1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Are you still running a CPU designed before 2008?

Discussion in 'General Hardware' started by lemonadesoda, Apr 1, 2013.

?

How old are your CPU?

Poll closed Apr 1, 2014.
  1. All my PCs have modern CPUs 2009 and newer

    27.1%
  2. One or more of my PCs have CPUs 2008 and older

    51.7%
  3. All of my PCs have CPUs 2008 and older

    21.2%
  1. lemonadesoda

    lemonadesoda

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Messages:
    6,254 (2.12/day)
    Thanks Received:
    964
    A US supercomputer called Roadrunner (commissioned in 2008) has been switched off by the Los Alamos National Laboratory in New Mexico. For being too old. And has now been replaced with faster and more efficient supercruncher. Story here: http://www.bbc.co.uk/news/technology-21993132

    Please check this intel link before voting. I was surprised to see that ALL OF MY PCs are in fact 2008 designs or older. (Even though my workstation and CPUs were bought later, and have been upgraded, the design was actually 2008)
    CPUs older than 2008 incl.

    Core 2 Duo like E8xxx
    Core 2 Quad like Q6xxx, even Q9xxx etc.
    Atom N2xx
    Atom Z5xx
    Xeon E54xx (shit, that includes by CPU!)

    How old is your CPU?
     
    Last edited: Apr 1, 2013
  2. patrico

    patrico

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    305 (0.10/day)
    Thanks Received:
    101
    Location:
    ireland, galway
    yep im running a q6600, and its still ok for me,

    I'll have that roadrunner if its going to the scrapeyard in the sky ;)
     
  3. T3RM1N4L D0GM4

    T3RM1N4L D0GM4

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    186 (0.09/day)
    Thanks Received:
    38
    Q6600 on my main rig
    E2180 on my sister's rig
    AMD Sempron SI-42 on my old notebook (note sure if this cpu was designed before 2008)
     
  4. Frick

    Frick Fishfaced Nincompoop

    Joined:
    Feb 27, 2006
    Messages:
    10,670 (3.40/day)
    Thanks Received:
    2,266
    Pentium 4 and old Atom. Yes. :(
     
    tmcclelland47 says thanks.
  5. qubit

    qubit Overclocked quantum bit

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    9,822 (3.94/day)
    Thanks Received:
    3,481
    Location:
    Quantum well (UK)
    Got a 2700K in the main rig which is post 2008 and loads of older processors, some going way back to the late 90s. I actually have a fully working Pentium 3 PC!
     
  6. AlienIsGOD

    AlienIsGOD

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    3,452 (1.54/day)
    Thanks Received:
    1,492
    i voted 2009 and newer, but my old q9450 is stil running strong at a friends house with win 7 and a 7770 :D

    my rigs-current pc: i5 2400
    new pc: i5 3570K
     
    Last edited: Apr 1, 2013
    Crunching for Team TPU
  7. Sasqui

    Sasqui

    Joined:
    Dec 6, 2005
    Messages:
    7,668 (2.38/day)
    Thanks Received:
    1,409
    Location:
    Manchester, NH
    E8600 Second Rig
    E6600 Third Rig

    i5-3750k (Main Rig!)
     
    Outback Bronze says thanks.
  8. Outback Bronze

    Outback Bronze

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Messages:
    525 (0.45/day)
    Thanks Received:
    124
    Location:
    At the Pub
    GF runs a qx9650 i built her.
     
  9. Spider-Vice

    Joined:
    Jan 6, 2013
    Messages:
    24 (0.04/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Portugal
    Q6600 on main rig and a Pentium 4 on the 24/7 machine, I don't know the model, CPU-Z doesn't help.
     
  10. Sasqui

    Sasqui

    Joined:
    Dec 6, 2005
    Messages:
    7,668 (2.38/day)
    Thanks Received:
    1,409
    Location:
    Manchester, NH
    Really? What's the motherboard with the P4? My last P4 was a 630 on an ASUS AG8, it was a solid overclocker.
     
  11. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,406 (2.04/day)
    Thanks Received:
    568
    Location:
    Manchester uk
    I got a few p4s still shuffling web pages for kin and mandem ,they are all looking forward to this months Chimp challenge:)
     
    5 Million points folded for TPU
  12. Cotton_Cup

    Cotton_Cup

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Messages:
    378 (0.41/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Rizal, Philippines
    some core2duo on a dell studio hybrid a pentium 4 with a HP desktop my rig. and a athlon II x2 9I think this one is 2008 or older.
     
