1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Asus IPIBL-LB Problems ?

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by Durvelle27, Feb 14, 2013.

  1. Durvelle27

    Durvelle27

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    2,592 (3.09/day)
    Thanks Received:
    650
    Location:
    Memphis, TN
    Hoping somebody here has this board and can help me from experience. As i can't get it to post. I have tried 4 different CPUs ( Core 2 Duo E6550, Pentium Dual Core E2200, Pentium D 915, and Celeron D 331 ) But when i press the power button the Fans spin up at max RPM but the screen reamins black no beeps or anything. So i tried 5 different RAM sticks still to no prevail. So i tired a RAM stick i knew that was bad to see what would happen and i powered it on and i got 2 long beeps then shutdown. I have even tried 2 different GPUs. 3 PSUs but nothing is working. Can somebody please shed some light on this and help me as i don't know what else to try.


    Update: got a replacement but the same thing just Black screen with 1 short beep and 1 long beep and i even got some new ram to no prevail
     
    Crunching for Team TPU
  2. Chevalr1c

    Chevalr1c

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3,247 (2.14/day)
    Thanks Received:
    1,425
    Location:
    NL, Europe
    Crunching for Team TPU
  3. Durvelle27

    Durvelle27

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    2,592 (3.09/day)
    Thanks Received:
    650
    Location:
    Memphis, TN
    Crunching for Team TPU
  4. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    13,024 (4.87/day)
    Thanks Received:
    1,642
    you got ripped
     
  5. Durvelle27

    Durvelle27

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    2,592 (3.09/day)
    Thanks Received:
    650
    Location:
    Memphis, TN
    don't want to believe that just yet
     
    Crunching for Team TPU
  6. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,419 (2.00/day)
    Thanks Received:
    1,616
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    That beep code does, usually, mean a memory problem on that board. Info here --> Computer Does Not Start and Emits an LED or Beep Code

    First un-plug any external device not needed (cd/dvd, usb drives/hubs, mouse, disk drives, card readers, etc.)
    Check all the power connections.

    Then, reset the bios per the instructions on this web page --> Motherboard Specifications, IPIBL-LB (Benicia)

    Try using the Core 2 Duo E6550. Check the cpu and socket real close for any damage and make sure it is installed correctly and then install the cooler.

    Check the memory slots for damage or foreign objects (dust, dirt, wire clippings, etc.) on the MB where the ram goes and blow them out with canned air.
    Next, try one stick of ram at a time. And, you may want to try one slot on the MB at a time , too.
    If that board is one with onboard video try it first and then switch to a known working video card.

    If you are not trying the MB outside of a case then you may want to give it a go that way.
    If it is in a case then check your standoffs and insulators (if used).
     
  7. Durvelle27

    Durvelle27

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    2,592 (3.09/day)
    Thanks Received:
    650
    Location:
    Memphis, TN
    gonna try thix thx
     
    Crunching for Team TPU
  8. Durvelle27

    Durvelle27

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    2,592 (3.09/day)
    Thanks Received:
    650
    Location:
    Memphis, TN
    still no luck
     
    Crunching for Team TPU
  9. [502]

    [502] New Member

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    21 (0.03/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    (v)
    Try changing the CMOS battery?
     
  10. Durvelle27

    Durvelle27

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    2,592 (3.09/day)
    Thanks Received:
    650
    Location:
    Memphis, TN
    nope nothing
     
    Crunching for Team TPU
  11. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,419 (2.00/day)
    Thanks Received:
    1,616
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    Don't know what to say; except, sounds like it ain't gonna work.

    I would get my money back and return the stuff to the person that sold it to you.
    And, get some other deal that works.
    Maybe, someone here at TPU has some deal/trade you could work out.
     
    Durvelle27 says thanks.
  12. Durvelle27

    Durvelle27

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    2,592 (3.09/day)
    Thanks Received:
    650
    Location:
    Memphis, TN
    thx gonna do that
     
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page