1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ATI Catalyst 9.12 WHQL Released

Discussion in 'News' started by btarunr, Dec 17, 2009.

  1. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    15,012 (3.90/day)
    Thanks Received:
    11,879
    binge, do you see 640x480 in the resolution drop down of 3dmark06 ? i see only 656x496 :( .. it's not a monitor problem though .. same everything cat 9.11 works, 9.12 + hd 4000 works, and nvidia works of course too
     
  2. Binge

    Binge Overclocking Surrealism

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    6,982 (3.08/day)
    Thanks Received:
    1,752
    Location:
    PA, USA
    [​IMG]

    I'm afraid I can sir. :ohwell:
     
  3. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    15,012 (3.90/day)
    Thanks Received:
    11,879
    thanks, let's see what ati has to say :)
     
  4. bogie New Member

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    92 (0.04/day)
    Thanks Received:
    12
    I wish they would fix minimum framerates on CODWAW in Crossfire mode.

    Every website and magazine reports on this but ATi/AMD do nothing.

    :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
     
  5. gumpty

    gumpty

    Joined:
    Apr 29, 2008
    Messages:
    744 (0.31/day)
    Thanks Received:
    134
    Location:
    Auckland
    :eek: :toast:

    I don't have an eyefinity setup but sugarcoat-me-and-call-me-Jenny, hot damn I'd like one now. If I won lotto tomorrow I'd be getting 2 x 5970 and 3 x 24" screens and I'd be shitting myself with the beautifully warped perspective.
     
  6. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,487 (11.47/day)
    Thanks Received:
    9,767
    the hotfix may help. i saw something about the thermal sights not lagging anymore too.
     
  7. bogie New Member

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    92 (0.04/day)
    Thanks Received:
    12
    what are the thermal sights?
     
  8. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,487 (11.47/day)
    Thanks Received:
    9,767
    a weapon addon in MW2

    my screwup, i saw WAW and read MW2
     
  9. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,432 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,253
    CCC Won't open.
     
    10 Million points folded for TPU
  10. Zubasa

    Zubasa

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    3,980 (1.34/day)
    Thanks Received:
    457
    Location:
    Hong Kong
    Restart Runtime and try :ohwell:
     
  11. my_name_is_earl

    my_name_is_earl New Member

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Messages:
    228 (0.11/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    Grand Prairie Texas
    Look like the 9.12 fixes all my vertical line problem. Been going @ default clock without crashing so far. Yey, finally I can play MW2 without getting shot in the head while stuttering.
     
  12. r1rhyder New Member

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    194 (0.08/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    texas

    Hi W1zzard. I was having the same issue with 3DMark06. What I noticed was that 640x480 was not available in the ATI icon resolutions on the task bar. After opening up CCC/Graphics, mode tab and choosing 640x480 and applying it, it now shows up in the ATI taskbar icon resolutions. Set my resolution back to native, and now 3DMark06 runs error free. Go figure, these are some messed up drivers.
     
  13. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,194 (7.75/day)
    Thanks Received:
    7,711
    Damn it seems like everyone is having problems with the hotfix. I think Ill be going back to 9.12 also. I have a feeling these things were rushed.
     
  14. jpierce55

    Joined:
    Oct 7, 2006
    Messages:
    1,335 (0.45/day)
    Thanks Received:
    91
    No fan control with this ccc? My performance dropped, but maybe because the card is not as cool! I'll go back to the originals!
     
  15. r1rhyder New Member

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    194 (0.08/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    texas
    Update: today, 640x480 is missing from CCC. I have done nothing to the PC but turn it off overnight and turn it back on. So strange.
     
    shevanel says thanks.
  16. Kei

    Kei

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    2,122 (0.86/day)
    Thanks Received:
    618
    I don't have the issues you guys are talking about. I'm on Windows 7 64Bit and using the 9.12 Hotfix drivers as well with my 5770. All my resolutions (including 640*480) are still available in both 3DMark06 (run many tests since installing 9.12HF) and CCC.

    All my fan controls work, the card clocks great just like before, and performance is great as well.

    Kei
     

    Attached Files:

    Last edited: Dec 19, 2009
  17. r1rhyder New Member

    Joined:
    Jul 20, 2008
    Messages:
    194 (0.08/day)
    Thanks Received:
    32
    Location:
    texas
    Got 640x480 back by unticking Hide modes that this monitor cannot display.

    [​IMG]


    Drats, 3Dmark06 gives the error and monitor won't go into 640x480.
     
    Last edited: Dec 19, 2009
  18. Whilhelm

    Whilhelm New Member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Messages:
    844 (0.27/day)
    Thanks Received:
    203
    Location:
    Barrie, Canada.
    Anyone know why it is reporting that I have Catalyst 9.7 installed? I am using the 9.12 hotfix drivers. Do you have to install the hotfix over 9.12 or as a clean install? Also my direct compute score seems really low and I also have no OpenCL.

    [​IMG]
     

    Attached Files:

    • Why.jpg
      Why.jpg
      File size:
      185.8 KB
      Views:
      660
  19. Binge

    Binge Overclocking Surrealism

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    6,982 (3.08/day)
    Thanks Received:
    1,752
    Location:
    PA, USA
    Normally I do a clean install of video drivers. ATI is just starting to make their drivers worthy of simple upgrading, but I don't believe they are there yet.
     
  20. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,487 (11.47/day)
    Thanks Received:
    9,767
    windows update installing old drivers, most likely. try again from device manager this time.
     
    Whilhelm says thanks.
  21. shevanel

    shevanel New Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Messages:
    3,479 (1.78/day)
    Thanks Received:
    406
    Location:
    Leesburg, FL
    what do you use that low res for?
     
  22. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    15,012 (3.90/day)
    Thanks Received:
    11,879
    3dmark06 cpu test. no cpu test -> no overall 3dmark score
     
  23. Hayder_Master

    Hayder_Master

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    5,178 (2.15/day)
    Thanks Received:
    638
    Location:
    IRAQ-Baghdad
    seems there is no improve for HD4xxx series
     
  24. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,194 (7.75/day)
    Thanks Received:
    7,711
    I couldn't agree more. That last Hot "fix" was a nightmare!
     
  25. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,432 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,253
    Uninstalled, cleaned, deleted, uninstalled and had windows delete driver backups, rebooted, checked and installed.


    All working OK.



    Are we back to this again ATI? A hour process to install new drivers, just like it used to be? And AVIVO is using CPU instead of stream to process video files, and so far both tests for me have F'ed up the aspect ratio during conversion.
     
    10 Million points folded for TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page