltimore MD
    is there anyway you can not use AMD raid drivers ?
    I had to use stock MS AHCI drivers because go figure, the AMD AHCI driver was garbage and wouldn't work right with my ssd.
  5. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,377 (2.06/day)
    Thanks Received:
    563
    Location:
    Manchester uk
    Wierd ive switched from bios raid to ahci amd driver and os built raid and alls well except for free driveimage xml taking ages to restore it 19 hrs hdd to 2x ssd wtf looks to be aaverageing 10 MB s wow not.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page