1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Anyone running DX10 on XP?

Discussion in 'General Software' started by niko084, Jul 6, 2007.

  1. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.70/day)
    Thanks Received:
    729
    I have come by a few places offering a test version basically of dx10 for windows xp..
    I don't have a dx10 card, but have been considering downloading it and using it.. Just curious if anyone has been using it for xp and what they think of it performance/stability?

    I am also beta testing longhorn *SERVER 2008 BETA*... OOOO I can't wait for the full release.
    Last edited: Jul 7, 2007
  2. mandelore

    mandelore New Member

    Joined:
    Aug 12, 2006
    Messages:
    3,251 (1.11/day)
    Thanks Received:
    152
    Location:
    UK-small Village in a Valley Near Newcastle
    its gonna be , well, id imagine pretty poor, since it will have to be emulated
  3. Tatty_One

    Tatty_One Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,569 (5.27/day)
    Thanks Received:
    2,439
    Location:
    Worcestershire, UK
    Where is the info on the DX10 patch for want of a better term.
  4. driver66

    driver66 New Member

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    1,046 (0.40/day)
    Thanks Received:
    111
    Location:
    indiana
    Beta testing longhorn?????:confused: Sorry but the final release is out... It's called VISTA:roll: :roll:
    I'd have to think a port of DX10 to XP would not be very good:toast:
    niko084 says thanks.
  5. Tatty_One

    Tatty_One Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,569 (5.27/day)
    Thanks Received:
    2,439
    Location:
    Worcestershire, UK
    Think you are prob right on the DX10 but it dont hurt to try.
  6. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.70/day)
    Thanks Received:
    729
    Sorry Longhorn - SERVER 2008 Beta :)
  7. driver66

    driver66 New Member

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    1,046 (0.40/day)
    Thanks Received:
    111
    Location:
    indiana
    Lol how is it pretty neat?:toast:
  8. TXcharger

    TXcharger New Member

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    431 (0.15/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    SAN ANTONE, TX
    i guess your running longhorn(which is the greatest name ever HOOK 'EM!!!!) on a server? and lucky!
  9. HookeyStreet

    HookeyStreet Eat, sleep, game!

    Joined:
    Aug 29, 2004
    Messages:
    7,136 (1.96/day)
    Thanks Received:
    523
    Location:
    Great Yarmouth, England
    Im sorry, but LOLOLOLOLOL
  10. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.70/day)
    Thanks Received:
    729

    I don't get in the least whats funny about that...

    Server '08 is going to rock. I love it, its FAR better than Vista dreamed of being *for obvious reasons* and a ton nicer then Server '03 IMO.
  11. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.70/day)
    Thanks Received:
    729
    So from the sounds of this nobody here has run this yet?
  12. AthlonX2

    AthlonX2 HyperVtXâ„¢

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    7,145 (2.47/day)
    Thanks Received:
    1,648
    i have longhorn server 2008 x64 beta is seems to run good for me...havent noticed to many driver issues..everything seem to load alot easier
  13. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.72/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    I'll be running server 08. Thers no way in hell I would let that POS known as vista ever run on my puter. i just barely managed 2 days of vista to try it out, and in all honesty, it just sucked. and i tried the vista "ultimate" edition.
  14. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,210 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,140
    I have a download link. But no I can't share it. Server 08' that is. MS already called and asked if I had tried it yet.
    10 Million points folded for TPU
  15. 3991vhtes

    3991vhtes New Member

    Joined:
    Apr 22, 2007
    Messages:
    2,786 (1.04/day)
    Thanks Received:
    121
    Location:
    My house.
    Will DX10 run on my vid card w/o any problems? or, does the card have to be designed for DX10?
  16. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,210 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,140
    No.
    10 Million points folded for TPU
  17. Demos_sav

    Demos_sav New Member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Messages:
    877 (0.30/day)
    Thanks Received:
    42
    Location:
    Cyprus
    With the system in your system specs? I think that not only your card won't run it, your cpu won't either

    BTW: Yes the card has to be designed for DX10
    3991vhtes says thanks.
  18. TXcharger

    TXcharger New Member

    Joined:
    Jul 20, 2006
    Messages:
    431 (0.15/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    SAN ANTONE, TX
    well any dx10 card COULD run it, just it wouldnt run well :) dx10 is just software

    im quoting that from my dad when i made a big deal about dx10 coming out and he told me im stupid lol
  19. devguy

    devguy

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    1,239 (0.45/day)
    Thanks Received:
    171
    Location:
    SoCal
    Do directx 10 and Halo 2 run on Server 2008?
  20. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.70/day)
    Thanks Received:
    729
    I honestly don't know I can't find the regular download link for directx 10 and it doesn't come with server 2008 obviously.. But I'm more then certain it will.

    Okay here it is... DX10 under windows xp is just a few file replacements to allow you to run games that require dx10 under windows xp without forcing you to upgrade to vista.. Also there is rumor that DirectX 9.0L will include support for dx10 programs under xp.
  21. Tatty_One

    Tatty_One Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 18, 2006
    Messages:
    16,569 (5.27/day)
    Thanks Received:
    2,439
    Location:
    Worcestershire, UK
    Gimme Gimme Gimme file replacements :D
  22. Grings

    Grings New Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    2,303 (0.81/day)
    Thanks Received:
    184
    Location:
    Blighty
    dx10 does work with server 2008, first time i ran lostplanet and coh dx10 patch, i had to add the dx10 dll manually , but after reinstalling server2008 i put the nvidia human head demo on and this appears to have added whatever was needed, as when i reinstalled lostplanet, coh,coj and the nvidia tech demos they all worked without a hitch (the first time, i couldnt get the nvidia cascades demo to work at all, due to missing dll's)
  23. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,636 (2.70/day)
    Thanks Received:
    729
    Tatty_One says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page