1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ARMA v1.05 Issues

Discussion in 'Games' started by mikey8684, May 1, 2007.

  1. mikey8684

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    423 (0.14/day)
    Thanks Received:
    10
    Location:
    Infront Of PC ... Perth, WA
    Hey guys dont know if this has been posted but I'm having some really annoying lag :banghead: when I play ARMA.

    I'm running it on all "High" @ 1280x1024 "Low AA" and "Normal AF". :eek:

    Do you guys think this is too high for my system. :confused: :confused: :confused:

    <<<<==========

    Let me know what settings you think I should put it on so it still looks awesome but also smoothe. :rockout:

    Thanks :respect:

    P.S. I really wanna run it @ 1280x1024 but the other settings can change. :pimp:
     
  2. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.17/day)
    Thanks Received:
    3,778
    By ARMA, do you mean Armed Assault?

    Couple of things to check. Do you have anything runing in the background when playing? Like anti virus perhaps? Also, is it lagging in online play, or single player?
     
  3. mikey8684

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    423 (0.14/day)
    Thanks Received:
    10
    Location:
    Infront Of PC ... Perth, WA
    Yeah I mean Armed Assault. :p

    I dont play online and it lags worse in the "Campaign" (possibly because of the map size) than it does in the "Missions" ..... but I do have a nvidia firewall running and also NOD32 virus protection.

    Do you think its because of those 2 ??? :confused:

    When ever I play a game the only thing running is the game (and the above two things I guess).

    Come to think of it I went to a LAN (had the best pc there :rockout:) and had both the firewall and virus protection off and it didn't lag and I had the game running @ 1280 x 1024 with everything max and we played with 10 people. :pimp: :pimp: :pimp:

    So yeah if you think its the 2 software :banghead: I'll try disabling them and running the game.

    :respect: :respect: :respect:
     
  4. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.17/day)
    Thanks Received:
    3,778
    OK, let us know how it goes. Anti-virus popped into my mind almost immediately because leaving mine on (Kaspersky), causes weird stutters in gaming all the time for me. Shutting it off stops the problem. But I do leave the firewall running if I'm just playing single player.
     
  5. mikey8684

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    423 (0.14/day)
    Thanks Received:
    10
    Location:
    Infront Of PC ... Perth, WA
    Thanks dude. :toast:

    Will try it today and let you know the difference if I can pull my self away from it if its smoothe :p
     
  6. Exeodus

    Exeodus

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    625 (0.19/day)
    Thanks Received:
    156
    Location:
    A suburb of Chicago, IL
    It could also be the nvidia firewall, it's a hardware firewall that is a lot tougher on your system
    than a software one would be. It is also a lot harder to configure. Try disabling it and see if it helps.
     
  7. mikey8684

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    423 (0.14/day)
    Thanks Received:
    10
    Location:
    Infront Of PC ... Perth, WA

    Thats a very good point I haven't tried that yet...... will do soon and let you guys know.
     
  8. Richieb0y

    Richieb0y New Member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    471 (0.17/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    The Netherlands Almere
    alot of peeps have probs whit arma even some guys that have a 8800 gpus struggle

    my tip is u should try Desert island its a mod it cut down most of the forest and its the demo island
     
  9. mikey8684

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    423 (0.14/day)
    Thanks Received:
    10
    Location:
    Infront Of PC ... Perth, WA
    Yeah maybe there is nothing I can do but wait for another patch with better optimization for hardware and shit or whatever it is lol :laugh:

    Cheers for your help guys. :toast:
     
  10. Richieb0y

    Richieb0y New Member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    471 (0.17/day)
    Thanks Received:
    18
    Location:
    The Netherlands Almere
    the patch 1.7 is almost compleet there is a beta so u can check if u get a boost!!
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page