1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Battlefield Bad Company 2 Clubhouse

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by 1Kurgan1, Jan 23, 2010.

  1. Millennium

    Millennium New Member

    Joined:
    Jun 18, 2005
    Messages:
    610 (0.18/day)
    Thanks Received:
    76
    Location:
    London, UK
    Is this normal ?

    Same crappy graphics card GTS 250 512mb overclocked on both setups.
    Before I upgraded (from an i5 750 @ 4ghz) my framerates were pretty crappy. Had to run at 1280*whatever.

    Now I upgraded (2500k @ 4.5ghz) I get a near constant 60fps (vsync on) at 1600x900, dx9, pretty high settings.

    To say I am pleased with my upgrade would be an understatement. Shocking such an old GPU can run BFBC2 so well :)

    I will be upgrading my GPU for BF3 though !
     
  2. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,283 (1.31/day)
    Thanks Received:
    402
    Location:
    Idaho
    Yeah if you like Nvidia they are running all kinds of sales on the GTX 400 series right now.
    Not sure if you can order from Newegg in the UK , but they have a bunch of refurbs for cheap.
     
  3. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,162 (3.99/day)
    Thanks Received:
    2,805
    Location:
    04578
    GPU helps in Battlefield but because of the frostbite 2 engine, CPU power matters more

    example 2x 6970s on a Phenom II x4 average frame rate is 70fps-80fps
    on a 2500k that jumps to 150fps + just from the better IPC and better performance per core

    this has been proven time an again

    Q9650 overclocked get 75 fps with a 5970
    a stock 2500k or 2600k gets 100fps on the dot

    so a near 4ghz Q9650 is still 25% slower then a 2500k at stock overclocking said 2500k raises fps nearly linearly till you hit the GPU wall.



    i say this based on a friends 8800gt + Athlon X2 5600+ DX9 mode averaged 23-25fps
    switching to a I5 2400 jumped the frame rate up to 55-60fps avg thats a 100% increase in frame rate, from a CPU change, granted its a big change but on an ancient gpu no less
     
    Last edited: Aug 11, 2011
    Millennium says thanks.
  4. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,748 (1.88/day)
    Thanks Received:
    1,049
    Interesting thing is when I leave HWiNFO running in the backgroud after a BFBC2 session I see max usage for all for cores 100%.
     
  5. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,162 (3.99/day)
    Thanks Received:
    2,805
    Location:
    04578
    indeed BC2 is the first game ive seen truly use a quad and then some its pretty god damn well multi threaded with dual core to quadcore offering 100% increase

    a 3.6ghz Phenom II x2 vs 3.6ghz Phenom II x4 if i remember right was 39 vs 79 lol with the quad showing just why a 4 core cpu or more was really needed for great frame rates. the best GPUs in the world cant overcome a lack of CPU grunt in BC2
     
  6. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,325 (4.80/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    It's funny that I have heard a lot complain about dual core issues, but right at launch I was running an AII 240 @ 3.9ghz and 2x 5850's and had no issues running the game basically maxed.
     
    crazyeyesreaper says thanks.
  7. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,162 (3.99/day)
    Thanks Received:
    2,805
    Location:
    04578
    its not so much theres a huige issue its the fact that in most situations a dual core will tank the frame rate when stressed,

    example running across the desert in atacama not that stressfull

    2 choppers duking it out while 4 tanks are fighting over B, with explosions and smoke going off guess what frame rate tanks hard, ;) thats were the problem is the frame drops are far far more frequent with a dual.

    on a stable server i dont drop below 45fps but if i disable 2 cores my minimum changed from 45 to 15, thats huge difference for a minimum frame rate.
     
  8. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,748 (1.88/day)
    Thanks Received:
    1,049
    I play with vsync on, all maxed out 32xCSAA, albeit on 1680x1050 and it seems that it never drops a frame below 59, the E8400 with a GTX275 FTW would struggle at the same res when mayhem breaks loose, especially in Panama Canal.
     
  9. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,669 (2.98/day)
    Thanks Received:
    1,775
    Location:
    Chicago
    Yes I noticed a huge improvement in min fps going from dual core to quad both at 4Ghz. It stopped stuttering on occasion as would happen when a lot of smoke and explosions plus NPCs in view.
     
