1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Battlefield 3 Clubhouse

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by TheMailMan78, Feb 2, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,272 (1.35/day)
    Thanks Received:
    401
    Location:
    Idaho
    Are you checking it with GPUZ ? You have to have the latest version or it reads wrong. Is the screen a
    blue screen crash or an orange screen when pushed. I had both problems too. The newest GPUZ read it
    right and the orange screen crash was only with BF3 so I'm assuming you are getting the BSOD ?
    Changing cards can be tricky I'd do some more work before returning it. Use the provided driver
    and once you get it squared away, then try updating it. I had a week of screwing things before
    I got all the ticks out of it.

    Good Luck Rubber Duck !
    Last edited: Jun 22, 2012
  2. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,651 (3.06/day)
    Thanks Received:
    1,765
    Location:
    Chicago
    Aw ya! Pimp.
    Sir B. Fannybottom says thanks.
  3. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,272 (1.35/day)
    Thanks Received:
    401
    Location:
    Idaho
  4. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    9,891 (6.81/day)
    Thanks Received:
    2,187
    Location:
    Seattle, WA
    ahahaha!

    Wait didn't i tell Ducky to get the Evga FTW card because its better quality then the reference PoS?

    I get free shipping for newegg RMA's every time. You just have to ask and they will give you a shipping label in like 5 minutes.

    Now Ducky didn't I tell you that you made a mistake buying that shit reference msi card? yeah im pretty sure I did..... but no you had to listen to the drunk fawk about how awesome his is.
    1Kurgan1 says thanks.
  5. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,921 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,501
    I told Ducky to kill himself. He never takes my advice.





    j/k. :laugh:
    MxPhenom 216 says thanks.
  6. Killer_Rubber_Ducky

    Killer_Rubber_Ducky

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    2,687 (1.52/day)
    Thanks Received:
    294
    well to answer as many questions as I can,

    I tried the drivers from the disc, FAIL
    i tried the drivers from NVIDIA.com Latest FAIL
    I tried the NVIDA drivers 1 step down FAIL

    I followed the same procedure I did with my ATI card which is back in there now BTW. The 5850 is running fine yet again. Simple to install no hiccups.

    The GPU would CTD and BSOD when trying to play a game other than minesweeper and when I tried to bench in full screen it failed and crashed to desktop.
    I had to reinstall Windows twice because the 1st time SP1 failed to install everytime.

    I check the card with MSI Afterburner and GPU-Z both said the Factory Clocked card of 975Mhz was at 705mhz and the voltage was something like .075 or something. it was below the rated voltage on the card.
    Also, the MSI tools provided to update the card and MSI afterburner could not ID the card. They did not recognize the card. So yes, TMM, I am pretty sure it was the card.
    Jetster says thanks.
  7. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    13,820 (4.52/day)
    Thanks Received:
    6,898
    Location:
    Edmonton, Alberta
    You used that same afterburner install with the ATI card? Was it installed the entire time you've been having these issues? IF so, there's the source of your problem.
    MxPhenom 216 says thanks.
  8. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    9,891 (6.81/day)
    Thanks Received:
    2,187
    Location:
    Seattle, WA
    yeah uninstall after burner that thing sucks unless your using an MSI PE or Lightning card.
  9. Killer_Rubber_Ducky

    Killer_Rubber_Ducky

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    2,687 (1.52/day)
    Thanks Received:
    294
    no, i was not using msi after burner from the ati.
    This was after I reinstalled the OS. So no ATI until after I removed the card and reinstalled the 5850.
  10. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    13,820 (4.52/day)
    Thanks Received:
    6,898
    Location:
    Edmonton, Alberta
    Weird, man, tough issue that one. Maybe it jsut doesn't like you AMD rig. :p

    OH well, get it fixed, and get back in the Battlefield! :roll:
    Killer_Rubber_Ducky says thanks.
  11. Killer_Rubber_Ducky

    Killer_Rubber_Ducky

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    2,687 (1.52/day)
    Thanks Received:
    294
    well i shipped it out this morning. I also gave it a negative review on newegg. ^_^
    After all they did rave about it. They made a video about it.

