1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Anyone can upgrade to Windows 8 Pro for $14.99.

Discussion in 'General Software' started by Phusius, Oct 26, 2012.

  1. silkstone

    silkstone

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    2,871 (1.37/day)
    Thanks Received:
    496
    I have a student with a laptop that was bought about 6 weeks ago try to use this offer, i typed all the information in for him, but it still would not accept the Key :(

    Edit- I got it to work. The laptop was bought in the US, so i had to set my location to the US
    Last edited: Nov 15, 2012
  2. Jetster

    Jetster

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    4,725 (2.85/day)
    Thanks Received:
    1,849
    Location:
    Oregon
    Success. First try, burned ISO to a DVD for a fresh install later.

    So it leaves the ESD folder on your hard drive. Can you just delete it with non issues? I have a SSD and space is limited. I burnt the ISO and saved it for later
    Last edited: Nov 15, 2012
  3. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,013 (11.72/day)
    Thanks Received:
    9,404
    you can fresh install, but trust me - upgrade over the top of that fresh install.
  4. Jetster

    Jetster

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    4,725 (2.85/day)
    Thanks Received:
    1,849
    Location:
    Oregon
    That doesn't make sense. Please explain. I was going to fresh install
  5. silkstone

    silkstone

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Messages:
    2,871 (1.37/day)
    Thanks Received:
    496
    apparently, with a fresh install windows 8 becomes deactivated after a week or two. Crappy system if you ever need to re-install an upgrade edition.
  6. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,473 (10.33/day)
    Thanks Received:
    6,012
    Location:
    Chatsworth, GA
    The fix I found in the OP worked great for me on a clean install. I would try it out before doing two installs.
    Crunching for Team TPU
  7. tacosRcool

    tacosRcool

    Joined:
    May 14, 2012
    Messages:
    860 (1.06/day)
    Thanks Received:
    71
    I have upgraded my laptop which I bought in 2010 for $15.

    I know sometimes when you upgrade it will ask you a valid windows product key code before you enter it. There were some other problems that happened with other people. For me it was absolutely no verification of whether i had windows 7 or not. I actually did all the stuff on my other windows 8 desktop and still ended up installing it on my laptop later on.
  8. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,390 (8.79/day)
    Thanks Received:
    18,676
    A windows upgrade needs something to upgrade from- If you install and don't activate (don't even bother to hook up to the net, install drivers, etc..) and then install again as soon as you get it to boot to the desktop (or whatever it is now) then the Windows 8 upgrade will upgrade the previous install, which is Windows 8.

    Needed to do this every time I used my Win7 HP upgrade disk to do a fresh install... worked every time ;) Bit of a pita but it works.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  9. Jetster

    Jetster

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    4,725 (2.85/day)
    Thanks Received:
    1,849
    Location:
    Oregon
    So a ful install wont work. You have to install and then reinstall. Or use the fix in the first post?
  10. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,903 (7.99/day)
    Thanks Received:
    7,487
    Not true. You can do a full clean install and activate. You do not have to install twice.
    Jetster says thanks.
  11. Norton

    Norton WCG-TPU Team Captain

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    8,390 (8.79/day)
    Thanks Received:
    18,676
    The fix probably works fine but I've not tried anything else since it only takes maybe 15 minutes to drop a rough install onto the hard drive before doing the second one.

    Just enough time to wash the dishes in the sink and make a nice snack to have while loading everything up, activating, installing, updating, etc, etc,. :cool:
    Last edited: Nov 15, 2012
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  12. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,903 (7.99/day)
    Thanks Received:
    7,487
    Jetster and Norton say thanks.
  13. Jetster

    Jetster

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    4,725 (2.85/day)
    Thanks Received:
    1,849
    Location:
    Oregon
    Thank for the help. I haven't installed it yet but feel I'm prepared now when I do :D So i have a HTPC and a gaming PC which one should I install it on?
  14. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,739 (2.00/day)
    Thanks Received:
    1,044
    htpc
  15. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,282 (3.79/day)
    Thanks Received:
    1,425
    I have been unable to activate at all. The fix in the OP does not work for me. I will try these.
    Crunching for Team TPU
  16. GLD

    GLD

    Joined:
    May 13, 2006
    Messages:
    1,352 (0.45/day)
    Thanks Received:
    136
    So to install this Win8 it's just like the usuall upgrade disk path. Clean install then turn right around and clean install over it. You just have to install twice to make it read the key/activate correctly?

    Had to do this with Vista upgrade before. A pain but worth it for the $.
  17. voyager1

    voyager1 New Member

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    12 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    32 to 64 bit upgrade

    So, How can I DL a 64 bit version of 8 on a 32 bit Windows 7 ?
  18. qfox New Member

    Joined:
    Nov 18, 2012
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    anyone can share spare promo code kindly pm me t.y.

    seems other countries can't get rid of the valid key confirmation so anyone can try it and share it. t.y.
    Last edited: Nov 18, 2012
  19. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,434 (3.16/day)
    Thanks Received:
    1,967
    Location:
    Mexico
    I don't know what I did but the install in my main rig is still activated :confused: I haven't used the reg fix or anything. Straight fresh install since Oct 27th. :D

    Maybe it reads a hardware hash or something? I installed W8 in the same machine I ran the Upgrade Advisor, I've seen others try it in their laptops or secondary systems first. Maybe that's something to take into account?:ohwell:

    The install on my HTPC became inactivated after a few days. Didn't really notice any change until I tried to run Windows Update today.
    Crunching for Team TPU
  20. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,434 (3.16/day)
    Thanks Received:
    1,967
    Location:
    Mexico
    You're getting an upgrade version (same thing you can get in stores for $69.99) but some people (me :p) have had luck in getting a fresh install. for others the install doesn't activate unless you use the registry edit detailed in the first post.
    Crunching for Team TPU
  21. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,282 (3.79/day)
    Thanks Received:
    1,425
    For some, like me, the registry edit still does not work.
    Crunching for Team TPU
  22. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,434 (3.16/day)
    Thanks Received:
    1,967
    Location:
    Mexico
    I think I've come across the answer: if there is a previous W7 install in the HDD, a fresh W8 install will activate with no problems (delete the W7 partitions in the W8 installer).


    I noticed when installing W8 in my AGP rig and wouldn't activate even though my HTPC and main rig activated with no problems. I noticed that the only difference was that I used a previously formatted HDD and the other two had W7 installs in them. So I installed W7 Starter in the AGP rig's HDD and then made a fresh W8 install and it activated fine.



    Also, only OEM keys work as validation for the $15 upgrade offer. Retail keys don't work and it seems that Starter can't get into the offer too.
    Crunching for Team TPU
  23. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,282 (3.79/day)
    Thanks Received:
    1,425
    I installed it on my laptop which had windows 7 pre installed. I could not just install windows 8. I had to use gparted to delete all partitions and then use the windows 8 installer to reformat it. Then I could install windows 8. Whenever I get around to it I plan on reinstalling windows 7 and then upgrading. I tried once but it would not accept my windows 7 key that is on the bottom of my laptop.
    Crunching for Team TPU
  24. TRWOV

    TRWOV

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    3,434 (3.16/day)
    Thanks Received:
    1,967
    Location:
    Mexico
    them I'm out of ideas. I really thought I had hit the nail in the head :(
    Crunching for Team TPU
  25. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,013 (11.72/day)
    Thanks Received:
    9,404
    you need to activate via the phone method, to use OEM keys with a retail installer.
    james888 says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page