1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ASUS 6950 Unlock: flashed backup bios accidentally!

Discussion in 'AMD / ATI' started by Darkwere, Apr 27, 2011.

  1. Darkwere New Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Ekaterinburg, Russia
    Hi, everyone!

    I've got an ASUS EAH6950/2DI2S/2GD5 videocard.
    First of all, i tried to unlock it with bios downloaded from this site.
    It was Asus.HD6970.2048.110106.bin file (Asus EAH6970 DCII).
    I've flashed the image with atiwinflash command-line option (-unlockrom 0; -f -p 0 asus.HD6970...), but suddenly discovered, that i flashed the rom with switch on "2" position!

    Now i have a 6950 bios at switch "1" position:
    [​IMG]

    And a 6970 bios at switch "2" position:
    [​IMG]

    I tried to reflash back 6950 bios at switch "2" with atiflash and atiwinflash utils with no luck, even with the -f(orce) options!

    Flashing switch "1" position bios passing fine anytime with any bios.

    Videocard is working fine in both positions.

    The question is how to get my backup bios back!

    Any suggestions?

    p.s. ASUS P8P67PRO M/b + i5-2500k proc., 4 Gb ddr3-1333 Mhz, WD-EARS 1.5 Tb, Windows 7 SP1 x64 Professional.
     
    Last edited: Apr 27, 2011
  2. DarkOCean

    DarkOCean

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,632 (0.74/day)
    Thanks Received:
    360
    Location:
    on top of that big mountain on mars(Romania)
    I thought the second bios is write protected.
     
  3. Darkwere New Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Ekaterinburg, Russia
    Me too...
     
  4. Vargtass

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Messages:
    29 (0.01/day)
    Thanks Received:
    4
    I've read some reviews at newegg claiming that bios 1 is the write protected and bios 2 the one to use for modding.
     
  5. Darkwere New Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Ekaterinburg, Russia
    Current situation is:
    I CAN flash any bios at "1" position.
    I CAN'T flash any bios at "2" position. I did it only once.
     
  6. Vargtass

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Messages:
    29 (0.01/day)
    Thanks Received:
    4
    Can confirm that ASUS EAH6950/2DI2S/2GD5 has bios 2 "open" and bios 1 "locked".
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page