    I am also having a beotch of a time getting ArmA II + OA to run after the reinstall. It comes up before the logo screens and says ArmA II has stopped working then goes back to desktop so yeah no errors. I tried reinstalling it twice same response. Also everytime I run the verifying of local files it says that it failed ot verify 1 file and it will be redownloaded but either that never happens or the file is perm corrupt. :mad: So no DayZ just yet erocker n friends.
  12. MxPhenom 216

    MxPhenom 216 Corsair Fanboy

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    9,891 (6.81/day)
    Thanks Received:
    2,187
    Location:
    Seattle, WA
    just get a refund and get the Evga FTW card. Im tellin yea
  13. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,921 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,501
    I bet the card was fine.
    MT Alex says thanks.
  14. erixx

    erixx

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    3,258 (2.02/day)
    Thanks Received:
    435
    lol, sure, yeah

    switching Ati/Nvidia is a Russian roulette everybody knows! you need latex gloves and perform the deepest checkings before turning the thing ON! :)
  15. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,272 (1.35/day)
    Thanks Received:
    401
    Location:
    Idaho
    Mine likes AMD and it is the exact card.
    Reference POS that run's notch!
  16. MT Alex

    MT Alex

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    3,761 (2.04/day)
    Thanks Received:
    1,607
    Me too.
  17. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,272 (1.35/day)
    Thanks Received:
    401
    Location:
    Idaho
    Mine drove me nuts the first week. I just tinkered and work with it.
    Going from ATI to Nvidia is always a challenge. I didn't reformat or
    anything though. Just posted problems and was bailed out by
    Dave mainly. Using them TPU resources:D Then again some people
    get a lemon. If I were you Ducky I'd hold off on the RMA.
    That is the good thing about having a back up gamer you can work
    on one and still have a gaming machine. Check and see if the Bulldozer
    has issues with that card. Google if you haven't already. Wish I had a dime for
    every thread I've read from Googling. I'd be a 1%er.
  18. Corduroy_Jr

    Corduroy_Jr New Member

    Joined:
    Oct 26, 2009
    Messages:
    1,102 (0.63/day)
    Thanks Received:
    60
    Location:
    barrie ont
    hows that new gtx 670 over you're hd6870 bro it must be deadly fast over you're previous card
  19. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,272 (1.35/day)
    Thanks Received:
    401
    Location:
    Idaho
    Yes sir. I could only run about Medium at 1080 and turn off a lot of settings. I am maxed on everything at 1080 and average probably 75/80 on BF3. Drops to 65 fps in very heavy fighting.
    I had to turn off HBAO because I got an Orange screen, but it looks fantastic. Very happy with as Mc"Frick"Phenom would put it a POS reference card :D Teenagers you either want to huggem or killem:roll:
  20. Yo_Wattup New Member

    Joined:
    Jan 26, 2012
    Messages:
    790 (0.84/day)
    Thanks Received:
    200
    Location:
    Brisbane, Australia
    So many great games to choose from at this time of day, in this part of the world. (this is the whole country)

    [​IMG]

    Sigh...
  21. Killer_Rubber_Ducky

    Killer_Rubber_Ducky

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    2,687 (1.52/day)
    Thanks Received:
    294
    I put that card in 2 other systems. Same problem. Why assume the card was fine? Because it is me?
  22. lyndonguitar

    lyndonguitar I play games

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    1,629 (1.02/day)
    Thanks Received:
    338
    Location:
    Philippines
    Hey guys I haven't played Bf3 for a while, but I am planning on playing again and buying Premium, is it worth it?
  23. 1nf3rn0x

    1nf3rn0x

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    2,032 (1.13/day)
    Thanks Received:
    361
    How do you guys think this lappy will handle BF3?

    4GB DDR3
    i3-2350M-2.3GHz
    HD 7670M 1GB

    It's currently on special for a REALLY good price, it's 14 inch and could be an awesome little gaming lappy.
  24. Sir B. Fannybottom

    Sir B. Fannybottom

    Joined:
    Jun 4, 2011
    Messages:
    2,863 (2.44/day)
    Thanks Received:
    1,152
    what's the screen resolution?
  25. 1nf3rn0x

    1nf3rn0x

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    2,032 (1.13/day)
    Thanks Received:
    361
    1366 x 768

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page