1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

OFFICIAL Battlefield 4 (Discussion)

Discussion in 'Games' started by TheMailMan78, Feb 19, 2013.

  1. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,194 (7.75/day)
    Thanks Received:
    7,711
    Yeah I was right next to A. They were just jelly. I'm not a 1337 players by any means. However that match I was an AA G-D.

    Don't get killed by a bad guy?
     
  2. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,741 (9.82/day)
    Thanks Received:
    6,220
    Location:
    Chatsworth, GA
    Broken, I would think about a full format if you have not done that yet.
     
    Crunching for Team TPU
  3. broken pixel

    broken pixel

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    323 (0.38/day)
    Thanks Received:
    206
    Location:
    Nebulas
    Why? It is not my computer, everything else runs fine, BF3, IL2 BoS alpha, Star Citizen pre alpha.

    And to mailman the one who think my issue is crossfire related? Did you see any GREEN spike, spike in the graph?
     
  4. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,284 (1.30/day)
    Thanks Received:
    402
    Location:
    Idaho
    Battlelog said they have it supported now with a update. I'll have to see when I get home. I'm not expecting miracles with the laptop though. That is a low end APU.
     
  5. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,194 (7.75/day)
    Thanks Received:
    7,711
    Yes I did. I still think its OS related (drivers or something) and not the game. Your issue isn't common a one. Something isn't playing right with BF4. In the sprit of your issue, do you mine digital currency on the same computer as you play BF4? Do you torrent? Do you run any bootleg software (without detail please).
     
  6. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,672 (2.95/day)
    Thanks Received:
    1,775
    Location:
    Chicago
    Ill have to see how it looks on the present GPU and nice display without uber…

    All my fittings and crap are in finally and will be able to play again this weekend. Just in time for my Battlepacks; works for me.

    Edit: Can I no longer multiquote here?
     
  7. FX-GMC

    FX-GMC

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    893 (1.94/day)
    Thanks Received:
    350
    Location:
    Cumberland Plateau

    Just hit reply for each person you want to quote.

    If they are on different pages you will need to save the draft unless it did so automatically.
     
  8. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,672 (2.95/day)
    Thanks Received:
    1,775
    Location:
    Chicago
    But then if I switch pages the text in my reply box is gone. Seems a lot more difficult now.
     
  9. FX-GMC

    FX-GMC

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    893 (1.94/day)
    Thanks Received:
    350
    Location:
    Cumberland Plateau
    Save draft. Or just copy and paste the text. Whichever is easier.
     
  10. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,284 (1.30/day)
    Thanks Received:
    402
    Location:
    Idaho
    Broke down and got Premium today. Haven't loaded it yet, but it is waiting to be.
    What do you get that I don't already have? I have China Rising because of preorder.
     
  11. Eroticus

    Eroticus

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    257 (0.15/day)
    Thanks Received:
    72
    Location:
    Israel
    http://www.battlefield.com/battlefield-4/premium
     
  12. hippogriff

    Joined:
    Jan 15, 2014
    Messages:
    13 (0.04/day)
    Thanks Received:
    4
    New guy here.

    Has anyone issues specifically with the Dragon Pass map. It's the only map where it seems I have some sort of stuttering/hiccups...
     
  13. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,284 (1.30/day)
    Thanks Received:
    402
    Location:
    Idaho
    I get it once in awhile on different maps, but it is usually server
    side prob's as when I change maps it goes away.
     
  14. Black Haru

    Black Haru

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    1,155 (0.66/day)
    Thanks Received:
    293
    Location:
    Indiana
    broken game is more broken post patch
    sound glitches are so much worse. not only is there no sound, but I get random sounds (like the endofgame music) all over the place.
     
  15. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,284 (1.30/day)
    Thanks Received:
    402
    Location:
    Idaho
    That is today's patch ?
     
  16. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,763 (1.85/day)
    Thanks Received:
    1,057
    Maybe they messed up the Mantle patch with some True audio.
     
  17. Batou1986

    Batou1986

    Joined:
    Oct 2, 2005
    Messages:
    2,489 (0.74/day)
    Thanks Received:
    361
    Location:
    Baltimore MD
    Agreed, mine sounded all tinny today and then the next match certain sounds would play for no reason.
    For example I was standing alone in an empty field and I hear the lock on warning sounds for aircraft, there were no aircraft on the map.
     
  18. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,899 (13.06/day)
    Thanks Received:
    14,307
    BF4 also has "ubersampling"
    Spikes like that are usually indicative of something going on with your HDD/RAM.
     
  19. broken pixel

    broken pixel

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    323 (0.38/day)
    Thanks Received:
    206
    Location:
    Nebulas
    All my games are installed on my OCZ Revo3 240 PCIe SSD and my RAM is 16GB and Quad Channel at 2133MHz.

    BF4 is the only game I own that runs like shit. I have also had BF4 installed on my SSD RAID 0 Array and it does the same thing, spike, freeze, plays normal then spike, repeat. BF4 is broken for some people and not for others.

    I also noticed the sound bug is back after the new patch. Missing in game sounds replaced with game load & menu sounds only working in game.
     
  20. Hilux SSRG

    Hilux SSRG

    Joined:
    May 1, 2012
    Messages:
    1,018 (1.08/day)
    Thanks Received:
    169
    Location:
    New Jersey, USA
    Curious, did you get any of the previous monthly premium battlepacks and goodies or just the January stuff?
     
  21. Hilux SSRG

    Hilux SSRG

    Joined:
    May 1, 2012
    Messages:
    1,018 (1.08/day)
    Thanks Received:
    169
    Location:
    New Jersey, USA
     
  22. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,763 (1.85/day)
    Thanks Received:
    1,057
    But how about mantle? Any improvements, fantastic framerates?
     
  23. broken pixel

    broken pixel

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    323 (0.38/day)
    Thanks Received:
    206
    Location:
    Nebulas
    The 14.1 beta driver has not been released yet to utilize mantle. Maybe tomorrow sometime.

    I have tested my memory at 1600MHz, 1866MHz and 2133MHz and does not make any difference.

    This latest patch really borked the game again for a bunch of people from what I have read over at the battlelog forums.
     
    Last edited by a moderator: Jan 31, 2014
  24. Hilux SSRG

    Hilux SSRG

    Joined:
    May 1, 2012
    Messages:
    1,018 (1.08/day)
    Thanks Received:
    169
    Location:
    New Jersey, USA
    Disabled CPU core parking?

    I did this with my computer and saw significantly less cpu spikes overall.

    I used the following utility:

    http://www.coderbag.com/Programming-C/Disable-CPU-Core-Parking-Utility
     
  25. broken pixel

    broken pixel

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    323 (0.38/day)
    Thanks Received:
    206
    Location:
    Nebulas
    Thanks for the link but I have tried all the fixes posted on the internet. I think CPU core parking utility is not needed for windows 8 or 8.1 from what I gather.

    I did noticed two cores that where parked when did use the utility. I unparked both cores that where parked rebooted and BF4 still gave me CPU spikes.
     
    Last edited: Jan 30, 2014

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page