1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Batman Arkham City low fps

Discussion in 'Games' started by barlowLAD, Aug 30, 2012.

  1. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,269 (1.16/day)
    Thanks Received:
    448
    Location:
    Pompano beach, Florida
    Uhm I played it with a 5850 as well and while it's "fine" you still get stutters...
    Smoothe as butter? I doubt it.. Fraps or it didn't happen...lol..
    Sure it can be smoothe as butter "After" the textures are loaded..
    But once you hit a texture loading zone it's going to stutter..
     
    barlowLAD says thanks.
  2. barlowLAD New Member

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    85 (0.10/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    Cheshire, England
    Well DX9 is better although still a small amount, not what I would expect from a "blockbuster" title, but as someone has said, aslong as ps3 and xbox is find who gives a damn about us.
     
  3. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,760 (1.85/day)
    Thanks Received:
    1,051
    Don't remember a dramatic drop in frames but only in one particular level, I won't disclose it since OP is still playing it. There, the game became almost unplayable no matter what settings. But otherwise we had everything on highest possible settings (that's 32CSAA and physX high among other things) DX11 and the game was running at around 35 FPS smooth (GTX570 SC and 1680/1050 res.) The game has some patches so you have to bring it up to date. That might help.
     
  4. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,131 (6.54/day)
    Thanks Received:
    2,322
    Location:
    Seattle, WA
    Steam updates the games on its own so it should be up to date already. And gameplay is very smooth after the choppingness when loading into new areas.
     
  5. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,370 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,969
    Location:
    Statesville, NC
    Smooth as buttaaa.. Don't be jelly.. lol Naw, man it played fine, and that's what I stated... I said every game I've played so far on my GTX570 has played smooth as butter.. Read the post dude!...lol.. :banghead:

    EDIT: Just wanted to clarify that I've not played BB:AC on my GTX570 yet.. So, we will see when I get home.
     
    Crunching for Team TPU
  6. barlowLAD New Member

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    85 (0.10/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    Cheshire, England
    Agreed, and like I said before, not a gamebreaker, just wanted to make sure it wasnt just me............ And it sure aint!
     
  7. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,269 (1.16/day)
    Thanks Received:
    448
    Location:
    Pompano beach, Florida
    Erm, I read:

    Lol, this is what I was really responding to. The 5850 does not avoid the stutters but you imply it does.. :p

    The 570 avoids this issue but my 680 does not? I call Shenanigans.. Fraps or it didn't happen..lol..
     
    barlowLAD says thanks.
  8. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,760 (1.85/day)
    Thanks Received:
    1,051
    I didn't get it through Steam so the patches came through GFW live. Didn't pay attention if OP has the game through Steam.
     
  9. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,131 (6.54/day)
    Thanks Received:
    2,322
    Location:
    Seattle, WA
    I need to play the game again and then beat the Harley Quinn DLC.
     
  10. barlowLAD New Member

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    85 (0.10/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    Cheshire, England
    I didnt say to be fair, but I was wondering if steam had updated it automatically, anyway to make sure it did?
     
  11. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,131 (6.54/day)
    Thanks Received:
    2,322
    Location:
    Seattle, WA
    You could go to properties of the game in steam and "Verify Game Cache"
     
  12. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,269 (1.16/day)
    Thanks Received:
    448
    Location:
    Pompano beach, Florida
    You can right click the game in steam games list and go to properties..
    In DLC or files, one of those tabs up top.. Check the tabs and you'll see something like
    "Allow steam to keep this game up to date"
    Make sure that is checked..
    Also steam cloud enabled for the game may be required. Not sure..
     
  13. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,370 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,969
    Location:
    Statesville, NC
    Wow.. You got all of that out of fine?... I never said good or great? I said fine... I never seen 1fps while I played it.. I haven't finished it either.. It was not perfect.. :banghead: and again if you didn't catch it the first time.. it played fine on my 5850's. ;)
     
    Crunching for Team TPU
  14. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,131 (6.54/day)
    Thanks Received:
    2,322
    Location:
    Seattle, WA
    Because you have an ATI card. Its more prominent on Nvidia for reasons I have no idea. Only thing I can conclude is issues with PhysX.
     
  15. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,269 (1.16/day)
    Thanks Received:
    448
    Location:
    Pompano beach, Florida
    Fine.. but NOT without stutters.. This Topic is specifically about the stutters.. For you to come into a topic about stuttering and say "Mine runs fine" Is to imply you did not have stutters.. We can stop now but wrong is wrong..lol It's ok, I'm wrong all the time, just not this time.. :roll:
     
  16. DRDNA

    DRDNA

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    4,799 (1.50/day)
    Thanks Received:
    571
    Location:
    New York
    Plays super duper fine on my 4870X2 but, I know that doesn't help you out any.
     
    Mindweaver says thanks.
  17. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,194 (7.75/day)
    Thanks Received:
    7,710
    I can see two 5850's plowing through this game no problem. I played the first one perfectly fine with one 5850. No stutter. Same engine so two should be fine.

    I bet it played fine with two 5850's....without stutter.
     
    MxPhenom 216 and Mindweaver say thanks.
  18. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,269 (1.16/day)
    Thanks Received:
    448
    Location:
    Pompano beach, Florida
    Lol totally speculative.. "You can see it" But you didn't... "should be fine" but you're not sure.. >< Speculation amounts to nada..lol.. killin me.. :banghead:

    I bet I'll win the 2014 Olympics..
    I'm running away from this topic at full speed..
    Outta my way!
     
  19. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,370 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,969
    Location:
    Statesville, NC
    Thank you for reading my post.. :toast: When I get home at some point I'll try on my GTX570 to see how it plays.. but from the post so far I'll be in the same boat. :toast:
     
    Crunching for Team TPU
  20. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    10,131 (6.54/day)
    Thanks Received:
    2,322
    Location:
    Seattle, WA
    At this point your not helping anyone in this thread. Good bye.......
     
  21. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,269 (1.16/day)
    Thanks Received:
    448
    Location:
    Pompano beach, Florida
    I'm sorry do you think you have the right on these forums to tell someone to go somewhere? My advice is don't take the advice of people who will give you speculation in place of actual proof. If you don't do that then it's just the blind leading the blind. Have fun running into walls.. Now.. Goodbye..
     
  22. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,194 (7.75/day)
    Thanks Received:
    7,710
    Just because your 680 stutters doesn't mean a 5850 will. See different GPU mfg make what they call drivers. Sometimes these drivers have game specific optimizations in them. This can fix things like stutters in games. The fact of the matter is his 5850's had no stutter and your 680 does. This has to do with drivers.

    I played the first one stutter free with a SINGLE 5850. Hes telling you he played the second one stutter free with TWO 5850's. Sometimes if it quacks like a duck it doesn't mean its a horse.
     
    MxPhenom 216 says thanks.
  23. barlowLAD New Member

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    85 (0.10/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    Cheshire, England
    2014 olympics..................Failed hard..........like hit every hurdle hard........
     
  24. barlowLAD New Member

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    85 (0.10/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    Cheshire, England
    Exactly, the point of this topic was to bench my own system against those that are similar, I care not that an amd runs smoother than my gtx, because I bought the gtx!
     
  25. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,194 (7.75/day)
    Thanks Received:
    7,710
    Do you have this installed on an SSD by chance, or a mechanical?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page