1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ATi Catalyst Video Settings

Discussion in 'AMD / ATI' started by erocker, Jul 12, 2010.

  1. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
    So I thought I'd share my settings for video playback in CCC. These settings I use seem to give me the best picture, but I'm also just wondering what some of you use, if you even use it at all?

    Anyways, if you haven't set these settings, give it a try as it really improves image quality. Your settings may vary based on preference and monitor. I'd like to see what you all use to perhaps get an even better picture out of my setup so post em' up!

    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]
     
    dir_d, Mussels, mdsx1950 and 8 others say thanks.
  2. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    8,051 (2.69/day)
    Thanks Received:
    1,803
    Location:
    Missoula, MT, USA
    I've actually never messed with any of it, gonna start with your settings as a base-line and see how it goes.

    Though one thing I noticed, The last screenshot with advanced quality, below that section you have Windows Media Settings with WMV Acceleration...I am missing that for some reason. Though I do have Video Playback with the box checked to "Enforce Smooth Video Playback". I'm running Cat 10.6's atm. I checked Windows Media Player and DX accell for WMV is enabled. Probably nothing big, just something I caught going through the settings. I'll report back after a couple of movies.

    :toast:
     
  3. DaveK

    DaveK

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    1,889 (0.83/day)
    Thanks Received:
    145
    Ironic, I don't have 90% of these settings/the option to use them on my HTPC card... :(
     
  4. wiak

    wiak

    Joined:
    Sep 5, 2004
    Messages:
    1,749 (0.46/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Norway
    this is what i use ;)

    1. Reset settings then
    2. Turn off dynamic contrast,
    3. Change auto deinterflace to vector adaptive,
    4. Turn off edge detect
    5. Set denoise to 25 (not needed for HD)
    6. Set mosquito noise reduction to 25,
    7. Set dynamic range to 0-255
     
    erocker says thanks.
  5. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,576 (2.57/day)
    Thanks Received:
    1,329
    I have found anything above 16 on denoise causes blurring and blocking on gradients.


    I hate dynamic contrast, what a fing joke. maybe back when shit was really crappy it worked good, but with newer monitors it looks like crap.
     
    10 Million points folded for TPU
  6. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    15,056 (3.88/day)
    Thanks Received:
    11,955
    and don't forget to check if your player actually uses those settings. enable demo mode split screen, if you dont get the split screen display you are not outputting it in a way so that the gpu can process it
     
    garyinhere, TotalChaos and scaminatrix say thanks.
  7. wiak

    wiak

    Joined:
    Sep 5, 2004
    Messages:
    1,749 (0.46/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Norway
    nice to know gonna try 16 now :p
    software decoders are a bunch of heartless bitchs :p
     
    Last edited: Jul 12, 2010
  8. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,568 (11.39/day)
    Thanks Received:
    9,836
    any idea why i'm missing half the settings here?

    [​IMG]
     
  9. wiak

    wiak

    Joined:
    Sep 5, 2004
    Messages:
    1,749 (0.46/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Norway
    :wtf: have you tried uninstall then run driver sweeper from guru3d, and reinstall standard driver?

    what os?
    this usably happends on low end hardware like 5400/4200 series
     
  10. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,568 (11.39/day)
    Thanks Received:
    9,836
    oh duh, my bad. i'm on cat 10.5 - i updated the OTHER pc.
     
  11. Lionheart

    Lionheart

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    4,077 (1.68/day)
    Thanks Received:
    837
    Location:
    Milky Way Galaxy
    Thanx for these handy settings, Ima give it a shot:toast:
     
  12. finndrummer

    finndrummer New Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    187 (0.10/day)
    Thanks Received:
    29
    Thanks Erocker, that gives some nice improvement :
    (Video enhancement to the right)

    [​IMG]
     
  13. Lionheart

    Lionheart

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    4,077 (1.68/day)
    Thanks Received:
    837
    Location:
    Milky Way Galaxy
    Just watched some Terminator on Blu-ray:rockout: so far it looks slightly better, cheers bru:toast:
     
  14. alexsubri

    alexsubri New Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    1,391 (0.78/day)
    Thanks Received:
    199
    So wait ...:confused: is this for 10.6 or from the 10.4a drivers?
     
  15. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,568 (11.39/day)
    Thanks Received:
    9,836
    more features were added in 10.6
     
  16. DaveK

    DaveK

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    1,889 (0.83/day)
    Thanks Received:
    145
    I don't have a lot of these settings, and the ones I can't use half of them until I turn off force smooth video playback and I get the colour options, I must say the colours are a lot better and not as dull.
     
  17. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
    I'm using 10.4a's and don't plan to update them any time soon. :)
     
  18. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,568 (11.39/day)
    Thanks Received:
    9,836
    you wont get many since you're on a lower end GPU.
     
  19. mdsx1950

    mdsx1950 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    2,107 (1.13/day)
    Thanks Received:
    413
    Location:
    In a gaming world :D
    Looks great. Though i don't have the Windows Media Video Acceleration option. :/

    [​IMG]
     
  20. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,568 (11.39/day)
    Thanks Received:
    9,836
  21. mdsx1950

    mdsx1950 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    2,107 (1.13/day)
    Thanks Received:
    413
    Location:
    In a gaming world :D
    Another weird thing is that, the ATi settings don't have any impact on WMP. Only when i play videos in VLC, MPC-HC do i get the nice colors. :confused: It's as if i'm playing the video with default settings in WMP.
     
  22. naoan New Member

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    304 (0.15/day)
    Thanks Received:
    62
    I'm interested in mosquito removal and denoise but my card doesn't support it, I suppose there's no trick to it eh?

    I prefer color accuracy, smoothness and superior scaling algorithm found in madvr http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146228 than the rest of catalyst features though.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page