1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Bad company 2 on PC or 360

Discussion in 'Games' started by Apocolypse007, Feb 4, 2010.

?

PC or 360?

  1. PC edition

    25 vote(s)
    100.0%
  2. XBox 360

    0 vote(s)
    0.0%
  1. Apocolypse007

    Apocolypse007 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    615 (0.20/day)
    Thanks Received:
    76
    Location:
    New Sewickley, PA
    I am definitely picking up this game and was going to preorder for the free upgrade to the limited edition. I am not sure if it will run well on my system though. My system specs are listed on the left. My main concern is that the recommended specs list a quad core cpu.

    Would I be better off getting the 360 version?
  2. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,530 (2.57/day)
    Thanks Received:
    847
    For the sake of TheMailMans sanity get it for the PC.


    You should be able to handle it, and then when you get a better chip you'll enjoy the game even more.
  3. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,863 (2.59/day)
    Thanks Received:
    1,465
    it'd be worth trying, and i would always choose pc for shooters over console, but that's me.

    the part that worries me is your ram, 2gb should be enough for the game, but IDK about the OS & game. I would try it on 7 x64.

    if you pre-order through steam, you can try the beta. if it doesn't work, you can get a refund as long as you return before release date. I did it with STO. (not just Steam, I believe D2D and the others have this policy as well, but don't know for sure.

    it only uses about 60% of my i7, @ 2.7 GHz. but I'm not sure how the i7 at that compares to a dual core @ 3.2
  4. SNiiPE_DoGG New Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    582 (0.30/day)
    Thanks Received:
    135
    I think the mechanics of BC2 fit the PC much better, unless they tweak the sniper a LOT on the console I can see sniping being impossible. As it is now, its very very particular to your sights elevation above your target for bullet drop (great realism and fun on the pc), frustrating as hell on the console.
  5. lemode New Member

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    1,304 (0.74/day)
    Thanks Received:
    263
    I bought MW2 for the 360 because I didn’t want to deal with hackers in the matchmaking system on the PC. But after hitting 70 and playing on the 360 with a bunch of whiny annoying 12-17 year olds…I wish I got it on the PC.

    Your specs meet minimum requirements but this game feels like its geared towards quad core. Having said, that my back up PC, a Phenom X3 Gateway with a GTS 250, can handle the game fine on medium settings @ 1440x900.

    Obviosuly the game handles better on my main rig in my specs.
  6. TVman

    TVman New Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    313 (0.19/day)
    Thanks Received:
    41
    what result were you expecting when asking such a question in a PC community:rolleyes::roll:
  7. Scrizz

    Scrizz

    Joined:
    Aug 22, 2007
    Messages:
    2,835 (1.13/day)
    Thanks Received:
    379
    Location:
    Florida, US
    ;)
    :toast:
  8. SNiiPE_DoGG New Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    582 (0.30/day)
    Thanks Received:
    135
    I really like MW2 on the xbox because it is really catered to the console and there are no cheaters at all! so I play that on the console but there is a distinct way that BC2 plays that makes it really focused towards the PC.
  9. Apocolypse007

    Apocolypse007 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    615 (0.20/day)
    Thanks Received:
    76
    Location:
    New Sewickley, PA
    alright. I'll try it on the PC.
  10. kurosagi01

    kurosagi01

    Joined:
    Mar 21, 2009
    Messages:
    4,121 (2.12/day)
    Thanks Received:
    415
    Location:
    Northampton,UK
    i would definitely get another set of 2GB so you have 4GB of ram.
  11. Apocolypse007

    Apocolypse007 New Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    615 (0.20/day)
    Thanks Received:
    76
    Location:
    New Sewickley, PA
    when I do get money for upgrades I wanted to go with a Phenom II platform with DDR3 RAM. It wouldn't make much sense to get more DDR2 now just to replace it in a few months. (I will upgrade when I get some money owed to me around tax refund time).
  12. warup89

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    1,123 (0.37/day)
    Thanks Received:
    102
    Location:
    FL
    most FPS's are better controlled trough mouse/keyboard [PC], just some FPS [and normally 3rd person view] are better on consoles.
  13. Fourstaff

    Fourstaff Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    9,154 (5.43/day)
    Thanks Received:
    1,958
    Location:
    Home
    I see not a lot of people support Xbox over PC.
  14. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,863 (2.59/day)
    Thanks Received:
    1,465
    i don't see anyone that did :)
  15. suraswami

    suraswami

    Joined:
    Apr 5, 2005
    Messages:
    6,052 (1.79/day)
    Thanks Received:
    790
    Location:
    Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
    LOL 0 to 12 votes so far for 360 vs PC. Way to go :rockout:
  16. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,320 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    You should play the game just fine, your procs a bit old, but I was playing in an Athlon II 240 @ 3.0ghz and playing it maxed out at 1920x1200. Your issues is going to be 2GB RAM, otherwise you should be fine, but 2GB just isn't enough for a gaming machine anymore.
  17. TRIPTEX_CAN

    TRIPTEX_CAN

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Messages:
    3,304 (1.41/day)
    Thanks Received:
    723
    Location:
    BC.CAN
    You should try the demo first before deciding. This game is running almost 100% faster for some people using quads vs duals. There are people running the game well in dual cores but they are usually over 3.4Ghz. The final version will be optimized better for duals but it will still favor quad core CPUs.

    The game will still be decent on x360.
    1Kurgan1 says thanks.
  18. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,320 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Really, people were having dual core problems? Huh mine sliced right through the game, I'm running the 720 BE now, but I honestly noticed a very little increase in frames after switching procs, got the 720 running at 3.3ghz.
  19. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,600 (2.26/day)
    Thanks Received:
    501
    are you serious:wtf:, my backup pc playing the game @1600x900 handles the game perfectly with no aa with the highest settings
  20. Hunt3r

    Hunt3r

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    354 (0.18/day)
    Thanks Received:
    16
    Location:
    Brazil - São Paulo
    PC is good..
    :D
  21. lemode New Member

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    1,304 (0.74/day)
    Thanks Received:
    263
    when i have lower end gpus installed... performance > picture
  22. TIGR

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    2,183 (1.01/day)
    Thanks Received:
    1,029
    Location:
    Minnesota, USA
    This might not be the best place to get objective opinions on console vs PC anything. :laugh:

    But even from an objective standpoint, I think PC is the platform best suited to FPS play. So I'm voting PC.
  23. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,600 (2.26/day)
    Thanks Received:
    501
    your GTS250 is faster than my GS
  24. SNiiPE_DoGG New Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    582 (0.30/day)
    Thanks Received:
    135
    PC: "Flawless Victory!"
  25. Fourstaff

    Fourstaff Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    9,154 (5.43/day)
    Thanks Received:
    1,958
    Location:
    Home
    +1 on that, score now stands at 18-0.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page