1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Asus PTGD-LA MB can't find bios update

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by olidude, Feb 25, 2006.

  1. olidude New Member

    Joined:
    Jan 8, 2006
    Messages:
    22 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Montreal, Canada
    I want to update the bios of my friends mobo. It's a Compaq Presario SR1430NX with a Asus PTDG-LA mobo. I want to update the bios to try to OC it (if it's possible). The mobo already has the most recent bios from Compaq (v3.25) but it's worthless for tweaking. Also, this board doesn't exist on Asus's support page. Was this board renamed for HP/Compaq, and can I flash it with an original bios from Asus that will let me modify settings?
     
  2. lenorro New Member

    Joined:
    Feb 22, 2007
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Updated Presario SR1430NX to Vista Home Premium with 3 1\2 Gb memory, GeForce 5200 card and the bios. Seems every other device I can think of has been updated but it still doesn't seem to be up to vista advisor's specs, ie., Aero and 3D flip. I've tried all manufacturer's sites to check for any vista updates . Am I missing something? Any help would be appreciated!
     
  3. DanTheBanjoman SeƱor Moderator

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    10,553 (2.77/day)
    Thanks Received:
    1,383
    I believe Aero only comes with ultimate, then again I know little about Vista ;)

    As for the BIOS, It's likely that the board is identical to some other Asus board and therefor could use it's BIOS. A quick Google didn't give me the answer so you might want to look yourself if you haven't already or e-mail/call Asus and ask them if they know.

    If that fails you can always make a photo of the board and post it, someone will probably recognize it. However in that case it's a big gamble so you better have some way to recover from a wrong flash. (ie hotflash on another board)
     
  4. ace80

    ace80

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    471 (0.13/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Surrey, England
    My current system was origonally a compaq presario sr118uk which had an Asus PTGD1-LA mobo, these sorts of mobo's that come with pre built machines are never sold individually so are never on asus's (for example) website. And as you say have absolutly no ocing options at all, i doubt a new bios release would change things.
    As Dan said, you may find a near identical board from asus and flashing the bios of that might work, it was too risky for me though. I did find for my particular mobo a hard mod, soldering all sorts of things to it, to raise the fsb manually and permenantly. Being too much of a noob at soldering i never tried it though:laugh:
    Hope you find something or just save the pennies for a new mobo.:)
     
  5. olidude New Member

    Joined:
    Jan 8, 2006
    Messages:
    22 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Montreal, Canada
    Holy cow guys! I posted this a year ago and never got a reply, lol. Funny thing is that I don't even remember if I solved the problem!

    Thanks anyways,

    Oli
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page