1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ATI HD5770 Bios flashing help

Discussion in 'AMD / ATI' started by Athlonite, Jan 31, 2010.

  1. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,920 (1.15/day)
    Thanks Received:
    481
    has or does anyone have/know a way of flashing the video bios under win 7 x64 i have tried with winflash and atiflash but i keep getting error msgs when trying to start the programs and even when using compatability modes (winxp sp3 / Vista)
  2. Loosenut

    Loosenut

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    847 (0.50/day)
    Thanks Received:
    169
    Location:
    Montreal, Qc. Canada
    Your best and safest bet would be to flash from DOS using floppy or USB drive
    Athlonite says thanks.
  3. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,920 (1.15/day)
    Thanks Received:
    481
    yeah thats what i thought (bugger) i hate doin it in DOS :( it just sucks
  4. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,920 (1.15/day)
    Thanks Received:
    481
    just tried to create a dos bootable usb stick everything went ok till i tried booting off of it

    Missing operating system
    replace disk and press any key to continue :(

    aghhhhhhh bugger it
  5. shagg

    shagg New Member

    Joined:
    Feb 21, 2006
    Messages:
    28 (0.01/day)
    Thanks Received:
    5
    Location:
    Florida
    I used Nero 9 to create a bootable cd.
    Then I placed atiflash and the bios file in the root of my C: drive.
    When in DOS, go to the directory of your hard drive by typing "cd c:"

    Then type "atiflash -p -f 0 nameoffile.bin" without the quotes of course.

    It should say success. Then reboot.


    P.S. I have the same mobo as you Athlonite. Except mine has wifi. Good board.
  6. Goodman

    Goodman

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,519 (0.80/day)
    Thanks Received:
    324
    Location:
    Canada/Québec/Montreal
  7. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    12,213 (4.68/day)
    Thanks Received:
    1,405
  8. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,920 (1.15/day)
    Thanks Received:
    481
  9. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,920 (1.15/day)
    Thanks Received:
    481
    yeah not the problem i'm having mine says i have 800 shaders /stream processors the problem i have is gray screen and vertical lines in 3d games and i need to be able to flash the vga bios from win7 x64 not DOS
  10. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,920 (1.15/day)
    Thanks Received:
    481
    ok so i downloaded gigabytes VGA@flash program which came with a version of ATIwinflash 2.0.1.11 which works under win7 x64 but all of the bios files on here for HIS HD5770 keep comming up with wrong subsys ID...? do i need to force it to flash the bios and if so what are the flags to use
  11. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,920 (1.15/day)
    Thanks Received:
    481
    yay i got it it to work with the above atiflash flags i just created a shortcut on my desktop and inserted the -p -f 0 nameoffile.bin flags into the target field made sure a copy of bios.bin file was in the same directory and 5mins and a reboot later and my his video card now say it has this 012.016.000.000.035211 bios installed
  12. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,920 (1.15/day)
    Thanks Received:
    481
    but alas it didn't stop the lock ups in 3d games

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page