1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

anyone plays pc racing game called Dirt?

Discussion in 'Games' started by john34, Jul 7, 2008.

  1. john34 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    73 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    i downloaded the demo and i get poor performance. i have core 2 duo 2.96ghz, 2gb ddr2 ram, geforce 8800gs 384mb. i should get over 30fps at 1680*1200 resolution. but i get under 30fps at 1280*1200 res at ultra settings. i dont know why. is it because of the demo or if i get the full game and the patch the performance will be better???
  2. Jelle Mees

    Jelle Mees New Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Messages:
    718 (0.30/day)
    Thanks Received:
    126
    Location:
    Belgium ⇒ Limburg
    DIRT was the first game on a new racegame-engine. The code wasn't optimized yet. GRID runs on the same engine and runs much better.
  3. francis511

    francis511

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    2,547 (0.90/day)
    Thanks Received:
    271
    Location:
    N.Ireland
    Game is a giant-killer
  4. john34 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    73 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    if u play the demo how much will be ur FPS on 1280*1200 res ultra settings?? i get below 30fps.
  5. john34 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    73 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    on the benchmarks, my 8800gs 384mb can play up to 1680*1200 resolution on ultra setting and still get above 30fps, but i cant even get 30fps at 1280*1200 res. what could be wrong? they tested it with a Q9450 CPU but i have core 2 duo at 2.96ghz. would the quad core make that much of huge difference or there is something wrong????
  6. miloshs

    miloshs New Member

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    364 (0.16/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    Serbia
    I play it smooth, no stuttering at 1280x1024, Ultra Quality, Full AA, Full AF....

    No hickups whatsoever... unfortunately my LCD maxes out at 1280x1024 so i can't give you any details on higher resolutions...

    My guess would be your 8800GS is not up to the challenge...
  7. mullered07

    mullered07 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    2,648 (0.97/day)
    Thanks Received:
    204
    Location:
    UK
    drop the res a bit to 1280 x see if that helps ?

    edit nm see your already running that, seems weird you cant even acheive 30fps at that res, maybe its poorly optimisedm, try high instead of ultra ?
  8. john34 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    73 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    did u play the full version smoothly??? or demo????
  9. john34 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    73 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    my overclocked 8800GS should be on par with 3870. im gonna try the full version and report back.
  10. john34 New Member

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    73 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    ok. now its fine. i got the full version with the patch and now i can play with 38fps on ultra settings at my native resolution 1600*1200 pretty good. :p. 8800gs 384mb is nice card still :).
    i play Grid with 60fps at those settings.

    i dont use AA or AF in games just to save performance. do i have to use AA when i play at 1600*1200 res???? there are some jaggies but i dont like AA. its a big performance hit. what do u think???
  11. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.85/day)
    Thanks Received:
    636
    Location:
    Wangas, New Zealand
    You will most probably find the full version in multi-car races higher up in the tiers will have severe lag spikes.
    Races like supercar rally cross are notorious.

    GRID on the other hand runs flawlessly for me.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page