1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD Releases Newer Hotfix Driver, Addresses Far Cry 2 and STALKER: Clear Sky Issues

Discussion in 'News' started by btarunr, Oct 29, 2008.

  1. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    Man I think it hates me. I driver cleaned it to extinction, but it still wont go. I cant do a normal uninstall either because it wont load windows with the driver on. I have to safe mode driver clean and uninstall without ATIs uninstaller.
     
  2. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
  3. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.95/day)
    Thanks Received:
    1,506
    Can you delete your pagefile? IE changing it to no page file, then click on "set". Then return it to system manage size (or whatever you had it set to) then click on "set". You may need to reboot if it tells you to. See if that helps with the stuttering.
     
    erocker says thanks.
  4. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    Download link for it wont work. Lamez.
     
  5. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    Googled for another link. Il try removing the C++ also.
     
  6. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
    I would give you 1000 thanks if I could! DX10 now runs like buttery smoothness. I used to always put my pagefile on the HDD with my games on it, but stopped doing that when I switched to Vista. I cleared it, restarted, then set it to my game drive as system managed and it works great. :toast:
     
  7. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    nope for me.... i want buttery goodness....
     
  8. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
    Bah, the stuttering is back. Strange it worked once, and now it's back to the way it was.:ohwell: I have to stop this and just finish the game in DX9.
     
  9. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.95/day)
    Thanks Received:
    1,506
    You may need to increase your pagefile. What do you have it set to?
     
  10. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    8.10 wont even install now... 5 hours on this.
     
  11. truehighroller1 New Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    189 (0.07/day)
    Thanks Received:
    9
    I to have the stutter and have the following setup, Q9450@ 3.85GHZ, Visiontek 4870 512 DDR5, P5Q Deluxe, 4GB DDR2 1153MHZ, 3 X 150GB Western Digital SATA2 16MB Cache in RAID 0, 750W Silver Stone Decatholon, I have a Thermalright heatsink on the 4870 and it is running cool..
    I to did the page file thing and yes it worked for bout ten minutes or so.. then it was worse then before IMO. I am how ever on the 8.10 drivers and have not used the hot fix or even tried the 8.11 or whatever they are called
     
  12. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    Mine didnt have performance issues, it just wont install. Me thinks the 8.11 betas were somehow different....
     
  13. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
    It's system managed and stays around the 4300 area. I'm using 4gb of ram, you think I should put 4096 minimum and 8192 max?
     
  14. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.95/day)
    Thanks Received:
    1,506
    What does the OS recommend? Sometimes it may recommend something different then it currently allocates (odd I know). Start with what it recommends.

    After you changed that reboot and start up the game. Play for about 10 minutes and exit. Hit Control, Alt, Dlt to see your Commit Charge. What is your total limit and peak?

    Edit:
    Almost forgot, make sure you delete the page file from C drive if you are now using another drive for page file. I've read posts were it can revert back to the old page file location if it's not deleted. You may need to go make sure you show all files and folders.


    source
     
    Last edited: Oct 30, 2008
    erocker says thanks.
  15. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    Fixed it. Disabled second card in device manager. Started up now. Im about to test if it can turn it back on fine.
     
  16. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.95/day)
    Thanks Received:
    1,506
    Oh, ok I didn't take into account you guys were using CF :eek:. In that case restart CF and then go to the directory you have your game. Change the .exe of your game to AFR-FriendlyD3D.exe and see if that stops the problem.

    Edit:
    Or were you referring to another problem?
     
  17. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    I am talking about me simply getting into windows. When I installed 8.10 HF2 when it tried to load windows it would show me my desktop background for only a split second then would change to low res. It would then go black completely with a old DOS under type blink. Then BSOD. It will repeat forever. Disabling the second adapter in safe mode fixed the issue, but while in normal windows i just found if I try to turn back on the second card, a instant blue screen will come with the same old error.

    Can anyone else test on this? If you use 4850s crossfire you will know RIGHT AWAY!
     
  18. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    On a side note I have yet to get AVIVO accelerated videos to play smooth in any release ive tried to test(8.11 beta and these new ones mostly). The audio and video look great quality wise and audio plays fine, but the video framerate wise stutters like no other. Also a "v-sync off" visual tearing effect is new in these 8.10 hotfix drivers. Right in the center like you have too high of framerate in a game.
     
  19. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
    In Task Manager it's currently showing me 1289M/8103M page file. In Virtual Memory settings it says Recommended: 6141 MB / Currently allocated: 4106 MB
     
  20. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    Actually im not that sure. I mostly tested in Media Player Classic Home Cinema edition, but trying to see if I can get it to work in WMP11...
     
  21. ShogoXT

    ShogoXT New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    974 (0.39/day)
    Thanks Received:
    84
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    Strange, I guess the 4850 and 4870 arnt so similar after all. I have no stuttering to speak of. Performance of my single card with this driver is ALMOST as smooth as it was with crossfire 8.11 beta. I set it to optimal which put everything on very high and 1 think at ultra, and another at high. 1920x1200 4xAA directX 10, playable.

    Side note why does video upscaleing have to be so hard and confusing? This 24inch is a blessing and a curse as it makes all normal res stuff including DVDs look low res crapola!
     
  22. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    13,685 (5.00/day)
    Thanks Received:
    1,872
    very unheard of from AMD, releasing patches quicker than the 1 month updates? I guess someone took over the Head of Driver Dev.
     
  23. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,180 (2.12/day)
    Thanks Received:
    640
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    sure this hotfix working , ati late to release it after old suck hotfix just like nvidia do with them driver's , but nvidia fix it quick
     
  24. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    13,685 (5.00/day)
    Thanks Received:
    1,872
    you sound very much like a flipflop. Im glad AMD is trying to stay ontop of this type of stuff.
     
  25. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,484 (1.80/day)
    Thanks Received:
    847
    I bet this bastard hotfix doesn't work for AGP cards.

    >.<
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page