1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Athlon X2 upgrade

Discussion in 'General Hardware' started by loujr, Aug 31, 2007.

  1. loujr New Member

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    hi
    Can someone help me.i have a asus a8r32-mvp mobo .i want to replace the athlon3800+ with a athlon 64x2 dual core 4800+ will this processor work ?
  2. loujr New Member

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    the a8r32 is not .am2 mobo
  3. loujr New Member

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    can someone help me. the a8r32mvp is a939 mobo.want to upgrade to 64x2 dual core 4800+
  4. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,715 (6.22/day)
    Thanks Received:
    5,864
    If the x2 4800+ is socket 939 it will work. However, an AM2 4800+ will not go int he A8R32.
    loujr says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  5. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.51/day)
    Thanks Received:
    3,777
    Yes, it can take an X2 4800+. Just make sure you buy a 939 cpu.
    loujr says thanks.
  6. loujr New Member

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Ii gest i will return this one it did have 939 on the box.
  7. loujr New Member

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    i meant it did not have 939 on the box
  8. JacKz5o New Member

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Messages:
    485 (0.18/day)
    Thanks Received:
    99
    Location:
    New Jersey
    If it doesn't have 939 on the box and its an AMD then most likely its AM2, just return it and ask for a 939 replacement :)
    loujr says thanks.
  9. AthlonX2

    AthlonX2 HyperVtXâ„¢

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    7,135 (2.49/day)
    Thanks Received:
    1,642
    why go with a 4800+? when they dont clock,unless that is you dont overclock?
  10. JacKz5o New Member

    Joined:
    Jan 22, 2007
    Messages:
    485 (0.18/day)
    Thanks Received:
    99
    Location:
    New Jersey
    Go with a 3800 X2, most chips can overclock to 2.7-2.8 easily on air.
  11. loujr New Member

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    PROBLE DO THAT.iT HARD TO FIND A X4800 FOR A 939 MOBO.AM ARE TAKEING OVER.
  12. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.51/day)
    Thanks Received:
    3,777
    Yeah, it sucks that 939 isn't being made for you guys anymore. You can also look into getting a 939 Opteron dual core. Most of them clock very well. Usually anywhere from 2.8-3GHz.
    loujr says thanks.
  13. loujr New Member

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    WHICH ONE WOULD YOU USE?
  14. acousticlemur

    acousticlemur New Member

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    675 (0.24/day)
    Thanks Received:
    7
    Location:
    Michigan, US
    loujr says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page