1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ANother tech. problem!

Discussion in 'General Hardware' started by Supervisor, Dec 12, 2005.

  1. Supervisor New Member

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    hi!
    bought a new PC (it was used already) and tried to start it!
    no sound, it just runs for about 5 seconds and shuts down afterwards!
    i got a amd athlon 3200+ (barton)
    350W power supply
    ati radeaon 9550
    1GB ram
    MSI Mainboard (dont know exactly what mainboard, too tired to look it up, but ill edit the information tomorrow)!
    80GB hitachi HDD

    what could be sources of the problem when there is no sound in the beginning?
    normally theres a little "beep" at the beginning, isnt it?

    i just ask becaus i dont want to touch everthing when the reason of my problem are 4 expample the RAM only!

    sorry for low level english, im too tired today :D!

    thx for all hints and helping information!

    thx, cu, Super
  2. Karamas

    Karamas New Member

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    97 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    thats not enough info for anybody to tell u much of anything. What does it do anything specific...just saying it doesnt start and works for about 5 secs means nothing and alot of problems caould cause that.
  3. Supervisor New Member

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    kay, i press the startbutton, then coolers and everything starts to work, 1 sek, 2 sek, 3 sek, screen starts (from standby mode), click, everthing turns off!

    i unplugged screen, it also turns off!

    hopefully thats enough! i go to bed now, thx 4 reply!
    ill have a look in here tomorrow mornig!
  4. bruins004 New Member

    Joined:
    Sep 27, 2005
    Messages:
    2,480 (0.77/day)
    Thanks Received:
    75
    It could be a lot of things.
    What kind of PSU is it?
    Maybe its not getting enough power on the 12V rail.
    Happens a lot of times if it isnt a good PSU.
  5. djbbenn

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Messages:
    2,736 (0.81/day)
    Thanks Received:
    44
    Location:
    Canada
  6. Poisonsnak New Member

    Joined:
    Feb 13, 2005
    Messages:
    363 (0.11/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Saskatoon, SK
    hehe yeah that title is super

    re-check your heatsink installation, it is probably overheating and shutting down for safety. A friend of mine had his heastink on backwards and it produced identical symptoms.
  7. Karamas

    Karamas New Member

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    97 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    Thats sound like your psu is going out and has almost gone if you have an extra replace it and see if it makes a differece this way you know wheter or not it is or isnt.
  8. DR.Death

    DR.Death New Member

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    1,757 (0.53/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    Canada
    when you got it was it formated or just cleend of of the software he did not want you to have because in that case it could be a virus
  9. Supervisor New Member

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i'm sorry 4 poor thread-title!
    hmm, i had a look at some components of the pc now, and i saw that 2 pins of the ram are burnt :(

    hmm, so rams have been destroyed and also the ram slot shows up a litte burning marks (i think they were put in 180° switched (because of the bruning marks))!!
    (possible to repair them, or are they gone 4 ever?)
    whats with the mainboard? only the slot destroyed or everything?

    i removed ram and pc "beeps" 3 times, but it also shuts down again afterwards!

    ill try to get another PSU 4 testing (mine is a 350W from LC-Power)!

    and, whats the heatsink installation? its the cooling system, isnt it?
    i think that works fine, all the coolers work!

    mfg Super
    Last edited: Dec 13, 2005
  10. DR.Death

    DR.Death New Member

    Joined:
    Jul 10, 2005
    Messages:
    1,757 (0.53/day)
    Thanks Received:
    64
    Location:
    Canada
    that could mean some one shorted out your board because ram can only go one way
  11. Supervisor New Member

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    thx 4 replys!
    other components (cpu, graphics-card, hdd,...) are okay or can they also be destroyed?
  12. Poisonsnak New Member

    Joined:
    Feb 13, 2005
    Messages:
    363 (0.11/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    Saskatoon, SK
    You should only have to replace the motherboard and the ram, nothing else was involved really.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page