1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Anyone here have the stock 625/725 clock bios for the x1800xt?

Discussion in 'Graphics Cards' started by Quake2owns, Jan 25, 2006.

  1. Quake2owns

    Quake2owns New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    361 (0.11/day)
    Thanks Received:
    1
    Seems with the sapphire x1800xt pe bios i cant even hit 750/850 stable anymore.
    I lost my original bios in reformat forgot to save it lol.
    Does anyone know where you can download the default x1800xt bios>?
     
  2. INSTG8R

    INSTG8R

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    2,836 (0.79/day)
    Thanks Received:
    430
    Location:
    Lost in Norway
    You bring up a good point that people with these cards need to be nice and submit there BIOS dumps to the BIOS Collection here. I only see the one Sapphire BIOS currently.Do you have the first revision PCB? I know it was revised as the first ones werent handling higher speeds all to well
    Edit:
    ah Try HERE
     
  3. BIOHazard87

    BIOHazard87 New Member

    Joined:
    Sep 3, 2005
    Messages:
    162 (0.05/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    California, USA
    i heard the XT PE bios raises the voltage to over 1.4 or something lol
     
  4. INSTG8R

    INSTG8R

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    2,836 (0.79/day)
    Thanks Received:
    430
    Location:
    Lost in Norway
    Yep it had been reported on this site quite some time ago that it was possibly dangerous

    THREAD
     
  5. Quake2owns

    Quake2owns New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    361 (0.11/day)
    Thanks Received:
    1
    it's only dangerous to the x1800xt's with only 5 power capacitors anything with 6 is fine and mine has 6 lol.
     
  6. INSTG8R

    INSTG8R

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    2,836 (0.79/day)
    Thanks Received:
    430
    Location:
    Lost in Norway
    Well did that link have the BIOS you wanted? they had 2 but I cant look at em in RaBiT nor the ATIWinflash a friend with X1800 sent me
    But I did look at versions and the Rev.01 looks like the original as I have the OC one and it matches Rev 02
     
  7. Quake2owns

    Quake2owns New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    361 (0.11/day)
    Thanks Received:
    1
    Havent tried yet i forgot where to download the flash tool, but yea the old bios lets you overclock better.
     
  8. spyke New Member

    Joined:
    Aug 24, 2004
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    it is possible to put the bios of x1800xt on one the XL?
    tnk!
     
  9. Quake2owns

    Quake2owns New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    361 (0.11/day)
    Thanks Received:
    1
    I dont think that would be a good idea because i think the x1800xl uses 1.4ns ram rated to 1400 mhz.
     
  10. Quake2owns

    Quake2owns New Member

    Joined:
    Dec 30, 2005
    Messages:
    361 (0.11/day)
    Thanks Received:
    1
    The x1800xt uses 1.25ns gddr3 rated 800 mhz meaning 1600 mhz the x1800xl uses 1.4ns gddr3 rated for 700 mhz meaning 1400 mhz. My X1800XT can easily handle meaning 850 = 1700mhz on memory just like 7800 gtx 512 mb i used to beable to hit 1800mhz meaning 900 mhz memory, but now my xt wont do it for some reason maybe because of the 6.1 drivers.
     
    Last edited: Jan 26, 2006

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page