1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ATI Radeon HD 5570 - Random crashes

Discussion in 'AMD / ATI' started by GlouGlou, Jul 3, 2010.

  1. GlouGlou New Member

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    14 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi,

    I recently bought a HD 5570 1GB from PowerColor in order to put it in my new media center.
    I formatted my computer and put Windows 7 x64 on it.

    After installing the catalyst drivers, i ran into random crashes that occured while watching movies, surfing on internet or just having some random program running that doesnt use the GPU.

    When i tried to watch some movies some player using my GPU, no problem at all during the whole movie.

    Ive seen many threads relating voltage problem in 2D mode. Could it be the same ?
     
  2. Fourstaff

    Fourstaff Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    9,212 (4.97/day)
    Thanks Received:
    1,995
    Location:
    Home
    I don't think its the same. Try using the older drivers? Delete the old drivers first.
     
  3. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    13,680 (5.00/day)
    Thanks Received:
    1,870
    update your motherboard drivers and direct X first, to delete previous drivers use driver sweeper, or driver cleaner.net
     
  4. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,989 (1.11/day)
    Thanks Received:
    513
    It's doubtful then that the Video card is the problem these types of crashes have been known to be caused by an update from MS more specifically to an file included in the up date dxgmm1.sys and come with this update ::

    Update for Windows 7 for x64-based Systems (KB977074)

    Download size: 1.5 MB

    You may need to restart your computer for this update to take effect.

    Update type: Important

    This is a reliability update. This update resolves some reliability issues in Windows 7. By applying this update, you can achieve better reliability in various scenarios. After you install this item, you may have to restart your computer.

    More information:
    http://support.microsoft.com/kb/977074

    Help and Support:
    http://support.microsoft.com

    you'll need to change how windows update installs new updates from automatic to download but let me decide whether to install them, then using programs and features in control panel uninstall
    KB977074 reboot your PC when finished then run windows update check for updates when it tells you that KB977074 is available to install tell windows to hide it
     
  5. GlouGlou New Member

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    14 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Concerning drivers, i have no problem with them since i formatted my computer after having that card installed.
    I will try to uninstall the Windows Update to see what it does.
     
  6. GlouGlou New Member

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    14 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Removing the update didnt solve anything.

    I have done some testing: the more stressed my GPU is, the more stable it becomes.
    Meanwhile, I have contacted the PowerColor support, it seems that they will send me a test bios as soon as i give them some information about my HD5570.
     
  7. GlouGlou New Member

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    14 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    The modified BIOS i received solved my problems.
    It has higher frequencies in some modes, voltages stay untouched.
     
  8. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,989 (1.11/day)
    Thanks Received:
    513
    let me guess the Idle clocks are now higher
     
  9. GlouGlou New Member

    Joined:
    Jan 31, 2009
    Messages:
    14 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Yes, exactly.
     
  10. benomas New Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    hi man , can you upload the bios please? i have the same problem, i already send 3 mails to powercoler, but i not receive a response
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page