1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

ATITool 0.0.21 released!

Discussion in 'ATITool' started by W1zzard, Aug 20, 2004.

  1. Ebo Guest

    I dont know what you did, but I redownloaded it and now temperature monitoring WORKS!!!! Thank you!
    Like others I have to say GREAT UTILITY!!!
     
    10 Year Member at TPU
  2. RoyC Guest

    MSI RX9800 Pro 128 MB
     
    10 Year Member at TPU
  3. floris Guest

    Does anybody know why after running this tool my monitor won't go higher then 60hz in windows and in games? I re-installed the ati driver for my x800 pro 256mb and restarted system, but that didn't help. I have a 22" iiyama crt monitor, so I'd like to use 85hz or 100hz instead of the shakey 60 :)
     
    10 Year Member at TPU
  4. MikeS3000 New Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    7 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Sound Problems in Doom 3

    I have been an avid user or AtiTool 0.0.20 for awhile. After installing Doom 3 and DirectX 9.0c I noticed that my sound would cut in and out in the game. I tried everything first with completely uninstalling my Audigy 2 ZS and moving it to a different slot with a fresh reinstall of my sound drivers. Still, no luck. Finally by random chance I removed AtiTool from my system tray and memory and fired up Doom. NO sound problems. When I overclock with a similar utility, Powerstrip, I have no sound problems. So, I hoped that 0.0.21 would alleviate my problems, yet unfortunately it has not. Does anyone have any suggestions or similar experiences? Thanks
     
    10 Year Member at TPU
  5. floris Guest

    tnx wizzard for updating the build, it seems to be fixed now.

    Wouldn't it be nice to have an option to reset everything to default, so if i click on that it would load like the program has never touched any possible variable? :D
     
    10 Year Member at TPU
  6. MikeS3000 New Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    7 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    One addition to the last post.

    Sorry, it's late and I left key info out of my last post. I'm also running Windows XP SP2 official release and am using an X800 XT PE if that helps. And, just tried FarCry with the new AtiTool and so far no sound problems. Who knows if this is a DirectX vs. OpenGL kind of deal or what.
     
    10 Year Member at TPU
  7. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,116 (3.64/day)
    Thanks Received:
    14,537
    mike: i've been trying to find the reason for the doom sound problems .. happens with 3d detection turned off as well?
     
    10 Year Member at TPU
  8. Qapf New Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Quake 3 3d detection fails, worked in last revision. Using a FireGL T2 on an IBM T42P
     
    10 Year Member at TPU
  9. Bibiou New Member

    Joined:
    Aug 18, 2004
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    +1 for me too

    the sound is cut in doom3 with my audigy 2 zs :confused:
     
    10 Year Member at TPU
  10. Slayerstaps New Member

    Joined:
    Aug 12, 2004
    Messages:
    313 (0.07/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Noord-Brabant,The Netherlands
    Nice new release works like a charm props to you W1zzard ;)
     
    10 Year Member at TPU
  11. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,116 (3.64/day)
    Thanks Received:
    14,537
    redownload the 0.0.20 release for improved 3d detection which works with quake 3 now
     
    10 Year Member at TPU
  12. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,116 (3.64/day)
    Thanks Received:
    14,537
    people with doom3 sound problem please contact me on instant messenger so we can find a fix
     
    10 Year Member at TPU
  13. veryhumid New Member

    Joined:
    Aug 17, 2004
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    audigy drivers cause problems with EVERYTHING. I know someone else makes drivers for them besides creative. It might be worth trying.
     
    10 Year Member at TPU
  14. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,116 (3.64/day)
    Thanks Received:
    14,537
    if the problem is there with atitool and it goes away without atitool, then its caused by atitool and i should fix it :)
     
    10 Year Member at TPU
  15. Ex0skelet0r New Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    15 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Earth
    nice though wizzard :D
    i like very much your new interface
     
    Last edited: Aug 21, 2004
    10 Year Member at TPU
  16. KrisMCool

    KrisMCool New Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Greensboro, NC
    I've had one big problem with .21. After installing, I noticed my monitor settings were messed up. I tried to adjust them, but they wouldn't stick. Reinstalled monitor drivers. Then I noticed the source of the problem - DDC recognition was gone (ATI Control Panel / Displays). I checked my Windows files - atiddc.dll was still there. I checked driver settings in the registry - DDC2 still enabled. I tried all sorts of things to fix this, assuming ATItool wasn't the cause - reinstalled chipset drivers (including new releases from Station Drivers), reinstalled DirectX 9.0c, reinstalled Cat 4.8 - no change. Then I noticed that while ATItool was running (I only open it when necessary & don't autoload), DDC recognition came back. After rebooting, it was gone again. Finally, I uninstalled ATItool and now DDC works normally again. This problem never happened with .20. My monitor (Mitsubishi DP 930SB) refuses to work correctly unless DDC can be recognized (Use DDC settings can be unchecked under ATI CP Displays, but it still has to be able to read the settings). I'm using WinXP SP2, DX9.0c, Cat 4.8. BTW, another rig with a 9700 Pro and a different monitor did not have this problem - DDC is still recognized.
     
    10 Year Member at TPU
  17. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,116 (3.64/day)
    Thanks Received:
    14,537
    redownload 0.0.21 .. it should be fixed
     
    10 Year Member at TPU
  18. Bibiou New Member

    Joined:
    Aug 18, 2004
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    me too :confused:

    with my iiyama, unabled to read the DDC informations and impossible to reinstall the drivers as you :(

    i am waiting for a fix ;)
     
    10 Year Member at TPU
  19. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,116 (3.64/day)
    Thanks Received:
    14,537
    bibiou: did you try to redownload the version? i fixed it yesterday and just replaced the 0.0.21 file
     
    10 Year Member at TPU
  20. Tony420 New Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    8 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    In the other forum you stated that 3d detection was fixed in vietnam but upon testing it today it still doesnt detect and switch to 3d map for battlefield vietnam with .21...
     
    10 Year Member at TPU
  21. MikeS3000 New Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    7 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Fan Control

    This question was asked before, but no reply. Is it very harmful to set m x800 XT PE fan to 100% when I'm gaming only (i.e. set to 100% above 60 C) and leave it at about 30% during idle and normal functions? The reason I'm asking is because with new ATITool I'm able to get a higher overclock than previously because when my fan is up all the way my temp never gets above 71C and before it would hit 81C. I was gaming for over and hour on Doom 3 at 555 core and 575 mem. Anyone else have some nice overclocks on this card?
     
    10 Year Member at TPU
  22. KrisMCool

    KrisMCool New Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Greensboro, NC
    Update: I redownloaded and reinstalled .21. So far, so good. Previous problem hasn't shown up. Great program - thanks for all the hard work, W1zzard. :D
     
    10 Year Member at TPU
  23. Frozen New Member

    Joined:
    Aug 11, 2004
    Messages:
    137 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    US
    post your bugs in the sticky.
     
    10 Year Member at TPU
  24. Ex0skelet0r New Member

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Messages:
    15 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Earth
    Wizzard: i think that you must change your version system. we can't re-download every time your program because we don't know if we have the latest version. i think that you have to change it from "0.0.21" to "0.0.21 build 8" or something like that.
     
    10 Year Member at TPU
  25. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,116 (3.64/day)
    Thanks Received:
    14,537
    exo: i agree ... will release 0.0.22 as soon as possible with the fixes
     
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)