1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ASUS Radeon HD 5870 Sets GPU Speed Record of 1525 MHz (core)

Discussion in 'News' started by btarunr, Apr 14, 2010.

  1. yogurt_21

    yogurt_21

    Joined:
    Feb 18, 2006
    Messages:
    4,439 (1.38/day)
    Thanks Received:
    590
    Location:
    AZ
  2. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,178 (2.15/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    Fermi :laugh: , fermi need LN2 to hit 1ghz maybe


    me too i think they going over 1.3v
     
  3. fatguy1992

    fatguy1992 New Member

    Joined:
    Aug 24, 2008
    Messages:
    419 (0.18/day)
    Thanks Received:
    46
    Location:
    Brisbane, Australia
  4. leonard_222003 New Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Messages:
    241 (0.07/day)
    Thanks Received:
    25
    But it can't be validated because it uses the cheating drivers that increases Cpu score.
     
  5. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.16/day)
    Thanks Received:
    3,778
    Core speed make more of a difference on the score.

    What are you talking about? If you mean Physx, it was off for that run. Not to mention, HT was shut off, and he was only clocked to 4070 on the cpu.
     
    PP Mguire says thanks.
  6. leonard_222003 New Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Messages:
    241 (0.07/day)
    Thanks Received:
    25
    ARE YOU BLIND MAN ? LOOK AT THE SCORE OF A 4.4 GHZ CORE I7 ON THE ATI CARD AND THEN AT A 4 GHZ CORE I7 ON THE FERMI CARD
    http://www.techpowerup.com/img/10-04-14/52a.png
    http://j.imagehost.org/view/0899/31704

    THERE IS A 12910 difference and the Ati card has a faster clocked CPU !!!
    :D:D:D Blind fa..... in denial of course.
     
  7. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,554 (2.45/day)
    Thanks Received:
    857
    Jesus. That is some hardcore overclocking. In reality that's like looking in the type of scores that one might get in the near future. All they need is a better way of dissipating heat and we're set.
     
  8. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.16/day)
    Thanks Received:
    3,778
    Look at CPU test number 2. That IS NOT a physx score, period. If Physx was on, that test would be in triple digit frame rates. Even my 8800GT gets 130fps in that test. http://service.futuremark.com/compare?3dmv=1797491

    Here is one on a GTX480 with Physx on: http://service.futuremark.com/compare?3dmv=2090491 Notice it gets almost 275fps in CPU Test 2.

    Not to mention, look at GPU-Z, the Physx box is unchecked on the Fermi score, meaning Physx is disabled.

    Do some research before making baseless claims.
     
    Last edited: Apr 14, 2010
    PP Mguire says thanks.
  9. aj28 New Member

    Joined:
    Jun 18, 2008
    Messages:
    352 (0.15/day)
    Thanks Received:
    35
    QFT. ATi run has HT on.
     
  10. kid41212003

    kid41212003

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    3,584 (1.53/day)
    Thanks Received:
    533
    Location:
    California
    Both CPU 1 (1 is not physX) and 2 tests are higher, even though it has lower clock speed.

    I say the guy with higher clock and lower CPU scores has a fucked up CPU.
     
  11. Kreij

    Kreij Senior Monkey Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    13,881 (4.87/day)
    Thanks Received:
    5,616
    Location:
    Cheeseland (Wisconsin, USA)
    Yeah, but will it run DOS??? Oh wait ...

    That is quite an impressive OC.
     
  12. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.16/day)
    Thanks Received:
    3,778
    Or Vantage may not like HT on a 6 core, or he didn't tweak his install as far. Could be a multitude of things. Maybe they even just pushed the cpu a little too far on that voltage, and might get a better score with a slightly lower clock. Who knows?

    Either way, both OCs are damn impressive.
     
  13. qubit

    qubit Overclocked quantum bit

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    9,873 (3.87/day)
    Thanks Received:
    3,503
    Location:
    Quantum well (UK)
    I don't hold a 3D Mark score in much regard when comparing different architectures eg ATI v nvidia or even different generations from the same company, as the results don't tend to match real-world gameplay all that well.

    So the fact that the GTX 480 beats that tortured 5870 don't mean jack to me - I want to see real game scores or it's meaningless.

    The only time it really means something in my book is when you're comparing the same chip under different clocking conditions or the same card from different manufactures ie two GTX 480s or something. That result by Shamino is only comparable to another 5870.
     
  14. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,870 (11.07/day)
    Thanks Received:
    13,716
    Location:
    Hyderabad, India
    That's a dual-processor setup. Two processors on Classified SR-2. Look at the "processor" dropdown. So there are 12 cores even if HTT was disabled (still faster than a single CPU on HTT).
     
    Wile E says thanks.
  15. Kitkat New Member

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    768 (0.38/day)
    Thanks Received:
    77
    yeah it has 2 gigs of mem u want a comparison of 5970 stock with Aries. (4gb) (oced by the same person ofcourse ;) )
     
  16. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.16/day)
    Thanks Received:
    3,778
    Thanks. I missed that detail. Gives even more merit to my point.
     
  17. Bjorn_Of_Iceland

    Bjorn_Of_Iceland

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    3,175 (1.26/day)
    Thanks Received:
    376
    Is that extension socket RoG?
     
  18. Lu(ky

    Joined:
    Apr 21, 2007
    Messages:
    107 (0.04/day)
    Thanks Received:
    5
    All you need is something to cool that GTX 480. I suggest this picture below? Or do I need to go bigger.. :D Also nice oc on the card, but the CPU at 1.5v and only at 4.5 seems low to me. Or he has a bad ocing chip.

    [​IMG]
     
  19. WSP

    WSP New Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    101 (0.05/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    Indonesia
    I do feel pity for the polar bear

    [​IMG]
     
  20. fatguy1992

    fatguy1992 New Member

    Joined:
    Aug 24, 2008
    Messages:
    419 (0.18/day)
    Thanks Received:
    46
    Location:
    Brisbane, Australia
    Guys the reason why his CPU score is so high is because he has 2x 6core guftown's. He turned HT off as vantage can only use 12 core/threads. Its not phyx or a wrong score. Sorry if someone else already posted this, i had a quick scan through comments.
     
  21. leonard_222003 New Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Messages:
    241 (0.07/day)
    Thanks Received:
    25
    Well i missed that too 2x 6core guftown's, i was under the impression it has physx enabled or something , eighter way it doesn't matter , the GTX480 has an advantage and the score difference would be so little if they were on the same platform , sure the GTX480 would win but by a hair.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page