1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ATi Radeon X1950 Pro AGP 512 - BIOS Mod/swap

Discussion in 'Graphics Cards' started by Howcomes, Nov 25, 2007.

  1. Howcomes New Member

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Messages:
    27 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    Sup.

    So using ATITool v0.27 Beta 2 I dumped the bios of my Sapphire ATI Radeon X1950 Pro AGP 512MB.

    After loading said bios in RaBiT v.2.2.0...well, I'll just show you.

    Code:
    -- RaBiT v.2.2.0 build 700 --
    Read file: 63488 bytes, ROM size: 63488 bytes
    -- Analyzing ROM BIOS --
    > HEADER offs: 0x214
    > PCIR struct offs: 0x238
    > DATA offs: 0xA7A6, 76 entries
    > MASTER offs: 0xA83E, 35 entries
    > CRC table offs: 0x25D
    > CLOCK table offs: 0xAD48
    Core clock is 581.00 (0.00 3D) MHz
    Memory clock is 702.00 MHz
    Reference clock is 27.00 MHz
    > Connectors Layout table offs: 0xAE12
    Port = 0, Conn0 type = DVI-I
    Port = 0, Conn2 type = STV
    Port = 1, Conn4 type = DVI-I
    > TV table offs: 0xADCA
    > Hardware table: at 0xB15E, Rev.2
    hw_a: 0x350F, hw_b: 0x0201
    > OverDrive3 table:
    T = 0..120 °C, GPU = 581.00 MHz, Mem = 702.00 MHz
    VR1[0.85 .. 1.55], VR2[1.80 .. 2.20], VR3[1.80 .. 2.20], VR4[1.30 .. 1.58]
    > VESA BIOS Extension 3.00, Rev. 9.13:
    Vendor: (C) 1988-2005, ATI Technologies Inc. 
    Product: RV570, Rev. 01.00
    OEM: ATI ATOMBIOS
    Memory size: 256 Mb
    > ASIC config:
    0x75 = 0x48, 0x74 = 0x41, 0x7C = 0x19
    > Secure VBIOS details:
    Digest: 6b1bd1fb47a3f4846497d3fa157bc57e (41)
    -- ROM BIOS info --
    Desc: 113-A99931-00 RV570 BIOS 702m/581e
    Info: 113-AAxxxx, SA999E25.003, 12/04/06 01:32
    Chipset family: Radeon X1650
    -- Found hardware registers values: --
    > REG(F8): 0x10000000
    > LM63_R4A(0x10) at 0xED21
    > LM63_R4B(0x16) at 0xEC63
    > LM63_R4D(0x0B) at 0xEC6D
    > LM63_R4F(0x04) at 0xEC77
    > LM63_R50(0x00) at 0xEC81
    > LM63_R51(0x09) at 0xEC8B
    > LM63_R52(0x46) at 0xEC95
    > LM63_R53(0x0A) at 0xEC9F
    > LM63_R54(0x4A) at 0xECA9
    > LM63_R55(0x0B) at 0xECB3
    > LM63_R56(0x4D) at 0xECBD
    > LM63_R57(0x0E) at 0xECC7
    > LM63_R58(0x51) at 0xECD1
    > LM63_R59(0x11) at 0xECDB
    > LM63_R5A(0x55) at 0xECE5
    > LM63_R5B(0x12) at 0xECEF
    > LM63_R5C(0x5A) at 0xECF9
    > LM63_R5D(0x15) at 0xED03
    > LM63_R5E(0x5F) at 0xED0D
    > LM63_R5F(0x3F) at 0xED17
    > PLL(00): 0x0100156C
    > PLL(04): 0x050019E4
    > MC(08): 0x83004412
    > MC(0A): 0x00074444
    > MC(15): 0x00000123 at 0xBDFE
    > MC(2D): 0x00001FF8 at 0xBDE6
    > MC(61): 0x2275ACE7 at 0xBE06
    > MC(62): 0x07055090 at 0xBE0E
    > MC(63): 0x72C90D1A at 0xBE16
    -- BIOS Image memory timings --
    CL = 9
    RCDR = 12
    RCDW = 8
    RP = 10
    RRD = 8
    R2W = 10
    RR = 44
    RFC = 2C
    -- User changes followed --
    
    I notice the lines

    OEM: ATI ATOMBIOS
    Memory size: 256 Mb
    ..
    ..
    Chipset family: Radeon X1650

    Now, why does it say 256 instead of 512, Is my card's BIOS incorect. Should i get an update. etc etc.
     
  2. Widjaja

    Widjaja

    Joined:
    Jun 12, 2007
    Messages:
    4,819 (1.71/day)
    Thanks Received:
    639
    Location:
    Wangas, New Zealand
    I noticed under RaBiT logging file it reads correctly so maybe ATitool is reading incorrectly.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page