1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Antec 300 Case

Discussion in 'Cases, Modding & Electronics' started by mikek75, Jun 8, 2008.

  1. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Just bought the Antec Three Hundred, yeah its a budget case but I'm well impressed with it so far. I added a 120mm intake (PWM controlled), came to a total of £46. I had a look at the Nine Hundred, but I cant stand blue LEDs and I also didn't like the top mounted USB and audio ports as my rig sits under my desk.

    My temps are amazing considering its quite warm here at the moment. CPUID Hardware Monitor reports CPU at 22 idle, Cores at 33 and 35 (with the CPU at 3.2ghz), my GPU idle has dropped from 55 to 49, and the AC Freezer 7 is running below 1000 at 960rpm, down 100RPM! Its really quiet as I've turned all the fans to low too:pimp:....

    If you're after a budget case you cant go wrong with this one in my opinion. The only downside I've come across is the HDDs don't mount in a removable cage, but thats not too bad an issue as I tend to leave them alone once installed. It has a space to tuck most of the cables from my non-modular PSU away too. PSU mounts at the bottom of the case BTW.
     
  2. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.29/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    nice case! got some pix of the whole rig?

    :toast:
     
  3. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    I'll take some, but you'll have to forgive my wiring, LOL. If you think its messy you should see my room.....
     
  4. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.29/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    not relly fussy about wires myself

    i'm just interested to see one of those cases in use
     
  5. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,812 (3.39/day)
    Thanks Received:
    547
    Location:
    Gurley, AL
    Been seeing mixed reviews on the three hundred, most recently in maximum pc magazine. As Inteligent said, Id love to see one in action.
     
  6. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.29/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    thnx, but this thread is about a 300 ;)

    :toast:
     
  7. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    What sort of pics do you want, interior or just exterior? TBH its pretty plain to look at which is just what I wanted, I'm not into flashing lights etc. It was easy to put together, no cuts in my hands either, LOL. I think the temps are pretty stunning considering the ambient and the fact that I'm just using a Freezer Pro 7, and its quiet enough. My only gripe is the HDDs bolt straight to the cage which isn't removable, and there are no rubber grommets for sound deadening, but other than that I can't see anything wrong with it, I had all my parts transferred in about 2 hours.

    Pics will have to be tommorow as its time I hit the sack.
     
  8. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Er, yeah, and its over a hundred quid..... This is about a good budget case, not the latest greatest:slap:
     
  9. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.29/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    i've seen pix of the box empty so i 'd like to see pix of it in use (inside+out) if possible

    :toast:
     
  10. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Here ya go, pics as promised. I've re-sized to 800x600, hope theres enough detail.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    intel igent says thanks.
  11. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Really....make your own thread and stop crapping on this one! THIS THREAD CONCERNS THE ANTEC THREE HUNDED ONLY. Thank you.

    EDIT Thread Title change request made to erocker! (or any other mod who can oblige, New Title:"Loving my Antec Three Hundred."
     
    Last edited: Jun 9, 2008
  12. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    4,867 (1.82/day)
    Thanks Received:
    1,505
    Case really doesn't look that bad! Reminds me of the Antec Solo, which was another nice case, but I see yours has the same issue with everything being so cramped once you put the big cards in. Are you going to paint it or do any mods? How's the airflow in it?
     
    Crunching for Team TPU
  13. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Nope, I have absolutely no interest in buggering about with it, LOL! I like to concentrate on whats on the screen rather that have a blue glow out the corner of my eye. I think I'm getting old...

    I didn't find it at all cramped to work in, I even left the HSF on when I installed it. I don't think the ATX standard had monster cards like these in mind when they dreamt it up, and after all it does say its a midi tower. Its got six 3.5" drive bays so I could easily afford to lose two if I went crossfire. No FDD space mind, but my mobo will boot off a USB stick so not a problem.

    Airflow really is its strong point, with a 140mm blowhole and 120 rear. I've only put in one at the front so far, PWM controlled to keep the case at 43c, but so far I haven't reached that so its just windmilling. A CPU temp of 22 (cores at 32-34) can't be scoffed at, especially as the ambient is 24c today (yeah, I don't understand how thats possible either, unless its the windchill factor, LOL). And thats with a 20% overclock.....

    I just love the clean look of it, reminds me of the prebuilts they sell in PC shops for far to much money. Everything including my monitor, KB and mouse comes to a total of £760!
     
  14. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Note to whoever changed the title, Thanks! But, the name is acually spelt out, "Three Hundred". Not being pedantic, but Antec have another case called a 300 something or other, don't want any confusion. Cheers!
     
  15. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,401 (1.69/day)
    Thanks Received:
    755
    Location:
    where everyone wants to be
    Nice setup you have there, and I immediately recognized the motherboard since I have the same. Although I am replacing mine with a DFI today.
     
  16. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Cheers bud, you too! I almost bought a DFI DK P35 T2RS at the same time as the case, but then I saw the splash from my bank managers Redot sight hovering over my heart and thought better of it, LOL. Love DFI, does your P5K hit a wall at around 435 FSB?
     
  17. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,401 (1.69/day)
    Thanks Received:
    755
    Location:
    where everyone wants to be
    Mine hits a wall around 475 FSB, boots over that but is super unstable. What BIOS are you using?
     
  18. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    BIOS is 1006, the latest I believe. Maybe I'm missing something then, I've upped voltage to beyond where I'm comfortable, I've tried dropping the multiplier to 7. DUnno. Is yours the vanilla P5K?
     
  19. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,401 (1.69/day)
    Thanks Received:
    755
    Location:
    where everyone wants to be
    I believe mine is actually the Green. Not sure of the differences. And I am running the same BIOS.
     
  20. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Mmm, that maybe it then. Mine was the cheapest model they had as I was just dipping my toe into the Intel pool. Wish I'd spent another 20-30quid now, lesson learned. Mind you, 20% overclock 24-7 ain't too bad I suppose, I'd know no different without sites like this, lol
     
  21. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,401 (1.69/day)
    Thanks Received:
    755
    Location:
    where everyone wants to be
    What are your voltages set to?
     
  22. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    I tried up to 1.475v on the CPU and 2.2v on the memory (stock is 1.35v and 1.8v respectively) with no joy. I'm not that fussed though, its more important for my rig to turn on every morning!
     
  23. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,401 (1.69/day)
    Thanks Received:
    755
    Location:
    where everyone wants to be
    Have you increased the NB voltage at all?
     
  24. mikek75

    mikek75 New Member

    Joined:
    Aug 28, 2006
    Messages:
    1,371 (0.44/day)
    Thanks Received:
    118
    Location:
    Chippenham, Wilts, United Kingdom
    Yep, went all the way up to 1.7v there. User TattyOne (you probably know of him) went through all the settings with me a we still had no joy. I think I've just got a bad one, never mind...
     
  25. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,401 (1.69/day)
    Thanks Received:
    755
    Location:
    where everyone wants to be
    It might just be the combo of CPU and MOBO.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page