  10. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,151 (7.81/day)
    Thanks Received:
    7,678
    I noticed an improvment going from a quad to a 6 core.
     
  11. ShiBDiB

    ShiBDiB

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Messages:
    4,104 (1.79/day)
    Thanks Received:
    779
    Location:
    Clifton Park, NY
    Big reason i love bc2 is my rig (not bad, but not one of those stupidly expensive builds either) runs this thing fine maxed at 1920x1080.
     
  12. burtram

    burtram

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    589 (0.22/day)
    Thanks Received:
    217
    Don't know about you guys, but lately I've fallen in love with the Thompson, that gun is a beast. I got my 7th gold star with it last night. It's my new alternate gun for the engineer and recon.
     
  13. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,162 (3.99/day)
    Thanks Received:
    2,805
    Location:
    04578
    F2000

    and G3 with 4X on a low ping server the G3 is my favorite just 3-4 well timed shots and i get a kill.
     
  14. Black Haru

    Black Haru

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    1,149 (0.67/day)
    Thanks Received:
    288
    Location:
    Indiana
    real men use g3 iron sights.

    g3 was my favorite gun to pair with gustav when the game released.
     
  15. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,162 (3.99/day)
    Thanks Received:
    2,805
    Location:
    04578
    fuck iron sights, i prefer the 4x i use it on everything even LMGs lol
     
    mastrdrver says thanks.
  16. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,325 (4.80/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Fuck scopes, wasted slot, I would iron sight sniper rifles if I could :p
     
  17. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,162 (3.99/day)
    Thanks Received:
    2,805
    Location:
    04578
    Had some fun on a shitty server, bad hit detection but nothing a 30 rounds + 20 rounds + 40mm shotgun,

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  18. TheLaughingMan

    TheLaughingMan

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    4,998 (2.50/day)
    Thanks Received:
    1,291
    Location:
    Marietta, GA USA
  19. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,162 (3.99/day)
    Thanks Received:
    2,805
    Location:
    04578
    it was shitty because they kick you if you do good,

    server rules state, anyone with a High Kill Death will be kicked no excuses blah blah blah, i was kicked after every round and just rejoined to piss them off more.

    and besides everyone on TPU knows full well that once i get pissed off im to stupid to leave a server i start charging headlong at ppl guns blazing trying to kill whomever is closest to me.
     
  20. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,283 (1.31/day)
    Thanks Received:
    402
    Location:
    Idaho
    Yeah so did I with the same card too, but went to 8 gigs of DDR3 vs 4 gigs of DDR2.I don't think the doubled amount helped as much as double speed. Bumped me up about 15 fps. Allowed me to max everything too.
     
  21. ShiBDiB

    ShiBDiB

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Messages:
    4,104 (1.79/day)
    Thanks Received:
    779
    Location:
    Clifton Park, NY
    im all by myself in the ts BC2 channel :cry:
     
  22. boise49ers

    boise49ers

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    3,283 (1.31/day)
    Thanks Received:
    402
    Location:
    Idaho
    Sorry man if knew earlier I'd hooked up. Played a couple rounds tonight. One HM and One LA. Man these GTX 400 series are pretty good cards. Glad I made that purchase. Less then $100 and gets great frame rates on BF. Never drops below 60 with fraps. Of course my Rez is 1366x 768. Plays really well though on my Budget gamer. It'll play BF 3 well enough as is at this Rez. Got the Hex core I don't even use any more. Thinking about swapping the 2 and play the Hex on the projector. I love this set up. It is like console , but all the eye candy and Mouse and keyboard. Huge Screen. Can't crank it to 1080P , but it looks great any way.
     
  23. TRIPTEX_CAN

    TRIPTEX_CAN

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Messages:
    3,305 (1.35/day)
    Thanks Received:
    723
    Location:
    BC.CAN
    I'm in ts now if anyone wants to play.
     
  24. GullyFoyle

    GullyFoyle

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    1,386 (0.85/day)
    Thanks Received:
    1,428
    Location:
    Steeler Country
    Yay me.

    [​IMG]
     
    Sir B. Fannybottom says thanks.
  25. MT Alex

    MT Alex

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    3,799 (1.98/day)
    Thanks Received:
    1,629
    Horray!

    [​IMG]
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page