  13. Jizzler

    Jizzler

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    3,421 (1.31/day)
    Thanks Received:
    639
    Location:
    Geneva, FL, USA
    Makes sense. Used to run a couple old dual Xeon servers until they weren't worth running anymore (noise, heat, performance, power draw).

    Looks like I'm up to date, FX 8120, i5-3570K, 2 x Athlon II X2 250 (2010, core release 2009).

    There is a Core 2 Duo sitting under my desk, but it hasn't been turned on in a year. More of a backup computer.
     
  14. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,966 (6.17/day)
    Thanks Received:
    6,047
    I've still got an N270 netbook and I'm pretty sure my Athlon X2 is pre-2008, so yep.
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  15. Delta6326

    Delta6326

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    3,827 (1.65/day)
    Thanks Received:
    667
    Location:
    Iowa, USA
    Still got the Q6600.
     
  16. PopcornMachine

    PopcornMachine

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    1,563 (0.84/day)
    Thanks Received:
    459
    Location:
    Los Angeles/Orange County CA
    Also running a Q6600 as my linux box.
     
  17. Brusfantomet

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    164 (0.18/day)
    Thanks Received:
    32
    i7 920 is my newest cpu... November 2008, its pushing 4.5 years now but still adequate.
     
  18. Hood

    Hood

    Joined:
    Sep 25, 2012
    Messages:
    817 (1.11/day)
    Thanks Received:
    246
    VIA Ezra 800 MHz

    My main rig is a Z77-i5-3570K, but my shop PC running AllData 10.40 is an old VIA Ezra 800 MHz single core built in 2002 that came with 128 MB of PC2100 DDR (now has 768 MB) and a 6 GB hard drive (now has 250 GB). It actually runs okay for what it is, but the USB 1.1 ports are unbelievably slow - it took ~4 days to load 200+ GB of iso files (I was in no hurry!).
     
  19. yogurt_21

    yogurt_21

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    4,408 (1.40/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    AZ
    main rig is mid-09, most others are older. Voted the middle option.
     
  20. hat

    hat Maximum Overclocker

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    16,922 (5.89/day)
    Thanks Received:
    2,064
    Location:
    Ohio
    My main machine has an i7 920, which was released in 2008. My secondary has an AMD 1090T, which was released in 2010. I also have a nearly full Phenom II 550 machine kicking around without a case or power supply. This chip was released in 2009.
     
    Crunching for Team TPU
  21. TheVanillatech New Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    9 (0.02/day)
    Thanks Received:
    1
    Main rig is i3-540 3.06Hz @ 4.2Ghz (post 2008)
    others include (all pre 2008) :

    e8400
    e2180
    P4 630
    PIII 1.0ghz
    PIII 733Mhz
    K6-3 400Mhz
    P200
    486DX4-100Mhz

    all in fully pimped out machines :toast:
     
  22. anonymous6366

    anonymous6366

    Joined:
    Jun 20, 2009
    Messages:
    271 (0.14/day)
    Thanks Received:
    31
    q6600 :)
     
  23. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,191 (1.79/day)
    Thanks Received:
    823
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    Only Media center PC is still using AM2 Athlon X2 4800 (pre 2009) , others are post 2009 CPUs.

    Phenom II X6 1045T
    Phenom II X4 810
    Phenom II X3 720 BE
    Athlon II X3 440
    Athlon II X2 240
    Athlon II X2 210e
    Athlon X2 4800
    APU E350

    Laptops - One Dumb Atom (not sure which era)
    APU E300

    have few spare Semprons.
     
  24. KingPing

    KingPing

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    825 (0.44/day)
    Thanks Received:
    273
    Location:
    Argentina (South America)
    My secondary rig has a Q9550, great CPU.
    back up rig has a E8400.
     
  25. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,311 (2.69/day)
    Thanks Received:
    867
    Location:
    London, UK
    Core 2 Quad Q6600
    2x Xeon E5320 in the server
    2x Atom N270 netbooks

    Edit forgot my Envy 13 with a SL9400
     
    Last edited: Apr 2, 2013

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page