1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Asus EAH 4870 DK 512 mb BIOS PROBLEM

Discussion in 'AMD / ATI' started by petZor, Aug 6, 2009.

  1. petZor New Member

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hello.
    I tried to update bios for my new graphic card, i used bootalbe pendrive with atiflash + some bios for HD 4870 ( i think i chose wrong bios, but i;m not sure), when i type atiflash -f -p 0 4870.bin there was some text and at the end "now u can restart ur computer" something like that, then i used ctr + alt + delete. After reboot my monitor was OFF GPU fan was ON and nothing else. I took my card to my friend who have 2 x pci-e for first slot we put his 8800 and for second mine card, then i boot again winflash from USB stick, and when i used winflash -i, program saw only 1 card- 8800... when he lunch his OS in new drivers it was new device without drivers, so i;m sure OS saw my card... What can i do before use guaranty(time=3-4 weeks)? At the end for my post sorry for my english ;p please reply someone with some advice.
     
  2. jamesrt2004 New Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Messages:
    193 (0.10/day)
    Thanks Received:
    21
    well you can't use guarantee because flashing it voids it :/...

    but yeah you can still flash to it, (in your friends computer) as long as the computer knows there is a device there (which you said it does) it should be ok try locating the stock bios for your card (i hope you backed it up..) then force flash it with -i -p 1 4870.bin

    hope this helps.
     
  3. petZor New Member

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    but why atiflash see only 1 adapter?
     
  4. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,049 (7.86/day)
    Thanks Received:
    7,600
    Why did you flash a EAH 4870 DK?
     
  5. petZor New Member

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I want to have better bios, i know it was really bad idea now... i;m so angry now ...
     
  6. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,709 (13.25/day)
    Thanks Received:
    14,108
    You need to force flash with atiflash again using: -f -p 0 4870.bin
     
  7. petZor New Member

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    guys i wrote atflash dont see 2 adapters..
     
  8. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,709 (13.25/day)
    Thanks Received:
    14,108
    So if the card is in the first slot and you try force flashing, nothing happens? It's not going to be recognized before the flash.
     
  9. lowkickqop New Member

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    11 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I am having the exact same problem. It keeps saying Adapter not found.
     
  10. petZor New Member

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i'm going to my friend now and try make it my atiflash -f -p slot name.bin i tried make it by atiflash -newbios -p slot name.bin
     
  11. petZor New Member

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    so after boot from usb stick, i typed atiflash -i then i used 'ati flash -f -p 1(and 2 later) 4870.bin' still adapter not found, in OS i see my hd 4870 as new device without drivers, what can i do now ?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page