1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD Unveils Athlon 64 X2 6400+ Black Edition

Discussion in 'News' started by zekrahminator, Aug 14, 2007.

  1. zekrahminator

    zekrahminator McLovin

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Messages:
    9,114 (3.04/day)
    Thanks Received:
    321
    Location:
    My house.
    While every hardcore AMD fan awaits the Barcelona and Phenom series of CPUs, AMD is busy making the best out of what it has already. In a Japanese presentation, AMD showed off the Athlon 64 6400+ "Black Edition". This CPU should hit retail markets on August 20th, and should cost anywhere between $220 and $240 USD. The CPU runs on a 90nm process, and is clocked at 3.2GHz.

    At the same presentation, AMD demoed a Phenom X4 system at 3GHz in an AMD RD790 motherboard. AMD somehow managed to present this without anyone getting good performance numbers.

    [​IMG]

    Source: Nordic Hardware
  2. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.51/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    Why is AMD keeping K10 so under wraps, I remember before Conroe they were releasing benchmarks.
  3. InfDamarvel New Member

    Joined:
    Aug 2, 2006
    Messages:
    500 (0.18/day)
    Thanks Received:
    13
    Swarm AMD FANBOYS AND BUY ANOTHER PROCESSOR THATS ONLY A SLIGHT IMPROVEMENT.
  4. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,820 (6.22/day)
    Thanks Received:
    2,032
    Location:
    Ohio
    O........k....? ^^
  5. DRDNA

    DRDNA

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    4,761 (1.60/day)
    Thanks Received:
    559
    Location:
    New York
    Per forum rules please fill out your hardware config in system specs in your controle panel or put them in a signature;)thnx!
    EDIT>>^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^my mistake there is no such rule..srry.
    Last edited: Aug 15, 2007
  6. mandelore

    mandelore New Member

    Joined:
    Aug 12, 2006
    Messages:
    3,251 (1.16/day)
    Thanks Received:
    152
    Location:
    UK-small Village in a Valley Near Newcastle
    lol dont be a muppit

    if there would be only a slight improvement if upgrading from ur current cpu to this, then wed go for a phenom :rolleyes:
  7. FreedomEclipse

    FreedomEclipse Crazy Dogmatic Bullsh!t!

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    12,989 (5.09/day)
    Thanks Received:
    2,031
    Reguardless. Im holding out to see the colour of the Phenoms before I decide weather or not to clip my AMD ties & head for Intel C2d's skies.

    I dont think my O/c'd X2 3800+ will be able to put up much of a fight when that time arrives. even now its kinda feeling its age. but I dont have the funds right now to carry out a full on overhaul & this system is less the a year old anyhoo
  8. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.77/day)
    Thanks Received:
    1,113
    Well the difference is the 6400+ is going to oc better than a 6000+ because it's a better quality bined chip and uses 89w to the 6000+ current 125w, which means less heat. I bet it will do 3.6ghz on air and if you have a 3800x2 to 4800x2 Windsor and need a upgrade that would be a giant one. A 6400+ will be very competative to the the current core 2 duos excluding the e6850. It should match up with a e6700 e6750. Don't get me wrong it will be slower just not that much real world difference.
  9. a111087

    a111087

    Joined:
    Apr 2, 2007
    Messages:
    2,703 (1.05/day)
    Thanks Received:
    188
    Location:
    US
    you are actually right, i just read a review of this cpu vs e6850 :rockout:
    just a little ocing and you got yourself AMD e6850 :D
  10. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,129 (13.84/day)
    Thanks Received:
    13,582
    And AMD chips in your hand feel like gold while Intel's feel like um... cheap aluminum.
  11. newbielives New Member

    Joined:
    Apr 30, 2005
    Messages:
    164 (0.05/day)
    Thanks Received:
    4
    If they had benchmarks to brag about they would be bragging already.

