1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

AMD users how high can you get your HT speed

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by p_o_s_pc, Sep 20, 2007.

  1. regan1985 New Member

    Joined:
    Jun 7, 2006
    Messages:
    1,451 (0.43/day)
    Thanks Received:
    23
    Location:
    Coventry UNI England
    i read somewhere that going above the max ht doesnt result is any gain in performance?
     
  2. vexen

    vexen

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Messages:
    192 (0.05/day)
    Thanks Received:
    12
    sweet, fastest i could go was 29ish seconds on my Opty 170, better stepping? or i'm just a bad overclocker...
     
  3. mitsirfishi

    mitsirfishi New Member

    Joined:
    Jul 31, 2005
    Messages:
    924 (0.25/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Grantham UK, Lincs
    ht speed increase does benfit but its only marginally
     
  4. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,691 (6.21/day)
    Thanks Received:
    2,988
    Location:
    some AF base
    its similar to oc'ing your pci-e bus
     
  5. Urbklr

    Urbklr

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    2,346 (0.77/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Nova Scotia, Canada
    hmmm...i like this thread....and take it as a personal challenge. Ima go AS high as i can :D
    I currently run it at 1230MHz....but ima go to like 320+ FSB with a 5x multi:D....ill be back
     
  6. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.27/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    so ur trying for my HT OC
     
    Crunching for Team TPU
  7. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    40,776 (12.23/day)
    Thanks Received:
    15,695
    I am trying to beat it now.
     
  8. Urbklr

    Urbklr

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    2,346 (0.77/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Nova Scotia, Canada
    I got 1565MHz.....but some parts in my comp are holding me back....*cough*shit corsair ram*cough*....or maybe its my mobo being all wierd and not letting me raise my FSB without raising my ram voltage(have to use 2.25 for 315MHz....stupid mobo) and i HAVE to use ram at 533MHz...or no boot.:banghead:

    Mitsirfishi- What settings do you use on your board to get high FSB's?? Im using 902 bios too...maybe thats it...but are you having similar problems??(probaly not becuase my mobo hates me)

    Later ill try for more.

    Pic:
    [​IMG]
     
  9. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    40,776 (12.23/day)
    Thanks Received:
    15,695
    [​IMG]
    1600... Oh Yeah!!:rockout:
    I think I can go further.... If I need to.
     
  10. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.27/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    i got 1650 but i couldn't get a SS because the screen was starting to turn black and turning back to the desktop than it hang. :(
     
    Crunching for Team TPU
  11. rick22

    rick22 New Member

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    629 (0.19/day)
    Thanks Received:
    34
    amd users how fast can you blow up your motherboard?
     
    erocker says thanks.
  12. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.27/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    IDK why don't you send me the money for a new one and i will find out.
     
    Crunching for Team TPU
  13. Sovereign

    Sovereign New Member

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    797 (0.25/day)
    Thanks Received:
    65
    Location:
    Midwest USA
    This is the highest I've bothered to set my HT to because I never really thought the gains from setting it higher outweighed the added stress it put on the system. That score result was done on an extremely untweaked and unoptomized system FYI and I still have more headroom but I decided to call it quits for the night. The screenshot was originaly done for Wile back in another thread that I started earlier so please ignore the Super Pi result to the left.

    [​IMG]
     
    Last edited: Oct 24, 2007
  14. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    40,776 (12.23/day)
    Thanks Received:
    15,695
    It's socket 939. I think it's getting about that time. Just waiting for Phenom to buy my next rig.
     
  15. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    40,776 (12.23/day)
    Thanks Received:
    15,695
    I win! :laugh: For now...
     
  16. curt New Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    584 (0.18/day)
    Thanks Received:
    13
    um yeah lol

    i know the ht is low but that opty 165 rules

    i burnt a board doing the 356fsb lol an the cpu could do more
     

    Attached Files:

    • wow.JPG
      wow.JPG
      File size:
      170.1 KB
      Views:
      114
  17. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.27/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    if you can burn a board than i better stop till i get closer to getting a SLI chip-set.
     
    Crunching for Team TPU
  18. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,009 (4.27/day)
    Thanks Received:
    2,183
    Location:
    Newark ohio
    for now... Maybe i should have taken a SS when i was around 1620 +/- a few. when it was still stable.
     
    Crunching for Team TPU
  19. mitsirfishi

    mitsirfishi New Member

    Joined:
    Jul 31, 2005
    Messages:
    924 (0.25/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Grantham UK, Lincs
    well i was using the 0804 bios ive found that is the best bios like a wood burning stove :)
    but i did get the north and southbridge actively cooled with 40mm fans it made a slight difference and let me overclock an extra 5fsb lol but it also let me get 1620htt on a suiside run its the chipset what cant take it :laugh: 3ghz of htt is quick enough and that is what they are going to pump the next gen of amd's im sure
     
  20. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    40,776 (12.23/day)
    Thanks Received:
    15,695
    Wow, that 165 IS awesome!!! :rockout:

    *Oh, water cooled.
     
  21. curt New Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    584 (0.18/day)
    Thanks Received:
    13
    woot

    ok i have a dfi expert board on the way im drouleing allready lol sead by many to hit 440fsb an higher ohhhhh yeah

    soo in a week or so ill be poasting what my opty 165 can rilly do with my water cooler

    3.2gh so far an killed the asus board [3.2gh 1.400v core temp of 38c water 23c]

    then i might evin seal the board an try -25c coolint temps agean with my ac/chiller unit

    oh the fun i could have lol
     
  22. theonetruewill New Member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    2,996 (0.93/day)
    Thanks Received:
    240
    Location:
    London - Close your eyes and you'll see me
    I found that as soon as I overclocked my memory over 350MHz the HT would never be stable over 1000MHz without lots of voltage. For the purpose of this thread I upped my HT to as high as it can currently go 1033MHz. I normally run it @ 775. Quite oddly my SuperPi benches became 2 seconds slower with the higher HT speed. With 775 I got 31 seconds, with 1033 I got 33.5secs.
     
    Last edited: Oct 25, 2007
  23. mitsirfishi

    mitsirfishi New Member

    Joined:
    Jul 31, 2005
    Messages:
    924 (0.25/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Grantham UK, Lincs
    you win for nvidia user ;) im just ahead for ati user :cool:
     
  24. Sovereign

    Sovereign New Member

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    797 (0.25/day)
    Thanks Received:
    65
    Location:
    Midwest USA
    Wow, I guess you folks were right! Although somewhat small, the HT speed does have an impact on performance. I went ahead and tinkered around with my HT link speed tonight as I was fairly bored out of my mind and increased it by a small margin. I noticed a small gain in SuperPi 1M scores with the new (and higher) HT link speed!

    As you can see, I've gained nearly 0.6s in a 1M test run with the higher HT speed and with a slightly lower clock speed as well! FYI, 2.8GHz is what I run my system @ stock aka everyday use. Actual stock speed of my Opteron 1216 is 2.4GHz.

    Original run @ 2.825GHz speed, HT Link @ 942MHz =
    [​IMG]

    New run @ 2.800GHz speed, HT Link @ 1.165GHz =
    [​IMG]

    I think I'm going to try a new batch of 1M runs with the higher HT speed now and see how that pans out.
     
  25. mitsirfishi

    mitsirfishi New Member

    Joined:
    Jul 31, 2005
    Messages:
    924 (0.25/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    Grantham UK, Lincs

    well i wouldnt of bothered saying anything if there wasnt any improvement :wtf: but keep pushing till your board falls over
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page