1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

atitool doesnt work after i flash my HIS x1800gto with sapphire x1800xl bios

Discussion in 'Graphics Cards' started by sornypanafonic, Oct 3, 2006.

  1. sornypanafonic New Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Bronx, NY
    hey naturally ive been trying to unlock the 4 pipes everyone seems to have had major success with. anyways atitool now doesnt see anything, in terms type of card, speed, memory, nuffin. i just used ati winflash to change the bios or hoped to but i received a p/n mismatch message after i tried the sapphire x1800xl bios. i dont think anything changed in terms of bios or pipes. this is what ccc tells me about my card -

    Graphics Card Manufacturer Powered by ATI
    Graphics Chipset Radeon X1800 GTO
    Device ID 710A
    Vendor 1002

    Subsystem ID 0B12
    Subsystem Vendor ID 17AF

    Bus Type PCI Express
    Current Bus Setting PCI Express

    BIOS Version 009.012.004.002
    BIOS Part Number 113-AA93100-100-HT
    BIOS Date 2006/03/29

    Memory Size 256 MB
    Memory Type DDR3

    Core Clock in MHz 520 MHz
    Memory Clock in MHz 495 MHz

    Primary Display Yes


    now i dont know if the bios version has anything to do with how many pipes should be running, because a quick look around her on techpowerup forums and i noticed all the people that posted it had the x1800xt. ehh. i have to use winflash because i dont have a floppy drive and i do have vpu recover on on ccc.

    system specs are:
    core 2 duo 6700
    2gig ddr2 800
    320 sata2 and 80 ata
    asus p5w dh deluxe
    using on board audio for now
    dvd burner
  2. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,362 (3.01/day)
    Thanks Received:
    903
    Try a different Ati tool. Beta 14, 15 and 16. I would say 16 would be the best bet.
  3. ace80

    ace80

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    471 (0.14/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Surrey, England
    I have the exact same card successfully flashed with 16 pipes. I suggest you dont use winflash but instead make a bootable cd because of not having a floppy, as i do.
    I've just checked ccc for the data u provided and mine are exactly the same except for the device id, 710A is what the card was origonally but mine is now 7109.

    Ive attached below the origonal bios but modified to 16 pipes, no clock changes or XL bios here. Just remember to unzip the file first and rename to something simple such as x180016p.bin - Your device id should stay the same at 710A.
    Also after flash make sure to reinstall display driver and recommend use atitool 0.25b14.
    Good luck and post back results. :)

    Attached Files:

  4. sornypanafonic New Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Bronx, NY
    ace80, thank you very much my dude. that was amazing, i have to go to work right now, but when i get back i will do it and post up.
  5. dolf New Member

    Joined:
    Mar 16, 2005
    Messages:
    2,058 (0.60/day)
    Thanks Received:
    30
    It is a Device ID MISH-MASH. Reflashing back to the original should solve your problem.
  6. sornypanafonic New Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Bronx, NY
    Editing nonsense, please see post below. Thank you.
    Last edited: Dec 4, 2006
  7. sornypanafonic New Member

    Joined:
    Sep 14, 2006
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Bronx, NY
    sorry for the 2 month hiatus, but yes, the bootable cds wouldnt work for reasons unknown, i created like 5 of them, none would really get working so i jsut caved in and attatched a floppy drive. created one with atiflash, didnt work, reasons unknown, maybe because its a HIS ICEQ3 x1800gto so i used flashrom240, 237 and 16p. none worked. the same problems would come up-

    device 0 not found
    ati adapter not found
    error 0FL01

    obviously the card is there and is working fine. before this a while back and as recently as a few hours ago i attempted atiwinflash or winflash or whatever the f*ck its called but it never worked, sure it may have just worked enought to royally screw sh*t up but i dont think it ever really did much, a problem of unmatching or something would come up and it never did anything. ive been trying to flash the bios ACE80 was kind enough to give me but without getting device 0 to be recognized im pretty much screwed.

    just solved it. edited my own bios just like ace did for his, for some reason the one i have on mine edited worked but aces on mine didnt. very strange but im happy as a clam about my 16 pipes. thanks ace again for providing me with your bios and jc316 for the advice.
    Last edited: Dec 5, 2006

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page