    Thats my guess

  12. kwchang007

    kwchang007 New Member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    3,979 (1.51/day)
    Thanks Received:
    185
    Location:
    Severn, MD, USA.
    That's what I'd think, but if they didn't have a good product, they'd also be hitting hard on the adverts about things like htt where Intel can't touch them, like in the 2+ server board segment. Idk....it was the same with the 2900xt, there weren't benchmarks before it was very close to being released. Maybe it's AMD's new stance.
  13. Dippyskoodlez New Member

    Joined:
    Jul 1, 2005
    Messages:
    5,061 (1.58/day)
    Thanks Received:
    230
    Location:
    Ohio
    Apple brags about ipod improvements too.

    left, right, up down.

    and they dominate the market right?

    Companys aren't 5 year olds trying to hide info 100% of the time.
  14. Tatty_One

    Tatty_One Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,175 (5.37/day)
    Thanks Received:
    2,171
    I still wait for the day anxiously when an AMD chip is in the No1 spot in both the Sceincemark and SuperPi threads :toast: I fear however that at least for the SuperPI....that may be a while off yet.
  15. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,483 (6.35/day)
    Thanks Received:
    5,725
    There is no rule that you HAVE to have your system specs listed, in fact there is even an option to not show it even if it is filled out.
    DRDNA says thanks.
    25 Million points folded for TPU
  16. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,476 (1.94/day)
    Thanks Received:
    846
    Where was this review?
  17. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,643 (7.31/day)
    Thanks Received:
    2,969
    Location:
    some AF base
    you forgot to add this chip has 2X2mb cache and not 2x1MB like the 6000+ hence jumping up to 6400 and not 6200 ;)

    this should oc well i wanna see a new AMD WR on these chips


    oh and the slight improvment comment what improvement did you see from 1066mhz FSB to 1333MHZ FSB? intel :shadedshu AMD is keeping up even with old chips 6400+ e6850 hmmmm well if you already have a sAM2 board the cost to upgrade is minimal. now the intel side you have a s775mobo oh wait it wont work cause intel locked the chips out of working on it ;) never heard of AMD making a BS stunt like that and intels been doing it since before s370 remember i810? or s423 anyone have one of the 3 chips released on that b4 the change to s478 like 10mins later :roll:
  18. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,476 (1.94/day)
    Thanks Received:
    846
    Yeah... :mad: I was trying to see if my friend could have a E4300 or even a Q6600 in his i925X motherboard, but NOOOOOOO! Stooopid Intel. He doesn't need a new mobo. :mad: Don't think the Core 2 line supports DDR anyroad.*

    * - DDR1 folks.
  19. a111087

    a111087

    Joined:
    Apr 2, 2007
    Messages:
    2,703 (1.05/day)
    Thanks Received:
    188
    Location:
    US
  20. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,476 (1.94/day)
    Thanks Received:
    846
    Excellent! Cheers dude.
  21. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,643 (7.31/day)
    Thanks Received:
    2,969
    Location:
    some AF base
    no they do you can have them on the VIA chipped P4M800 stuff
  22. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,476 (1.94/day)
    Thanks Received:
    846
    Oh right... shame he doesn't have a P4M800 chipset. :(
  23. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,796 (3.80/day)
    Thanks Received:
    545
    Location:
    Gurley, AL
    thats a big jum and amds highest clock chip yet. I want one
  24. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.77/day)
    Thanks Received:
    1,113
    What do you mean I'm actually right that a left handed complement If I ever heard one.

    Here is the english short translation Posted by: Chris_Tom on Tuesday, August 14, 2007 - 04:41 PM

    HKEPC Hardware has reviewed the Athlon 64 X2 6400+ Black Edition. It comes boxed, through the channel only, but without a heatsink. That saves on shipping costs I'm sure. Anyway, it appears to be about 2% to 12% faster than the 6000+, and it may just best the E6750, but not the E6850.
  25. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,476 (1.94/day)
    Thanks Received:
    846
    I would have thought he (Chris Tom) would be referring to the 6400+ at stock, with a OC such as a111087 has suggest might bring it on par with one. That's how I've read it anyroad.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page